Пропонуємо приготувати піджарку з ніжного курячого філе, а як її правильно зробити, ви дізнаєтеся з наших рецептів.
Піджарка з курячого філе з підливою з томатної пасти і з овочами
Інгредієнти: куряче філе (охолоджене) – 600 г; томатна паста – 25 ст. ложки; питна вода – 350 мл; ріпчаста цибуля – 2 шт.; часник – 3 зубки; морква – 1 шт.; пшеничне борошно – 15 ст. ложки; соняшникова олія – 50 мл; мелений коріандр – 1/3 ч. ложки; кухонна сіль – за смаком. Приготування Промиваємо і обов'язково просушуємо все куряче філе. Далі з допомогою гострого ножа нарізаємо його на довгасті, не особливо дрібні смужки та індивідуально свого смаку підсолюємо їх.
На розігрітому в тефлоновій сковороді соняшниковій олії гарненько обсмажуємо все м'ясо до появи на ньому коричневих кірочок. Тепер шумівкою переміщуємо філе в каструлю з нержавіючої сталі, а масло, що залишилося на сковороді викладаємо дуже дрібно нарубаний цибулю разом з пропущеним через спеціальний прес часником. Обсмажуємо овочі до характерно вираженого аромату і прозорості цибулі, після чого додаємо до них натерту на середній тертці моркву і продовжуємо готувати все на сковороді ще пару хвилин. Далі рівномірно розподіляємо по овочам пшеничне борошно, перемішуємо і заливаємо все розчиненої у питній воді томатною пастою.
Присипаємо підливу кухонною сіллю, меленим коріандром і на мінімальному полум'я вогню тушкуємо близько 5 хвилин. Переміщаємо готову піджарку в каструлю з шматочками обсмаженого м'яса з курячого філе, все перемішуємо лопаткою і на тому ж режимі вогню продовжуємо готувати страву десь 10 хвилин.
Смачна піджарка з курячого філе зі сметаною
Інгредієнти: свіже куряче філе – 700 г; жирна сметана – 260 мл; ріпчаста цибуля – 3 шт.; суміш перців і сіль – за смаком; соняшникова олія – 70 мл Приготування Підготовлене куряче філе нарізаємо 3 сантиметровими шматочками, які потім підсолюємо і притрушиваем сумішшю з різних видів перців. Все це м'ясо викладаємо в добре розпечений з соняшниковою олією глибокий сотейник і швидко перемішуючи його шматочки філе обсмажуємо на максимальному вогні. Коли курка добре схопиться кірками, зменшуємо полум'я до середнього і поміщаємо в сотейник чверть кільця цибулі. Як тільки овоч стане м'яким, відразу ж викладаємо сюди всю наявну сметану. Тепер зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо нашу піджарку під кришкою. Буквально через 5 хвилин блюдо буде готовим!