Соєвий соус надає будь-якому маринованному в ньому м'ясу особливого смаку і робить його волокна ніжніше і м'якше. Не є виключенням і курка. Пропонуємо кілька рецептів приготування маринованої птиці в соєвому соусі, які неодмінно припадуть вам до душі.
Курка, маринована в соєвому соусі з медом в духовці
Інгредієнти: курячі стегна або гомілки – 840 г; соус соєвий – 85 мл; мед рідкий – 85 м; часникові зубки – 4-5 шт.; йодована сіль і перець мелений – за смаком; приправи, ароматні трави і прянощі – за смаком. Приготування Спочатку курячі гомілки і стегна необхідно сполоснути і обсушити. Тепер натираємо частини птиці сумішшю вибраних спецій та прянощів, додавши до ароматної сухій масі зовсім трохи солі. Поки курятина просочується ароматами, з'єднуємо в плошці соєвий соус, рідкий мед і очищений і видавлений через прес часник і перемішуємо. Щедро вмочаємо гомілки або стегна в приготованому соєво-медовому соусі і даємо хвилин п'ятнадцять просочитися. Тепер викладаємо курятину на відріз фольги або в рукав для запікання, зверху виливаємо залишки соусу і запечатуємо використовується пристосування (фольгу або рукав). Запікаємо курку в прогрітій до 195 градусів духовці хвилин п'ятдесят. Курка, маринована в гірчиці і соєвому соусі
Інгредієнти: курячі стегна або гомілки – 840 г; соус соєвий – 45 мл; гірчиця – 45 г; часникові зубки – 3 шт.; хмелі-сунелі – 5 г; пудра цукрова – 5 г; йодована сіль і мелений перець – за смаком. Приготування В даному випадку підготовлені курячі ніжки або гомілки ми будемо маринувати в соєвому соусі з гірчицею. Для приготування маринаду з'єднуємо в піалі соєвий соус, гірчицю і перетерті на тертці часникові зубки, всипаємо також щіпку солі, цукрову пудру і хмелі-сунелі і перемішуємо. Маринад виливаємо в миску з курятиною і ретельно перемішуємо. Через пару годин маринування при кімнатних умовах викладаємо птицю в промаслений ємність для запікання, прикриваємо листом фольги і відправляємо в прогріту до 195 градусів духовку на півгодини. По закінченні часу знімаємо фольгу і підрум'янюємо курятину ще хвилин п'ятнадцять. Курка, маринована в соєвому соусі і майонезі
Інгредієнти: курячі стегна або гомілки – 840 г; соус соєвий – 75 мл; майонез – 55 г; часникові зубки – 2-3 шт.; карі і коріандр мелений – по щіпці; йодована сіль і перець мелений – за смаком; масло без аромату соняшникова або оливкова олія. Приготування Не менш смачною виходить курка, маринована в суміші соєвого соусу майонезу. Приготувати її можна як у духовці, так і просто згасити на сковороді. Спочатку ніжки або стегна миємо, обсушуємо і заправляємо в мисці майонезом і соєвим соусом. Додаємо також по дрібці солі, перцю, меленого коріандру і каррі і перемішуємо ретельно. Через пару годин викладаємо промаринованную курятину в промаслений посудину для запікання і готуємо при температурі 195 градусів сорок п'ять хвилин. Якщо є бажання загасити курятину на сковороді, викладаємо її в прогріте олія оливкова або соняшникова, обсмажуємо трохи, після чого прикриваємо кришкою і припускаємо до м'якості і готовності.