Ми звикли до поєднання м'яса з овочами, картоплею, кашами і пастою, проте м'ясо птиці чудово відтіняють фруктові нотки. Качине м'ясо досить жирне і часто має не всім приємні смакові обертони. Зробити блюдо неймовірно смачним просто – качка з апельсинами в духовці виходить ароматною і дуже смачною.
Простіше і швидше Для зайнятих господинь завжди цікавіше варіанти, які не вимагають багато часу. Щоб вийшла соковита качка з апельсинами в духовці, рецепт додамо «секретний компонент».
Інгредієнти: тушка молодий качки – не більше 2 кг; апельсин – 3 шт.; сіль – 1 ст. ложка; спеції – за смаком та бажанням; оливковий майонез – 1/2 склянки. Приготування Тушку оглядаємо, видаляємо залишки пір'я, смалимо над вогнем, миємо, видаляємо хвостик, потрошимо. З одного апельсина видавлюємо сік, змішуємо з майонезом, сіллю, додаємо спеції, якщо є бажання отримати більше пікантне блюдо. Залишилися апельсини очищаємо від шкірки, нарізаємо шматочками, закладаємо всередину тушки. Тепер розподіляємо соус по птаху, кладемо її на деко і відправляємо пектися в прогріту духовку. Температуру встановлюємо 200 градусів і, періодично обливаючи качку соком, в якому вона готується, запікаємо 2-25 години. Як бачите, приготувати качку з апельсинами в духовці може кожен – це просто і не дуже довго.
Якщо є час Найсмачніше виходить качка, запечена з медом і апельсином в духовці. Готується така качечка в кілька етапів.
Інгредієнти: непатрана качка – близько 25 кг; стебла селери – 5-6 шт.; яблука кислих сортів – 2 шт.; апельсини з тонкою шкіркою – 4 шт.; часник – 5-6 часточок; сіль – 1 ст. ложка; мед квітковий рідкий – 2 ст. ложки; кріплене вино червоне – 2 ст. ложки; рослинна олія холодного віджиму будь – 2 ст. ложки. Приготування Качка з яблуками і апельсинами, запечена в духовці з медової глазур'ю стане царським стравою. Але, як вже говорилося, готуємо поетапно. Качку потрошимо, осмаливаем над вогнем, миємо й обсушуємо. Сік 2 апельсинів, рослинне масло, сіль, будь-які спеції (за бажанням) і половину роздавленого часнику змішуємо і виливаємо в щільний пакет. Туди ж кладемо качку і даємо їй полежати в маринаді від 4 до 12 годин. Потрухи качки ріжемо на невеликі шматочки, змішати з часником, нашаткованою селерою, кубиками яблук і часточками апельсина. Цією сумішшю заповнюємо качку, акуратно штопаем і укладаємо на деко. Поливаючи птицю соком, запікаємо не менше 2 годин. Якщо ви поспішаєте, є хитрість – качка в рукаві в духовці з апельсинами приготується швидше, знадобиться години півтори. Третій етап – готуємо глазур. Для цього сік останнього апельсина змішуємо з вином, нагріваємо, коли трохи покипить, додаємо мед і гарячою сумішшю заливаємо нашу качечку. Сервіруємо з кріпленим вином і зеленню.