Пропонуємо урізноманітнити повсякденний раціон і приготувати чудові страви з курячого філе з додаванням яблук і розповімо, як зробити таку смакоту на сковороді в духовці і в мультиварці.
Куряче філе з яблуками на сковороді – рецепт
Інгредієнти: куряче філе – 450 г; цибуля (великий) – 1 шт.; ароматні яблука – 2 шт.; листя зеленого базиліка – 4 -5 шт.; суміш перців і сіль – за смаком; соняшникова олія – 40 мл Приготування Куряче філе промиваємо у великій кількості холодної чистої води, а потім просушуємо його вафельним рушником. Подрібнюємо не дуже дрібними шматочками, які обсмажуємо в тефлоновій сковороді на рафінованій олії. Далі додаємо сюди нарізаний скибочками цибулю і продовжуємо приготування страви до прозорості овоча. Тепер вводимо невеликі часточки яблук, присипаємо всі сумішшю перців, дрібною сіллю, а також додаємо дрібно нарізаний базилік. Перемішавши вміст сковороди, накриваємо її підходящої кришкою і, зменшивши вогонь до мінімуму, тушкуємо наше смачне блюдо близько 15 хвилин.
Куряче філе, запечене з яблуками і сиром в духовці
Інгредієнти: куряче філе – 800 г; приправа для курки – 2 ч. ложки; яблука – 3 шт.; сир «Російський» - 220 г; яйця – 3 шт.; жирні вершки – 180 мл; соняшникова олія – 1 ст. ложка. Приготування Кожен шматочок курячого філе розрізаємо на поздовжні частини. Складаємо нарізане таким способом м'ясо в глибоку миску, присипаємо його приправою для курки і вручну акуратно все перемішуємо. Щільно притискаючи один до одного, укладаємо на широкий промаслений лист всі шматочки курки, а за ним розкладаємо тонко і рівно нарізані часточки твердих яблук. Покриваємо всю поверхню страви, тертим «Російським» сиром. В чаші блендера збиваємо сполучені з яйцями жирні вершки і рівномірно виливаємо все на деко з куркою і яблуками. Відправляємо його вже в прогріту до 195 градусів духовку і протягом 45 хвилин готуємо наше прекрасне блюдо.
Куряче філе з яблуками в мультиварці
Інгредієнти: свіже куряче філе – 600 г; ріпчаста цибуля – 1 шт.; часник – 2 зубки; яблука – 2 шт.; кухонна сіль – 2/3 ч. ложки; питна вода – 250 мл Приготування Вимите філе нарізаємо на шматочки, які складаємо в високу миску. Цибулину очистити, подрібнюємо не дуже тонкими півкільцями і відправляємо їх слідом за куркою. Сюди ж додаємо часточки стиглих яблук, дрібно нарізаний часник, присипаємо всі інгредієнти кухонною сіллю і ретельно перемішуємо їх. Перекладаємо всі вміст миски в глибоку чашу мультиварки, доливаємо до страви питної води і готуємо його в режимі «Гасіння» протягом 55 хвилин.