М'ясо індички запікають, гасять, запікають, використовують в якості фаршу, готують супи. Легке і низькокалорійне м'ясо філе стегна індички прекрасно поєднується зі свіжими салатами і тушкованими овочами, і тому особливо популярно серед людей, які дотримуються здорового харчування. Рецепти того, як смачно приготувати філе стегна індички, допоможуть не тільки оволодіти технікою приготування м'яса птиці, але і навчать як правильно скласти свій щоденний раціон.
Філе стегна індички в духовці - рецепт
Полиці магазинів пропонують споживачам різні частини м'яса індички, найпопулярнішими з яких є грудка і стегно птиці. У недосвідчених господинь часто виникає питання: що приготувати з філе стегна індички і отримати при цьому смачний продукт. Дієтичне м'ясо цієї птиці чудово зберігає свої властивості при термообробці в духовці, а попереднє маринування в спеціях наповнить блюдо пряністю і соковитістю.
Інгредієнти: філе стегна - 650 г; мед - 10 г; соєвий соус - 35 мл; сушена паприка, базилік - по 1 ч. ложці. Приготування Промийте і обсушіть філе стегна, натріть перцем, сушеними травами і залиште на півгодини. Для маринаду змішайте соєвий соус з медом. Помістіть м'ясо птиці в маринад на кілька годин, після чого загорніть у фольгу, викладіть у спеціальну форму з герметичною кришкою і готуйте при температурі 200 градусів 35 хвилин. Рецепт філе стегна індички на сковороді
Елементарний спосіб отримати на вечерю поживне м'ясо птиці - обсмажити філе стегна індички з овочами на сковороді. Слід враховувати, що індичка любить багато спецій і пряних трав, тому перед тим, як смачно приготувати філе стегна індички, потримайте м'ясо в маринаді не менше чверті години. Промаринованное м'ясо швидко приготується і не втратить свої цінні властивості.
Інгредієнти: філе стегна індички - 550 г; помідор - 85 м; цибуля - 45 г; консервована квасоля - 195 г; часник - 3 зубки; оливкова олія - 45 мл; сушений базилік - 1 ч. ложка. Приготування Наріжте філе стегна індички невеликими шматочками і замаринуйте, використовуючи частину оливкової олії, перець і базилік. Припустіть на оливковій олії подрібнену цибулю, часник, помідори і квасоля. На розігріту сковороду викладіть промаринованное м'ясо птиці, потримайте пару хвилин на вогні, після чого з'єднайте всі інгредієнти і смажте чверть години до повної готовності. Суп з філе стегна індички
Використовуючи рис, томати і філе стегна індички можна приготувати низькокалорійний суп, який стане не тільки повноцінним обідом, але і легким вечерею для всієї родини.
Інгредієнти: помідор - 120 г; рис - 150 г; філе стегна індички - 600 г; цибуля - 40 г; часник – 3 зубки; вода - 3 л; жменя петрушки. Приготування Промийте і зваріть рис у підсоленій воді, не доводячи зерна до повної готовності. Філе стегна наріжте шматочками і підрум'яньте з подрібненим часником і цибулею. Через пару хвилин додайте нарізані томати і деякий час варіть суміш на вогні. Дочекайтеся закипання води і викладіть в неї рис і обсмажені інгредієнти. Готуйте суп близько півгодини, після чого додайте порізану петрушку і дайте страві настоятися. Тушковане філе стегна індички - рецепт
Інгредієнти: філе стегна індички 450 г; вершкове масло - 35 г; свіжі печериці - 200 г; сметана - 230 г; цибуля - 30 р; гірчиця - 10 р. Приготування Наріжте філе стегна і обсмажте невеликі шматочки у вершковому маслі. Додайте шматочки цибулі і грибів до м'яса, потримайте на вогні пару хвилин до випаровування зайвої рідини. Після чого викладіть сметану, гірчицю і, заправивши суміш чорним перцем, тушкуйте протягом півгодини, зрідка помішуючи.