Вернуться назад Распечатать

Курка, маринована в соєвому соусі

Курка, маринована в соєвому соусі
Соєвий соус надає будь-якому маринованному в ньому м'ясу особливого смаку і робить його волокна ніжніше і м'якше. Не є виключенням і курка. Пропонуємо кілька рецептів приготування маринованої птиці в соєвому соусі, які неодмінно припадуть вам до душі.

Курка, маринована в соєвому соусі з медом в духовці


Інгредієнти:

  • курячі стегна або гомілки – 840 г;

  • соус соєвий – 85 мл;

  • мед рідкий – 85 м;

  • часникові зубки – 4-5 шт.;

  • йодована сіль і перець мелений – за смаком;

  • приправи, ароматні трави і прянощі – за смаком.


  • Приготування

  • Спочатку курячі гомілки і стегна необхідно сполоснути і обсушити.

  • Тепер натираємо частини птиці сумішшю вибраних спецій та прянощів, додавши до ароматної сухій масі зовсім трохи солі.

  • Поки курятина просочується ароматами, з'єднуємо в плошці соєвий соус, рідкий мед і очищений і видавлений через прес часник і перемішуємо.

  • Щедро вмочаємо гомілки або стегна в приготованому соєво-медовому соусі і даємо хвилин п'ятнадцять просочитися.

  • Тепер викладаємо курятину на відріз фольги або в рукав для запікання, зверху виливаємо залишки соусу і запечатуємо використовується пристосування (фольгу або рукав).

  • Запікаємо курку в прогрітій до 195 градусів духовці хвилин п'ятдесят.


  • Курка, маринована в гірчиці і соєвому соусі


    Інгредієнти:

  • курячі стегна або гомілки – 840 г;

  • соус соєвий – 45 мл;

  • гірчиця – 45 г;

  • часникові зубки – 3 шт.;

  • хмелі-сунелі – 5 г;

  • пудра цукрова – 5 г;

  • йодована сіль і мелений перець – за смаком.


  • Приготування

  • В даному випадку підготовлені курячі ніжки або гомілки ми будемо маринувати в соєвому соусі з гірчицею.

  • Для приготування маринаду з'єднуємо в піалі соєвий соус, гірчицю і перетерті на тертці часникові зубки, всипаємо також щіпку солі, цукрову пудру і хмелі-сунелі і перемішуємо.

  • Маринад виливаємо в миску з курятиною і ретельно перемішуємо.

  • Через пару годин маринування при кімнатних умовах викладаємо птицю в промаслений ємність для запікання, прикриваємо листом фольги і відправляємо в прогріту до 195 градусів духовку на півгодини.

  • По закінченні часу знімаємо фольгу і підрум'янюємо курятину ще хвилин п'ятнадцять.


  • Курка, маринована в соєвому соусі і майонезі


    Інгредієнти:

  • курячі стегна або гомілки – 840 г;

  • соус соєвий – 75 мл;

  • майонез – 55 г;

  • часникові зубки – 2-3 шт.;

  • карі і коріандр мелений – по щіпці;

  • йодована сіль і перець мелений – за смаком;

  • масло без аромату соняшникова або оливкова олія.


  • Приготування

  • Не менш смачною виходить курка, маринована в суміші соєвого соусу майонезу. Приготувати її можна як у духовці, так і просто згасити на сковороді.

  • Спочатку ніжки або стегна миємо, обсушуємо і заправляємо в мисці майонезом і соєвим соусом. Додаємо також по дрібці солі, перцю, меленого коріандру і каррі і перемішуємо ретельно.

  • Через пару годин викладаємо промаринованную курятину в промаслений посудину для запікання і готуємо при температурі 195 градусів сорок п'ять хвилин.

  • Якщо є бажання загасити курятину на сковороді, викладаємо її в прогріте олія оливкова або соняшникова, обсмажуємо трохи, після чого прикриваємо кришкою і припускаємо до м'якості і готовності.