Грибний суп – прекрасна альтернатива першим стравам з м'яса, за смаковими якостями нітрохи не поступається їм. Суп зі свіжих красноголовців – різноманітить ваше повсякденне меню і розігріє апетит в холодну пору року.
Суп зі свіжих красноголовців – рецепт
Інгредієнти: підосичники – 450 г; морква – 50 г; цибуля ріпчаста – 35 г; картопля – 270 г; зелень петрушки і кропу – по 15 г; вершкове масло – 20 г; вода – 23 л. Приготування Свіжі гриби очистити, споліскуємо, обсушуємо і крупно нарізаємо. Проварюємо гриби протягом 15 хвилин, знімаючи піну і готуючи бульйон для закладки овочів. Тим часом пасеруємо на вершковому маслі нарізані овочі, відправляємо в грибний бульйон. Готуємо суп 20 хвилин, додаємо нарізану зелень, даємо покипіти ще 20 хвилин, після наполягаємо гаряче блюдо під кришкою перед подачею.
Суп-пюре з свіжих красноголовців
Своїм походженням суп-пюре зобов'язаний Франції, де вважають, що чим густіше суп, тим він ситніше, а якщо в нього додати гриби, то блюдо придбає пікантність і виражений аромат.
Інгредієнти: картопля – 240 г; ріпчаста цибуля – 65 г; морква – 45 г; петрушка – 15 г; рослинна олія – 25 мл; часник – 1 зубок; свіжі підосичники – 290 г; вода – 23 л; грінки з житнього хліба – 130 р. Приготування Очищені підосичники промиваємо, обсушуємо і проварюємо 3 хвилини, після чого поміщаємо їх у чисту киплячу воду, на якій будемо готувати суп. Варимо ароматний бульйон на середньому вогні близько 15 хвилин, періодично знімаючи шум з поверхні. Поки кипить бульйон, пасеруємо на сковороді нашатковану цибулю і моркву. У грибний бульйон додаємо очищену і нарізану картоплю, потім пасеровку, і варимо суп 15 хвилин. Пюрируем розм'якшені інгредієнти блендером, ставимо суп прокипіти ще кілька хвилин. Готову страву доповнюємо зеленню і подаємо з натертими часником та грінками.
Суп зі свіжих білих грибів, підосиновиків
Білі гриби, підосичники – сорти високого класу, смак яких відмінно доповнює один одного. Переконатися в цьому можна, випробувавши представлений далі рецепт.
Інгредієнти: цибуля ріпчаста – 70 г; картопля – 100 г; білі гриби – 260 г; вершкове масло – 45 г; підосичники – 260 г; петрушка – 20 г; вода – 23 л. Приготування Перед тим, як зварити суп з свіжих красноголовців, очищаємо лісові гриби, промиваємо, обсушуємо і поділяємо на невеликі шматочки. Додаємо гриби у киплячу воду, зменшуємо вогонь і проварюємо 15 хвилин. Поки вариться грибний бульйон, на вершковому маслі пасеруємо нашатковану цибулю і моркву. Додаємо зажарку в грибний бульйон, туди ж відправляємо нарізані кубиками картопляні бульби. Варимо суп 7-8 хвилин, доповнюємо його зеленню, знімаємо з вогню і наполягаємо перед зняттям проби.
Грибний суп - рецепт з свіжих грибів красноголовців з вермішеллю
Такий суп можна урізноманітнити, підбираючи до грибів величезна кількість інгредієнтів, які готуються швидко і просто. Розглянемо приготування грибного супу з вермішеллю.
Інгредієнти: гриби, підосичники – 420 г; картопля – 90 г; ріпчаста цибуля – 30 р; вершкове масло – 20 г; вермішель – 140 г; горошини перцю – 4 шт.; вода – 29 л. Приготування Підготовлені гриби проварюємо протягом 15 хвилин. Отриманий бульйон проціджуємо, нарізаємо гриби і пасеруємо їх на вершковому маслі разом з невеликими шматочками цибулі. Закладаємо в бульйон грибну пасеровку. Додаємо картоплю і варимо близько 5 хвилин. В окремій ємності відварюємо макарони до напівготовності. Додаємо вермішель в грибний суп і проварюємо страву ще 5 хвилин.