Яйця можна варити, смаж і запікати, перетворювати в повітряні омлети і суфле, роблячи своє меню різноманітніше день у день. Докладніше про те, як приготувати сніданок з яєць ми поговоримо далі.
Сніданок в гуртку в мікрохвильовці з яйцем
Свого часу різноманітні десерти, приготовані в мікрохвильовій печі звичайної гуртку, буквально підірвали інтернет. Але деякі пішли далі і стали готувати в гуртках не тільки солодощі. Так на світ з'явилося безліч рецептів омлетів, які готуються в СВЧ навіть швидше, ніж на сковороді.
Інгредієнти: яйця – 2 шт.; солодкий перець – 15 г; жменя листя шпинату; сир фета – 10 г; зелень цибулі – за смаком. Приготування Стінки гуртки змастіть краплею олії. Солодкий перець дрібно наріжте, а шпинатні листя промийте, обсушіть і дрібно нарвете. Збийте яйця, додайте до них овочі, трохи сиру і нарізаної цибулі, зелені. Готуйте омлет близько півтора хвилин при максимальній потужності, а потім залиште всі постояти, не відкриваючи дверцята СВЧ, ще хвилину.
Сніданок з яєць – рецепт
Тости з сиром і відварним яйцем – що може бути простіше і швидше до сніданку, коли часу на трапезу практично не залишилося?
Інгредієнти: яйця – 2 шт.; хліб – 2 скибочки; авокадо – 1 шт.; м'який сир – 45 г; лимонний сік – за смаком. Приготування Яйця відваріть до бажаного ступеня готовності жовтка і очистіть. Скибочки хліба підрум'яньте на сухій сковороді. М'якоть авокадо збризніть лимонним соком, доповніть сіллю з перцем і добре розімніть. Викладіть пюрированный авокадо поверх тосту, далі покладіть скибочки будь-якого м'якого сиру за смаком і нарізане яйце. Доповнити бутерброди на сніданок з яйцем можна зеленню на вибір.
Що приготувати на сніданок з яєць у духовці?
Цей універсальний варіант сніданку дозволяє вам використовувати всі залишки продуктів в холодильнику. Залишилися овочі, відварна курятина, соуси або ковбаса? Сміливо кладіть їх в булочку!
Інгредієнти: невеликі булочки – 2 шт.; томат – 1 шт.; яйця – 2 шт.; сир – 35 г; зелену цибулю. Приготування Зріжте приблизно третина верхівки з булочок і видаліть м'якоть, не пошкоджуючи стінки. На дно кожної хлібної «чаші» покладіть по кружечку помідора, додайте скибочку сиру і вбийте яйце. Залиште сніданок з яйця в хлібі в розігрітій до 190 градусів духовці 12-15 хвилин, варіюючи час приготування залежно від бажаного ступеня готовності яєчного жовтка.