Дуже часто нам не вистачає часу для приготування повноцінного сніданку. На цей випадок варто ближче познайомитися з рецептом смаженої капусти з яйцем.
Смажена капуста з яйцем
Якщо вам набридли традиційні бутерброди з кавою на сніданок, це чудова альтернатива. Щоб поласувати капустою, смаженою на сковороді з яйцем, вам потрібно виділити не більше 20-25 хвилин.
Інгредієнти: соняшникова олія, сіль, перець – за смаком; яйце – 3 шт.; вода або молоко – 05 склянки; капуста – 12 кг. Приготування Вимийте капусту нашаткуйте її як можна дрібніше у вигляді соломки. Помістіть її на сковорідку, залийте молоком або водою і на сильному вогні доведіть вміст сковороди до закипання, після чого томіть капусту на невеликому вогні приблизно 20 хвилин. Після повного випаровування рідини додайте соняшникову олію і підсмажуйте капусту до набуття нею золотистого відтінку. Посоліть і поперчіть за власним смаком. Яйце зваріть обов'язково круто, почистіть і поріжте не дуже великими шматочками, після чого змішайте з капустою.
Рецепт смаженої цвітної капусти з яйцем
Навіть якщо вам не можна багато їсти смажене, таке блюдо не принесе шкоди здоров'ю. Адже кольорова капуста, смажена шматками в яйці, відрізняється дивно ніжним смаком і не дає таку навантаження на травний тракт, як її звичайний аналог.
Інгредієнти: борошно – 15 ст. ложки; цвітна капуста – 05 головки; сіль – 05 ч. ложки; яйце – 2 шт.; соняшникова олія – 2 ст. ложки. Приготування Вимийте і висушіть капусту, акуратно розділивши її на маленькі суцвіття. Налийте у велику ємність воду і після закипання додайте сіль за смаком, а також киньте туди суцвіття капусти. Її необхідно проварити близько 5-7 хвилин на вогні середньої величини. Потім відкиньте капусту на друшляк і охолодіть її під сильним струменем проточної води. В окрему ємність розбийте яйце, додайте сіль і, якщо є бажання, спеції, всипте борошно і гарненько збийте суміш з допомогою міксера. На сковорідці прогрійте соняшникову олію і кладіть на неї суцвіття капусти, вмочивши їх у яйце. Обсмажуйте шматочки, виставивши середній вогонь, до появи скоринки золотистого кольору з обох сторін. Зазвичай на це йде не більше 5-10 хвилин. Подібним чином готується смажена капуста в сухарях і яйці: суцвіття просто слід обваляти перед смаженням у панірувальних сухарях .