Свинячі нирки вміють готувати далеко не всі, та й особливою популярністю даний продукт не користується. Але якщо все ж освоїти техніку їх правильної попередньої обробки і запастися вдалим рецептом приготування, поза всяких сумнівів думку про даному субпродукте зміниться в кращу сторону.
Далі ми розповімо, як можна приготувати свинячі нирки смачно і без запаху і запропонуємо рецепт їх приготування в сметані з грибами.
Як готувати свинячі нирки, тушковані в сметані - рецепт приготування з грибами
Інгредієнти: нирки свинячі – 780 г; свіжі гриби – 230 г; солоні або мариновані огірки – 155 г; ріпчасті цибулини – 260 г; великі зубці часнику – 4 шт.; сметана – 250 г; свіжа зелень кропу – 1 пучок; олія соняшникова рафінована – 65 мл; сіль; чорний перець мелений – 1-2 щіпки; сухі лаврове листя – 1-2 шт.; духмяний перець в горошку – 2-3 шт. Приготування Перш ніж приступати безпосередньо до приготування страви з нирок, їх необхідно підготувати належним чином, а саме позбутися від неприємного запаху, що супроводжує даний продукт. Зробити це можна шляхом вимочування його в молоці або в оцті з подальшим виварювання. Розповімо докладніше, як виконати дану процедуру.
Якщо в якості нейтралізатора запаху ви вирішили використовувати молоко, то необхідно залити їм попередньо промиті, розрізані навпіл і позбавлення від проток свинячі нирки і витримати протягом трьох годин. При використанні білого оцту змішуємо його в кількості однієї склянки зі столовою ложкою солі і вимочуємо підготовлені нирки в такий субстанції протягом години. Після кислого середовища буде потрібно додаткове промивання нирок під проточною водою протягом двадцяти хвилин. Після молока продукт можна просто двічі добре промити.
У чому б ні були вымочены свинячі нирки, їх необхідно додатково виварити. Для цього заливаємо продукт чистою водою, доводимо до кипіння, проварюємо пару хвилин, і міняємо воду на нову. Знову даємо воді закипіти. Повторюємо таку процедуру три рази, і тільки після цього приступаємо до гасіння.
Нарізаємо нирки кубиками або брусочками і підрум'янюємо їх в розпеченому соняшниковій олії, додавши в процесі нарізану півкільцями цибулю. Через сім
хвилин закладаємо заздалегідь промиті і нарізані шампіньйони і ще через сім хвилин натерті на тертці або нарізані соломкою солоні огірочки. Туди ж відправляємо сметану, додаємо сухі лаврове листя, горошини духмяного перцю, одну-дві щіпки меленого чорного перцю і сіль. Перемішуємо все, даємо закипіти і припускаємо страву під кришкою протягом десяти хвилин, збавивши інтенсивність вогню до мінімальної. Тепер кидаємо в ємність з нирками дрібненько порізану зелень і видавлені часникові зубці, даємо страві настоятися хвилин десять, і можемо подавати його, доповнивши відварною картоплею .