Це м'ясну страву дуже легко, а головне швидко готується і є прекрасним доповненням будь-якого гарнір . Отже, пропонуємо приготувати, соковите куряче філе, дуже смачно запечене зі свіжими помідорами і сиром.
Куряче філе, запечене під сиром, з помідорами
Інгредієнти: куряче філе – 450-500 г; помідори – 3 шт.; твердий сир – 90 г; жирні вершки – 140 мл; соняшникова олія – 1 ч. ложка; перець, сіль – за смаком. Приготування Всі філе промиваємо у великій кількості чистої, холодної води, а після, просушуємо його на чистому вафельному рушник. Кожну філешку розрізаємо довгим, гострим ножем на дві поздовжні частини. В піалі з'єднуємо в однакових пропорціях перець з сіллю і натираємо отриманою сумішшю кожен шматочок. Тепер укладаємо все м'ясо в промаслений лист або форму так, щоб шматочки щільно лежали один з одним.
Вимиті помідори середнього розміру нарізаємо на 5 міліметрові кружечки і 2-3 скибочки викладаємо на кожен шматочок курячого філе. Хороший твердий сир натираємо на середню тертку, повністю заливаємо його жирними свіжими вершками, перемішуємо і виливаємо вершково-сирний заливку поверх м'яса з помідорами. Ставимо форму в прогрітий до 195-градусної температури духовку і запікаємо 35-40 хвилин.
Відбивні з курячого філе з сиром і помідорами в духовці
Інгредієнти: філе (куряче) – 600 г; дрібні помідори – 4-5 шт.; майонез (67%) – 80 г; сир «Російський» – 140 г; сіль «Екстра» - за смаком; перець – за смаком; соняшникова олія – 1-2 ч. ложки. Приготування Свіже куряче філе ретельно промиваємо під струменем проточної холодної води і просушуємо кожен з шматочків рушником. Далі за допомогою тоненького і гострого ножа нарізаємо м'ясо максимально тонкими пластинками. Кожен отриманий шматочок трохи відбиваємо молоточком з одного боку. Тепер, натираємо всі ці відбиті пластинки філе спочатку сіллю, а після чорним перцем і відразу ж розміщуємо їх за змащеного маслом пекарської листу.
В піалу наливаємо трохи жирного майонезу і з допомогою силіконової кисті змащуємо їм всю нашу курочку. Ретельно вимиті невеликі помідори нарізаємо максимально тонкими кружечками, які красиво розкладаємо на пластиночки з курячого філе. Всю поверхню страви, засипаємо тертим «Російським» сиром виставляємо його по центру вже прогрітій до 195-градусної температури духовки. Через півгодини відбивні будуть готові, тому встигніть підготувати до цього часу гарячий гарнір.