Вернуться назад Распечатать

Суп зі свіжих красноголовців

Суп зі свіжих красноголовців
Грибний суп – прекрасна альтернатива першим стравам з м'яса, за смаковими якостями нітрохи не поступається їм. Суп зі свіжих красноголовців – різноманітить ваше повсякденне меню і розігріє апетит в холодну пору року.

Суп зі свіжих красноголовців – рецепт


Інгредієнти:

  • підосичники – 450 г;

  • морква – 50 г;

  • цибуля ріпчаста – 35 г;

  • картопля – 270 г;

  • зелень петрушки і кропу – по 15 г;

  • вершкове масло – 20 г;

  • вода – 23 л.


  • Приготування
    Свіжі гриби очистити, споліскуємо, обсушуємо і крупно нарізаємо. Проварюємо гриби протягом 15 хвилин, знімаючи піну і готуючи бульйон для закладки овочів. Тим часом пасеруємо на вершковому маслі нарізані овочі, відправляємо в грибний бульйон. Готуємо суп 20 хвилин, додаємо нарізану зелень, даємо покипіти ще 20 хвилин, після наполягаємо гаряче блюдо під кришкою перед подачею.

    Суп-пюре з свіжих красноголовців


    Своїм походженням суп-пюре зобов'язаний Франції, де вважають, що чим густіше суп, тим він ситніше, а якщо в нього додати гриби, то блюдо придбає пікантність і виражений аромат.
    Інгредієнти:

  • картопля – 240 г;

  • ріпчаста цибуля – 65 г;

  • морква – 45 г;

  • петрушка – 15 г;

  • рослинна олія – 25 мл;

  • часник – 1 зубок;

  • свіжі підосичники – 290 г;

  • вода – 23 л;

  • грінки з житнього хліба – 130 р.


  • Приготування
    Очищені підосичники промиваємо, обсушуємо і проварюємо 3 хвилини, після чого поміщаємо їх у чисту киплячу воду, на якій будемо готувати суп. Варимо ароматний бульйон на середньому вогні близько 15 хвилин, періодично знімаючи шум з поверхні. Поки кипить бульйон, пасеруємо на сковороді нашатковану цибулю і моркву. У грибний бульйон додаємо очищену і нарізану картоплю, потім пасеровку, і варимо суп 15 хвилин. Пюрируем розм'якшені інгредієнти блендером, ставимо суп прокипіти ще кілька хвилин. Готову страву доповнюємо зеленню і подаємо з натертими часником та грінками.

    Суп зі свіжих білих грибів, підосиновиків


    Білі гриби, підосичники – сорти високого класу, смак яких відмінно доповнює один одного. Переконатися в цьому можна, випробувавши представлений далі рецепт.
    Інгредієнти:

  • цибуля ріпчаста – 70 г;

  • картопля – 100 г;

  • білі гриби – 260 г;

  • вершкове масло – 45 г;

  • підосичники – 260 г;

  • петрушка – 20 г;

  • вода – 23 л.


  • Приготування
    Перед тим, як зварити суп з свіжих красноголовців, очищаємо лісові гриби, промиваємо, обсушуємо і поділяємо на невеликі шматочки. Додаємо гриби у киплячу воду, зменшуємо вогонь і проварюємо 15 хвилин. Поки вариться грибний бульйон, на вершковому маслі пасеруємо нашатковану цибулю і моркву. Додаємо зажарку в грибний бульйон, туди ж відправляємо нарізані кубиками картопляні бульби. Варимо суп 7-8 хвилин, доповнюємо його зеленню, знімаємо з вогню і наполягаємо перед зняттям проби.

    Грибний суп - рецепт з свіжих грибів красноголовців з вермішеллю


    Такий суп можна урізноманітнити, підбираючи до грибів величезна кількість інгредієнтів, які готуються швидко і просто. Розглянемо приготування грибного супу з вермішеллю.
    Інгредієнти:

  • гриби, підосичники – 420 г;

  • картопля – 90 г;

  • ріпчаста цибуля – 30 р;

  • вершкове масло – 20 г;

  • вермішель – 140 г;

  • горошини перцю – 4 шт.;

  • вода – 29 л.


  • Приготування
    Підготовлені гриби проварюємо протягом 15 хвилин. Отриманий бульйон проціджуємо, нарізаємо гриби і пасеруємо їх на вершковому маслі разом з невеликими шматочками цибулі. Закладаємо в бульйон грибну пасеровку. Додаємо картоплю і варимо близько 5 хвилин. В окремій ємності відварюємо макарони до напівготовності. Додаємо вермішель в грибний суп і проварюємо страву ще 5 хвилин.