Саме основне в приготування страв з свинячих нирок, не важливо за яким рецептом – це правильно їх обробити, тобто підготувати до приготування. Якщо все буде зроблено правильно, то ніякого стороннього запаху не залишиться, а ви отримаєте чудовий смачний продукт, а ще й доступний за ціною. Прочитавши цю статтю, ви дізнаєтеся, як правильно готувати свинячі нирки на прикладі конкретних рецептів.
Рецепт приготування свинячих нирок в сметані в мультиварці
Інгредієнти: борошно – 80 г; сметана – 150 г; цибуля – 1 шт.; нирки – 1 кг; морква – 1 шт.; сіль, спеції, рослинна олія. Приготування Для того щоб нирки очистити і видалити з них запах замочуємо їх у воді на 1 годину, потім кладемо в холодну воду і даємо закипіти, робити це потрібно акуратно, т. к. при закипанні піна досить швидко піднімається шапкою. Як тільки закипіло, воду зливаємо, нирки промиваємо і повторюємо весь процес ще раз. Після цього, коли субпродукт трохи охолоне, ріжемо на зручні для вживання шматочки.
А поки почистимо і подрібнити моркву і цибулю і обсмажимо їх в режимі випічки, додамо нирки, сіль і спеції, і будемо смажити близько п'яти хвилин. Далі сметану змішаємо ретельно з борошном, виливаємо все в чашу, перемішуємо і вмикаємо режим гасіння на 20 хвилин. Нирки важливо не переготовить, інакше вони стануть твердими.
Рецепт смажених свинячих нирок по-китайськи
Секрет китайських страв подібного плану в недовгому приготуванні і дрібної нарізки продуктів. Тому бруньки ми будемо готувати з допомогою особливого вимочування.
Інгредієнти: нирки свинячі – 05 кг; часник – 2 зубчики; цибуля – 1 шт.; коньяк – 50 мл; селера корінь – 80 г; борошно – 100 г; спеції, сіль, олія, оцет, зелень. Приготування Кожну нирку розрізаємо плиском на дві половинки і видаляємо все зайве: жирок, плівки, жилки Тепер добре миємо й заливаємо водою з невеликою кількістю оцту, десь 50 мл на 1 л. Так залишаємо на 1 годину, процедуру повторюємо всього три рази. Але є і швидкий спосіб, що потрібно зробити неглибокі надрізи сіточкою і обваляти в соді, залишити так на 20 хвилин, а потім промити водою з оцтом.
Селера очистимо і подрібнити за допомогою великої терки, цибулю покрошим дрібно і будемо обсмажувати на
розпеченій сковороді. Як тільки вони спассеровались, прибираємо зі сковороди.
Підготовлені нирки нарізаємо на невеликі шматочки, посипаємо спеціями, солимо, видавлюємо часник і все добре перемішуємо. Борошно насипати в широку тарілку і обвалюємо в ній шматочки нирок. Сковорода для смаження повинна бути досить великою, щоб шматочки не лежали один на одному, а смажилися в один шар. Кладемо їх у розігріту олію і смажимо буквально 5 хвилин, потім вливаємо коньяк, додаємо селера з цибулею, перемішуємо, залишаємо ще на хвилинку і знімаємо з плити. Посипаємо зеленню і подаємо з гарніром, наприклад, з рисом.