Будь-яке м'ясо при взаємодії з соєвим соусом стає соковитішим і придбаває ні з чим не порівнянний смак і аромат, розкриваючись абсолютно по-новому. Далі ми пропонуємо рецепт приготування свинини з соєвим соусом на сковороді, доповнивши м'ясо при цьому цибулею, а також розповімо, як запекти м'ясні шматочки, попередньо промариновані в соєво-медовому маринаді з часником і гірчицею.
М'ясо з цибулею в соєвому соусі – рецепт на сковороді
Інгредієнти: свиняча лопатка (м'якоть) – 520 г; соус соєвий – 55 мл; цибуля ріпчаста – 320 г; оцет винний білий – 30 мл; без аромату соняшникова або оливкова олія – 70 мл; солодка червона мелена паприка – 5 г; сіль (за необхідності) – щіпка. Приготування Першим ділом для реалізації рецепта нарізаємо скибочками середнього розміру свіжу свинячу лопатку, притрушиваем м'ясо меленою паприкою, залишаємо хвилин на п'ятнадцять, а потім викладаємо в прогріте на сковороді олію соняшникову без аромату. Як тільки рідина почне відділятися, прикриваємо посудину кришкою і припускаємо свинину до випаровування всієї вологи (приблизно протягом двадцяти хвилин). Очищаємо і нарізаємо півкільцями цибулини і готуємо соус для заливки м'яса, змішавши соєвий соус і білий винний оцет. Як тільки м'ясо почне стріляти (волога випарується), вливаємо в сковороду підготовлений для заливки соус, знову прикриваємо ємність кришкою і протушиваем свинину три хвилини. Після цього закладаємо півкільця цибулі і смажимо м'ясо під кришкою до м'якості і прозорості цибулевих скибочок (приблизно сім хвилин). М'ясо, мариноване в соєвому соусі з медом – рецепт в духовці
Інгредієнти: свинина або яловичина (м'якоть) – 520 г; соус соєвий – 240 мл; мед – 20 г; гірчиця – 25 г; паприка мелена – 10 г; зубки часникові – 4 шт.; насіння кунжутне – за смаком. Приготування Якщо готувати м'ясо з соєвим соусом в духовці, то його попередньо треба замаринувати. Додамо на цей раз в соєвий маринад трохи меду, гірчиці, меленої паприки, а також подрібнений часник і перемішати. Нарізаємо м'якоть свинини або телятини невеликими порційними шматочками, змішати з маринадом і ставимо на полицю холодильника мінімум години на чотири. По закінченні часу викладаємо промаринованное м'ясо у форму для запікання, зверху виливаємо залишки маринадних рідини, страву посипаємо зверху кунжутним насінням, маємо в прогрітій до 205 градусів духовці і залишаємо на сорок хвилин. Готове м'ясо подаємо з відварним рисом або картоплею і доповнюємо свіжими овочами.