Гречка з курячим філе – популярне поєднання в рецептах нашої кухні, але, як правило, мало хто вміє правильно зв'язати базових інгредієнта страви разом, щоб отримати ароматну, розсипчасту крупу і соковите м'ясо. Ми поділимося цікавими і простими рецептами ідеальної гречки з куркою далі.
Гречка по-купецькому з курячим філе
Цей рецепт гречки зручний тим, що готується в одному посуді, а тому в процесі приготування всі складові обмінюються своїми смаками один з одним.
Інгредієнти: куряче філе – 11 кг; морква – 340 г; ріпчаста цибуля – 140 г; вода – 720 мл; томатна паста – 55 г; гречана крупа – 3 ст.; часникові зубки – 3 шт. Приготування Курятину відокремити від шкіри і плівок. Підготовлені овочі подрібніть і спасеруйте. Додайте до овочевої пассеровке м'ясо, а як тільки вона схопиться, приступайте до підготовки гречки. Крупу промийте і дайте надлишків води стекти. Всипте гречку до вмісту сковороди, додати часникову пасту і томат, після чого залийте все водою. Залиште гречку з курячим філе на сковороді приблизно на 20 хвилин після закипання, залишаючи кашу доходити до готовності під кришкою. Куряче філе з гречкою – рецепт
Інгредієнти: гречана крупа – 1 склянка; цибуля ріпчаста – 70 г; відварене куряче філе – 220 г; лавровий листочок. Приготування Промивши крупу, дайте їй обсушитися. Поки зайва вода стікає з крупи, спасеруйте цибулю до прозорості шматочків. Додайте до цибулі лавр. Змішайте засмажку з гречкою, посоліть, додайте розібране на волокна куряче філе, а потім залийте все в два рази більшим об'ємом рідини (це може бути як вода, так і бульйон). Залиште гречку доходити до готовності після закипання. Ви можете повторити схему приготування гречки з курячим філе в мультиварці, виставивши режим «Випічка» під час приготування пасерування і перемкнувшись на «Гасіння» після додавання води. Куряче філе з гречкою в духовці
Інгредієнти: ріпчаста цибуля – 140 г; печериці – 230 г; часник – 2 зубки; гречана крупа – 1 склянка; куряче філе – 430 г; сметана – 35 г; тертий сир – 115 р. Приготування Приготуйте цибульно-грибну пасерування і змішайте її з промитої гречаною крупою і часником. Перекладіть суміш у форму для випікання, залийте півтора склянками води. Курятину розділіть на відбивні, приправте і викладіть поверх гречки. Змастіть курку сметаною і посипте тертим сиром. Залиште страву в розігрітій до 180 градусів духовці 25 хвилин.