Цвітна капуста завдяки своєму оригінальному і ніжному смаку користується неабиякою популярністю серед споживачів. Крім того, вона містить мінімум калорій, що робить продукт незамінним для дієтичного харчування . Нижче ми розповімо, як приготувати суцвіття цвітної капусти на сковороді з яйцем і запропонуємо кілька варіантів такої страви.
Рецепт цвітної капусти з яйцем на сковороді
Інгредієнти: цвітна капуста – 460 м; масло селянське вершкове – 65 г; йодована сіль крупна і перець свежеперемолотый (чорний або суміш) – за смаком; яйця добірні курячі – 2-3 шт.; нарубана зелень – за смаком. Приготування Приготування даної варіації страви із цвітної капусти з яйцем на сковороді – справа клопітка і складна. Досить тільки розібрати промитий і обсушенный вилок овоча на невеликі суцвіття, викласти їх в прогріту сковороду з розтопленим у ній вершковим селянським маслом і обсмажити при періодичному перемішуванні до м'якості. На завершення збиваємо яйця з сіллю і дрібкою меленого перцю, виливаємо в сковороду з капустою і інтенсивно перемішуємо. Через хвилину смаження, коли яйця «схопляться», можна знімати сковороду з плити, розкладати страву по тарілках і подавати до столу, приправивши нарубаною зеленню.
Цвітна капуста в яйці – рецепт
Інгредієнти: цвітна капуста – 460 м; масло селянське вершкове – 35 г; олія соняшникова без аромату – 35 мл; йодована сіль крупна і перець свежеперемолотый (чорний або суміш) – за смаком; яйця добірні курячі – 2-3 шт.; борошно пшеничне – 30-45 р. Приготування Даний рецепт страви і за смаком і за принципом приготування відрізняється від попереднього. Спочатку розібрану на суцвіття цвітну капусту відваримо в водичці слабо підсоленій протягом п'яти хвилин, після чого залишимо стікати і остигати в друшляку, попередньо обливши овоч холодною водою.
У мисочці змішуємо яйця з сіллю і перчиком, додавши також за бажанням улюблені спеції, і всипаємо борошно. Збиваємо масу ретельно і беремося за обсмажування капусти. На сковороді прогріваємо соняшникову олію і розтоплюємо вершкове, суцвіття овоча вмочаємо з усіх сторін в яєчної суміші і викладаємо в гарячий масляний мікс. Підрум'янюємо страва з усіх боків до апетитної скоринки, після чого викладаємо на блюдо і можемо подавати.
Точно також смажать цвітну капусту в яйці і сухарях, додатково запанировав в них суцвіття після обмакувания в яєчної суміші.
Цвітна капуста на сковороді з яйцем і сиром
Інгредієнти: цвітна капуста – 360 г; солодкий болгарський перець – 140 г; масло селянське вершкове – 45 г; олія соняшникова без аромату – 25 мл; йодована сіль крупна і перець свежеперемолотый (чорний або суміш) – за смаком; яйця добірні курячі – 2-3 шт.; сметана – 65 г; пікантний сир твердий – 65 р. Приготування Приголомшливо смачною виходить кольорова капуста, якщо обсмажити її з яйцем і сиром в поєднанні з болгарським перцем. Для цього, так само як і в попередньому рецепті, розібраний на суцвіття овоч відварюємо в підсоленій воді, після чого перекладаємо його на сито, обдаємо холодною водою і залишаємо стікати. Можна додатково обсушити суцвіття серветками або паперовим рушником.
Поки стікає і остигає капуста миємо, обсушуємо і нарізаємо соломкою м'якоть болгарського перцю і викладаємо її в прогріту з сумішшю масла та олії сковороду. Через три хвилинки смаження викладаємо до перцю суцвіття відвареної капусти і витримуємо на вогні до невеликого підрум'янення. Тепер змішуємо яйця з перетертим твердим сиром і сметаною, приправляємо суміш сіллю і перчиком і виливаємо в сковороду до капусти з солодким болгарським перцем. Зверху викладаємо кілька шматочків вершкового масла, прикриваємо посудину кришкою і готуємо на помірному жарі хвилин п'ять. Після цього обсмажену капусту з яйцями і сиром акуратно перевертаємо частинами на інший бік, обсмажуємо ще пару хвилин і тут же подаємо, поки гаряча.