Вернуться назад Распечатать

Баклажани-човники, запечені в духовці

Баклажани-човники, запечені в духовці
З синеньких готують безліч салатів, соте, рагу. Крім того, їх можна смажити і запікати. Як приготувати баклажани-човники в духовці, дізнаєтеся з цієї статті.

Човники з баклажанів в духовці з овочами


Інгредієнти:

  • баклажани середнього розміру – 3 шт.;

  • морква – 180 г;

  • томати – 400 г;

  • цибуля – 300 г;

  • перець болгарський середнього розміру – 1 шт.;

  • перець;

  • сир;

  • часник – 2-3 зубчики;

  • майонез ;

  • сіль.


  • Приготування
    Розрізаємо навпіл вимиті синенькі. Тепер робимо соляний розчин з 500 мл води і 50 г солі. Витримуємо в ньому баклажани близько півгодини, а потім трохи обсушуємо. Потім ложкою вибираємо з половинок м'якоть. Пасеруємо подрібнену цибулю з морквою на олії, кладемо туди ж нарізаний кубиками перчик і м'якоть баклажанів. Все це обсмажуємо хвилин 10 потім додаємо подрібнені томати, часник, підсолюємо і притрушиваем перчиком. Отриманим фаршем наповнюємо кожну половинку баклажанів і викладаємо їх на деко. Поливаємо зверху майонезом і притрушиваем тертим сиром. Готуємо при 180 градусах близько півгодини. Баклажани-човники, запечені в духовці, тут же подаємо до столу.

    Човники з баклажанів з куркою в духовці


    Інгредієнти:

  • баклажани – 3 шт.;

  • філе курки – 05 кг;

  • сметана – 40 г;

  • цибуля – 170 г;

  • сир – 90 г;

  • перець;

  • кріп;

  • часник – 2-3 зубчики;

  • сіль.


  • Приготування
    Баклажани добре миємо, ріжемо навпіл вздовж і виймаємо ложкою м'якоть. Отримані «човники» солимо і даємо постояти хвилин 10 щоб пішла гіркота. М'якоть синеньких ріжемо кубиками і підсолюємо. Даємо постояти хвилин 10 а потім сік, який утворюється, зливаємо. Додаємо дрібненько нарізану цибулю і обсмажуємо на сковороді. Дрібненько ріжемо курку, додаємо подрібнений часник, перець і сіль. Тушкуємо близько 5 хвилин. Змішуємо баклажани з курячим філе, додаємо сметану і дрібно рубаний кріп. Тушкуємо 7 хвилин на невеликому вогні. На деко поміщаємо 6 шматочків фольги, на кожен з них покласти по човнику з синеньких. Всередину викладаємо начинку і запікаємо при помірній температурі близько 40 хвилин. Потім приблизно за 10 хвилин до готовності фольгу розкриваємо і притрушиваем човники сиром.

    Човники з баклажанів в духовці з сиром


    Інгредієнти:

  • баклажани – 2 шт.;

  • цибуля – 90 г;

  • морква – 120 г;

  • соус соєвий – 20 мл;

  • яйце куряче велике – 1 шт.;

  • сіль;

  • томати – 170 г;

  • сир – 100 г;

  • спеції.


  • Приготування
    Баклажани ріжемо навпіл на 2 частини і заливаємо їх солоною водою приблизно на півгодинки. Потім обдаємо окропом, покласти у форму і запікаємо при 180 градусах близько 10 хвилин. За допомогою ножа видаляємо з них серединку. Отримані човники трохи підсолюємо. А м'якоть подрібнюємо шматочками. Інші овочі також подрібнюємо і обсмажуємо близько 10 хвилин до напівготовності. Потім додаємо нарізані баклажани, солимо, перчимо, вливаємо соєвий соус, кладемо часник і ще тушкуємо хвилин 5. Тертий сир заливаємо збитим яйцем. Човники з баклажанів фаршируємо отриманою начинкою, зверху викладаємо яєчно-сирну суміш і запікаємо близько чверті години при 200 градусах. Баклажани-човники, запечені в духовці з помідорами, тут же подаємо.