Нагодувати сімейство за півгодини не так просто. Адже для приготування більшості пристойних страв, навіть не особливо вишуканих, потрібно набагато більше часу. У вас його немає? Не впадайте у відчай! З нашими рецептами вам знадобиться для швидкого приготування смачного вечері не більше 30 хвилин. Крім того, отримані страви вразять вас своєю оригінальністю і займуть почесне місце в списку кращих домашніх страв.
Спаржа з беконом Інгредієнти: спаржа зелена – 30 шт.; смужки бекону; йодована сіль крупна і свежеперемолотый перець; олія соняшникова або оливкова без аромату. Приготування В даному випадку нам знадобиться спаржа і тонко нарізані довгі смуги бекону. Найчастіше такі продаються в будь-якому супермаркеті. Там же можна придбати і спаржу. Останню витримуємо хвилин п'ять у підсоленому окропі, після чого витираємо від вологи і обертаємо смугами бекону, які попередньо підсолимо і поперчимо. Залишилося тільки обсмажити заготовки в олії на сковороді або запекти під грилем в максимально розігрітій духовці.
Ніжна куряча грудка з шинкою і сиром Інгредієнти: куряче філе – 880 г; спеції на вибір (італійські трави, мелений коріандр, каррі, куркума і т. п.) – за смаком; шинка і сир – по 280 г; оливкова і вершкове масло – 3 ст. ложки; сухарі для панірування – 1/2 склянки; йодована сіль крупна і свежеперемолотый перець – за смаком; яйце куряче добірне велике – 1 шт. Приготування Першим ділом розрізаємо курячу грудку на нетовсті середнього розміру скибочки, приправляємо їх сіллю, спеціями на свій вибір і смак і залишаємо хвилин на п'ять. За цей час нарізаємо ідентичними за розміром шматочками шинку і сир і трохи разбалтываем виделкою яйце, посоливши його за смаком.
Потім кожен шматочок курки в яйці, потім в сухарях і підрум'янюємо в суміші вершкового і рослинного масла на вогні трохи більше середнього до хрусткої скоринки з двох сторін. Тепер на кожен рум'яний викладаємо шматочок по одному відрізу шинки, зверху сир. Смажимо вироби під кришкою до розплавлення останнього і подаємо страву зі свіжими овочами.
Макарони з консервованим тунцем Інгредієнти: макарони – 410 г; тунець (консервований) – 290 г; часникові зубки – 2 шт.; помідори свіжі – 290 г; зелень – за смаком; оцет винний білий – 5 мл; йодована сіль крупна і свежеперемолотый перець – за смаком; майонез – 55 р. Приготування В даному випадку макарони з тунцем оформляються у вигляді салату, який буде як не можна до речі для подачі на вечерю, а готується всього за 30 хвилин або навіть швидше.
Відразу ж ставимо воду для варіння макаронів, підсолюємо і після закипання закладаємо в каструлю вироби. Поки макарони варяться, очищаємо і подрібнюємо часникові зубки, а також ріжемо на часточки вимиті і обсушені томати і дрібно рубаємо свіжу зелень.
По готовності зливаємо макарони на друшляк, даємо стекти, після чого змішуємо з скибочками консервованого тунця і помідорами, додаємо сіль, перець, оцет винний, часник і зелень, заправляємо все майонезом і перемішуємо.
Що приготувати на вечерю за 30 хвилин з простих продуктів в мультиварці?
Якщо для швидкого приготування вечері ви бажаєте використовувати мультиварку, то рекомендуємо розглянути варіанти страв з рисом. Це може бути плов з овочами або шматочками фруктів і сухофруктами. А для фанатів м'яса рекомендуємо рецепт швидкого приготування плову з м'ясним фаршем.
Швидкий плов з фаршем Інгредієнти: рис – 140 г; фарш – 490 г; моркву і цибулина середнього розміру – 1 шт.; помідори свіжі – 220-280 г; барбарис сушений – за смаком; часникові зубки – 1-2 шт.; зелень – за смаком; олія соняшникова або оливкова без аромату – 55 мл; йодована сіль крупна і свежеперемолотый перець – за смаком; вода – 310 мл. Приготування Спочатку обсмажуємо на маслечко в режимі «Випічка» нарубаний цибулю з морквою протягом трьох хвилин. Тим часом очищаємо від шкірки томати, ріжемо їх кубиками і додаємо в мультикастрюлю разом з промитим рисом, барбарисом і гарячою водою. Підсолюємо страву за смаком, додаємо зелень за смаком і переводимо пристрій в режим «Плов» або «Рис» на двадцять хвилин.