Вернуться назад Распечатать

Піджарка з курячого філе

Піджарка з курячого філе
Пропонуємо приготувати піджарку з ніжного курячого філе, а як її правильно зробити, ви дізнаєтеся з наших рецептів.

Піджарка з курячого філе з підливою з томатної пасти і з овочами


Інгредієнти:

  • куряче філе (охолоджене) – 600 г;

  • томатна паста – 25 ст. ложки;

  • питна вода – 350 мл;

  • ріпчаста цибуля – 2 шт.;

  • часник – 3 зубки;

  • морква – 1 шт.;

  • пшеничне борошно – 15 ст. ложки;

  • соняшникова олія – 50 мл;

  • мелений коріандр – 1/3 ч. ложки;

  • кухонна сіль – за смаком.


  • Приготування
    Промиваємо і обов'язково просушуємо все куряче філе. Далі з допомогою гострого ножа нарізаємо його на довгасті, не особливо дрібні смужки та індивідуально свого смаку підсолюємо їх.
    На розігрітому в тефлоновій сковороді соняшниковій олії гарненько обсмажуємо все м'ясо до появи на ньому коричневих кірочок. Тепер шумівкою переміщуємо філе в каструлю з нержавіючої сталі, а масло, що залишилося на сковороді викладаємо дуже дрібно нарубаний цибулю разом з пропущеним через спеціальний прес часником. Обсмажуємо овочі до характерно вираженого аромату і прозорості цибулі, після чого додаємо до них натерту на середній тертці моркву і продовжуємо готувати все на сковороді ще пару хвилин. Далі рівномірно розподіляємо по овочам пшеничне борошно, перемішуємо і заливаємо все розчиненої у питній воді томатною пастою.
    Присипаємо підливу кухонною сіллю, меленим коріандром і на мінімальному полум'я вогню тушкуємо близько 5 хвилин. Переміщаємо готову піджарку в каструлю з шматочками обсмаженого м'яса з курячого філе, все перемішуємо лопаткою і на тому ж режимі вогню продовжуємо готувати страву десь 10 хвилин.

    Смачна піджарка з курячого філе зі сметаною


    Інгредієнти:

  • свіже куряче філе – 700 г;

  • жирна сметана – 260 мл;

  • ріпчаста цибуля – 3 шт.;

  • суміш перців і сіль – за смаком;

  • соняшникова олія – 70 мл


  • Приготування
    Підготовлене куряче філе нарізаємо 3 сантиметровими шматочками, які потім підсолюємо і притрушиваем сумішшю з різних видів перців. Все це м'ясо викладаємо в добре розпечений з соняшниковою олією глибокий сотейник і швидко перемішуючи його шматочки філе обсмажуємо на максимальному вогні. Коли курка добре схопиться кірками, зменшуємо полум'я до середнього і поміщаємо в сотейник чверть кільця цибулі. Як тільки овоч стане м'яким, відразу ж викладаємо сюди всю наявну сметану. Тепер зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо нашу піджарку під кришкою. Буквально через 5 хвилин блюдо буде готовим!