Тим, кому неабияк набридли приготовані до вечері з фаршу котлети , тефтелі, биточки і їм подібні страви, рекомендуємо ознайомитися з запропонованими нижче рецептами. Взявши на озброєння описані в них рекомендації, ви зможете швидко і смачно організувати з фаршу оригінальні і апетитні страви на вечерю, не схожі на звичні кулінарні композиції.
Що приготувати на вечерю з фаршу в духовці?
Рецепт цієї смачної запіканки з фаршу з картоплею стане ідеальним варіантом для вечері. Як видно зі складу інгредієнтів, продукти нам знадобляться найпростіші, але результат в підсумку буде несподівано оригінальним, а страва дивовижно смачним.
Інгредієнти: фарш – 480 м; картопля – 720 г; цибуля – 70 г; олія соняшникова без запаху – 15 мл; сир твердий – 260 г; сметана – 160 г; суміш італійських трав – щіпка; кріп, петрушка, базилік (зелень) – за смаком; сіль кам'яна йодована і свіжозмелену перець чорний – за смаком. Приготування Для реалізації рецепта очищаємо картоплини, шаткуємо їх тонкими кружальцями, після чого присмачую соняшниковою олією, сіллю і щіпкою ароматних італійських трав і перемішуємо. Разом з тим змішуємо фарш з дрібно нарубаної або подрібненої в блендері цибулиною, додаємо сіль і перчик за смаком і ретельно вимішуємо. Сир перетираємо на тертці, зелень дрібненько рубаємо і змішуємо зі сметаною, дрібкою солі і перцю, після чого приступаємо до оформлення страви.
У форму для запікання, промазану маслом, викладаємо шар картоплі, присмачую сумішшю сметани з зеленню і посипаємо сиром. Розподіляємо тепер половину фаршу і повторюємо ще раз шар картоплі, сметани і сиру. Далі викладаємо решті фарш, покриваємо залишилися картоплею, промазуємо сметанним соусом і притрушиваем сирної стружкою.
Для запікання необхідно помістити форму з стравою в прогріту до 205 градусів духовку хвилин на сорок п'ять, а по готовності розрізати страву на порції і подати до столу.
Легкий вечеря з кабачків з курячим фаршем
Інгредієнти: фарш курячий – 760 г; кабачки – 760 г; морква – 75 г; цибуля – 875 м; зубки часникові – 2 шт.; свіжа сметана – 110 г; твердий сир – 110 г; курячі відбірні яйця – 2 шт.; сухі італійські трави ароматні (мікс) – дві щіпки; олія соняшникова без запаху – 45 мл; кріп, петрушка, базилік (зелень) – за смаком; сіль кам'яна йодована і свіжозмелену перець чорний – за смаком. Приготування В даному випадку крім курячого фаршу нам знадобиться кілька молоденьких кабачкового плодів. Їх необхідно нарізати тонкими кружальцями або поздовжніми смугами, трохи посолити і залишити на кілька хвилин.
В цей час пасеруємо на соняшниковій олії без аромату порізану цибульку і перетерту не дрібної або середній тертці моркву, трохи охолоджуємо піджарку і змішуємо з курячим фаршем. Додаємо сіль за смаком, мелений перчик чорний, сухі італійські трави ароматні і перетертий на тертці часник. Перемішуємо фарш з овочами і ретельно починаємо оформляти страву. На дно промасленим ємності для запікання викладаємо шар кабачкового скибочок, притрушиваем його нарубаної зеленню і покриваємо шаром з фаршу і овочів. Повторюємо шари ще пару раз, завершуючи кабачками, і заливаємо все сметанним соусом. Для його приготування перемішуємо сметану з збитими саму малість яйцями, приправляємо суміш за смаком сіллю, перцем і ароматними травами, додаємо сирну стружку і ще раз перемішуємо.
Для подальшого приготування відправляємо форму з стравою в прогріту до 190 градусів духовку хвилин на сорок.
І перший, і другий рецепт можна доповнити свіжими помідорами, нарізавши їх кружками і виклавши останнім шаром перед сиром або заливкою.