Якщо вам доводиться дотримуватися суворої дієти, не варто відмовлятися від улюблених страв. Соковиті котлети з філе індички підходять навіть тим, у кого діагностовано проблеми зі шлунково-кишковим трактом. Підсмажити їх можна за мінімальний час, навіть якщо ви спізнюєтеся на роботу. Таке блюдо дозволить буквально за п'ять хвилин зарядити організм енергією і випробувати почуття ситості.
Котлети з філе грудки індички
Це один з найбільш доступних варіантів м'ясних страв навіть для сімей з обмеженим бюджетом. Практично таким же чином готуються котлети з філе стегна індички, які вражають своїм ніжним солодкуватим присмаком.
Інгредієнти: молоко – 120 мл; перець, зелень і сіль; філе індички – 475 г; білий хліб – 25 г; цибуля – 95 р. Приготування Наріжте індиче філе невеликими шматочками. Цибулину поріжте на кілька великих частин. Білий хліб руками наламайте шматочками і занурте в молоко. Добре пам'ятаєте його виделкою і залиште розмокати приблизно на 10 хвилин для розмокання. Потім помістіть хліб з молоком, цибулю і м'ясо в блендер і подрібніть до освіти пюреподібної маси. Перекладіть її в миску, посипте сіллю, перцем і дрібно посіченою зеленню, ретельно перемішайте. Зробіть з фаршу маленькі котлетки, помістіть їх на розігріту сковорідку з олією і на дуже сильному вогні приблизно пару хвилин обсмажуйте з одного боку, потім переверніть, зменшіть вогонь і такий же час смажте з іншого боку.
Рубані котлети з філе індички
Тим, хто хоче спробувати м'ясо, обсмажене незвичайним способом, варто придивитися до цього рецепту. Він підходить навіть для тих, хто погано розбирається в тому, як приготувати делікатесні котлети з філе індички, і не вимагає тривалого перебування на кухні.
Інгредієнти: спеції, зелень і соняшникову олію; філе індички – 475 г; борошно – 75 г; яйце – 1 шт.; майонез – 65 р. Приготування Вимийте індиче філе і наріжте його невеликими кубиками. Дрібно наріжте цибулю і порубаєте зелень. У м'ясо додайте цибулю, розбийте яйце, посипте зеленню і спеціями і полийте майонезом. Додайте борошно, ретельно вимісіть фарш і сформуйте котлетки. Підсмажуйте котлети з обох сторін приблизно по 2-3 хвилини.
Котлети з філе індички в духовці
Інгредієнти: сіль, чорний і червоний перець, соняшникова олія – за смаком; філе індички 750 г; панірувальні сухарі – 2 ст. ложки; картопля – 1 шт.; базилік і орегано – 025 ч. ложки; кріп сухий – 25 г; цибуля – 1 шт.; морква – 1 шт.; яйце – 1 шт. Приготування Філе індички поріжте невеликими шматочками, а цибулю очистіть і наріжте невеликими кубиками. Помістіть все це в чашу блендера і подрібніть. Моркву і картоплю очистіть, не дуже крупно поріжте і подрібніть за допомогою блендера. Окремо змішайте м'ясний фарш з овочами, добре вимісіть, посоліть, поперчіть і посипте спеціями. Додайте яйце і панірувальні сухарі, після чого інтенсивно відбийте фарш. Зробіть котлетки і розкладіть їх по листу, рясно змащеного маслом. Запікайте їх при приблизній температурі 180 градусів близько 40 хвилин.