Вернуться назад Распечатать

Гречка з курячим філе

Гречка з курячим філе
Гречка з курячим філе – популярне поєднання в рецептах нашої кухні, але, як правило, мало хто вміє правильно зв'язати базових інгредієнта страви разом, щоб отримати ароматну, розсипчасту крупу і соковите м'ясо. Ми поділимося цікавими і простими рецептами ідеальної гречки з куркою далі.

Гречка по-купецькому з курячим філе


Цей рецепт гречки зручний тим, що готується в одному посуді, а тому в процесі приготування всі складові обмінюються своїми смаками один з одним.
Інгредієнти:

  • куряче філе – 11 кг;

  • морква – 340 г;

  • ріпчаста цибуля – 140 г;

  • вода – 720 мл;

  • томатна паста – 55 г;

  • гречана крупа – 3 ст.;

  • часникові зубки – 3 шт.


  • Приготування

  • Курятину відокремити від шкіри і плівок.

  • Підготовлені овочі подрібніть і спасеруйте. Додайте до овочевої пассеровке м'ясо, а як тільки вона схопиться, приступайте до підготовки гречки.

  • Крупу промийте і дайте надлишків води стекти. Всипте гречку до вмісту сковороди, додати часникову пасту і томат, після чого залийте все водою.

  • Залиште гречку з курячим філе на сковороді приблизно на 20 хвилин після закипання, залишаючи кашу доходити до готовності під кришкою.


  • Куряче філе з гречкою – рецепт


    Інгредієнти:

  • гречана крупа – 1 склянка;

  • цибуля ріпчаста – 70 г;

  • відварене куряче філе – 220 г;

  • лавровий листочок.


  • Приготування

  • Промивши крупу, дайте їй обсушитися.

  • Поки зайва вода стікає з крупи, спасеруйте цибулю до прозорості шматочків. Додайте до цибулі лавр.

  • Змішайте засмажку з гречкою, посоліть, додайте розібране на волокна куряче філе, а потім залийте все в два рази більшим об'ємом рідини (це може бути як вода, так і бульйон). Залиште гречку доходити до готовності після закипання.

  • Ви можете повторити схему приготування гречки з курячим філе в мультиварці, виставивши режим «Випічка» під час приготування пасерування і перемкнувшись на «Гасіння» після додавання води.


  • Куряче філе з гречкою в духовці


    Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля – 140 г;

  • печериці – 230 г;

  • часник – 2 зубки;

  • гречана крупа – 1 склянка;

  • куряче філе – 430 г;

  • сметана – 35 г;

  • тертий сир – 115 р.


  • Приготування

  • Приготуйте цибульно-грибну пасерування і змішайте її з промитої гречаною крупою і часником.

  • Перекладіть суміш у форму для випікання, залийте півтора склянками води.

  • Курятину розділіть на відбивні, приправте і викладіть поверх гречки. Змастіть курку сметаною і посипте тертим сиром.

  • Залиште страву в розігрітій до 180 градусів духовці 25 хвилин.