З синеньких готують безліч салатів, соте, рагу. Крім того, їх можна смажити і запікати. Як приготувати баклажани-човники в духовці, дізнаєтеся з цієї статті.
Човники з баклажанів в духовці з овочами
Інгредієнти: баклажани середнього розміру – 3 шт.; морква – 180 г; томати – 400 г; цибуля – 300 г; перець болгарський середнього розміру – 1 шт.; перець; сир; часник – 2-3 зубчики; майонез ; сіль. Приготування Розрізаємо навпіл вимиті синенькі. Тепер робимо соляний розчин з 500 мл води і 50 г солі. Витримуємо в ньому баклажани близько півгодини, а потім трохи обсушуємо. Потім ложкою вибираємо з половинок м'якоть. Пасеруємо подрібнену цибулю з морквою на олії, кладемо туди ж нарізаний кубиками перчик і м'якоть баклажанів. Все це обсмажуємо хвилин 10 потім додаємо подрібнені томати, часник, підсолюємо і притрушиваем перчиком. Отриманим фаршем наповнюємо кожну половинку баклажанів і викладаємо їх на деко. Поливаємо зверху майонезом і притрушиваем тертим сиром. Готуємо при 180 градусах близько півгодини. Баклажани-човники, запечені в духовці, тут же подаємо до столу.
Човники з баклажанів з куркою в духовці
Інгредієнти: баклажани – 3 шт.; філе курки – 05 кг; сметана – 40 г; цибуля – 170 г; сир – 90 г; перець; кріп; часник – 2-3 зубчики; сіль. Приготування Баклажани добре миємо, ріжемо навпіл вздовж і виймаємо ложкою м'якоть. Отримані «човники» солимо і даємо постояти хвилин 10 щоб пішла гіркота. М'якоть синеньких ріжемо кубиками і підсолюємо. Даємо постояти хвилин 10 а потім сік, який утворюється, зливаємо. Додаємо дрібненько нарізану цибулю і обсмажуємо на сковороді. Дрібненько ріжемо курку, додаємо подрібнений часник, перець і сіль. Тушкуємо близько 5 хвилин. Змішуємо баклажани з курячим філе, додаємо сметану і дрібно рубаний кріп. Тушкуємо 7 хвилин на невеликому вогні. На деко поміщаємо 6 шматочків фольги, на кожен з них покласти по човнику з синеньких. Всередину викладаємо начинку і запікаємо при помірній температурі близько 40 хвилин. Потім приблизно за 10 хвилин до готовності фольгу розкриваємо і притрушиваем човники сиром.
Човники з баклажанів в духовці з сиром
Інгредієнти: баклажани – 2 шт.; цибуля – 90 г; морква – 120 г; соус соєвий – 20 мл; яйце куряче велике – 1 шт.; сіль; томати – 170 г; сир – 100 г; спеції. Приготування Баклажани ріжемо навпіл на 2 частини і заливаємо їх солоною водою приблизно на півгодинки. Потім обдаємо окропом, покласти у форму і запікаємо при 180 градусах близько 10 хвилин. За допомогою ножа видаляємо з них серединку. Отримані човники трохи підсолюємо. А м'якоть подрібнюємо шматочками. Інші овочі також подрібнюємо і обсмажуємо близько 10 хвилин до напівготовності. Потім додаємо нарізані баклажани, солимо, перчимо, вливаємо соєвий соус, кладемо часник і ще тушкуємо хвилин 5. Тертий сир заливаємо збитим яйцем. Човники з баклажанів фаршируємо отриманою начинкою, зверху викладаємо яєчно-сирну суміш і запікаємо близько чверті години при 200 градусах. Баклажани-човники, запечені в духовці з помідорами, тут же подаємо.