Більшість господинь, особливо початківців, часто задаються питанням: що ж таке по швидкому приготувати на вечерю, щоб і домочадці були смачно нагодовані і задоволені, і часу на приготування страв витратити небагато, адже його і так завжди не вистачає. Рекомендуємо кілька рецептів страв на швидку руку, які повністю відповідають заданим вимогам.
Швидкий салат на вечерю – рецепт на швидку руку
Інгредієнти: копчене куряче м'ясо – 480 м; огірки свіжі і стиглі помідори – по 180 г; солодкий болгарський перець – 180 г; кукурудза цукрова (консервована) – 180 г; кріп, петрушка, базилік (зелень) – за смаком; йодована сіль крупна і свежеперемолотый перець – за смаком; майонез домашній – за смаком. Приготування Склад такого салату простий, а технологія його приготування не вимагає складних маніпуляцій або попередньої термічної обробки інгредієнтів. Досить прикупити по дорозі додому копчену курячу грудку або кілька копчених окостів і мати мінімальний запас свіжих овочів. Нам в даному випадку знадобляться помідори, огірки і солодкий перець. За бажанням можна також додати трохи салатного лука або зубчик часнику, що зробить смак салату гостріше і пікантніше.
Для приготування салату нарізаємо соломкою копчену курячу м'якоть, огірки і очищені перці, а також додаємо в миску скибочки помідор, нарубану зелень і консервовану кукурудзу. Залишилося тільки заправити компоненти майонезом (бажано домашнім) і додати за смаком сіль і перчик мелений.
Смачний і швидкий вечерю на швидку руку з курки та картоплі
Інгредієнти: курячі стейки або ніжки – 6 шт.; картопля – 960 г; помідори свіжі – 140 г; зубці часникові – 2 шт.; майонез – 55 г; куркума – щіпка; коріандр мелений – щіпка; італійські трави – пару щіпок; кріп, петрушка, базилік (зелень) – за смаком; йодована сіль крупна і свежеперемолотый перець – за смаком; олія соняшникова без аромату – 40 мл Приготування Трохи вашого часу займе приготування вечері з картоплі та курки по даному рецепту. Спочатку швиденько замаринуем курку. Додаємо в миску з м'ясом трохи солі, куркуму, коріандр, майонез, щіпку італійських трав і перетерті часникові зубці і гарненько перемішуємо.
Поки м'ясо просочується, підготуємо картоплини і помідори. Бульби ретельно моєму, очищаємо і нарізаємо кружальцями товщиною приблизно за п'ять міліметрів. Тим же манером шаткуємо й томати. Скибочки картоплі поливаємо олією, солимо, перчимо, присмачую італійськими травами і викладаємо в ємність для запікання. Зверху розкладаємо курячі стейки шкірою догори і гуртки помідорів.
Запікається таке блюдо швидко. Досить буде і сорока хвилин перебування його в прогрітій до 210 градусів духовці. Картопелька виходить м'якою і ніжною, а куряче м'ясо з хрусткою, рум'яною скоринкою.
Швидкий вечерю на швидку руку з фаршу і овочів
Інгредієнти: фарш – 750 г; баклажани або кабачки – 750 г; морква – 80 г; цибуля – 80 г; зубці часникові – 1-2 шт.; сметана – 95 г; сир твердий – 110 г; яйця – 1-2 шт.; італійські трави – пару щіпок; кріп, петрушка, базилік (зелень) – за смаком; йодована сіль крупна і свежеперемолотый перець – за смаком; олія соняшникова без аромату – 40 мл Приготування Баклажани або кабачки нарізаємо кружальцями, а нарізану цибулю і перетерту моркву пасеруємо на маслечко і змішуємо з фаршем, додавши при цьому, часник, сіль, перчик і італійські трави.
У ємність для запікання викладаємо шарами скибочки баклажанів або кабачків і фарш, пересипаючи кожен шар трохи нарубаною зеленню. Змішуємо в мисці сметану з яйцями і перетертим на тертці сиром, солимо суміш, перчимо, додаємо дрібку ароматних трав і розподіляємо поверх останнього баклажанового шару.
Запікаємо страву в прогрітій до 185 градусів духовці протягом півгодини.