Страви з свинячих нирок не особливо популярні на наших столах, хоча в інших країнах вони вважаються практично делікатесом. Всьому виною є незнання, як правильно приготувати свинячі нирки без специфічного запаху і уникнути жорсткої «гумовою» консистенції.
Як приготувати свинячі нирки без запаху по-литовськи?
Інгредієнти: свинячі нирки – 405 г; білий оцет – 345 мл; гриби – 100 г; цибулина – 40 г; борошно – 25 г; масло рослинне – 55 мл; біле вино – 55 мл; петрушка – за бажанням; спеції. Приготування Для приготування свинячих нирок без запаху в миску наливаємо білого оцту і кидаємо ложку солі. Ретельно все перемішуємо, викладаємо нирки і промиваємо їх у приготовленому розчині. Після цього ставимо миску під струмінь холодної води і даємо продукту «прополоскаться» хвилин 20. Вимочені нирки нарізаємо смужками і кидаємо на сковороду з розтопленим маслом. Слідом додаємо подрібнену цибулю і пасеруємо до легкого рум'янцю. Далі вливаємо біле вино і тушкуємо страву до готовності хвилин 15. В іншій сковороді обсмажуємо нарізані пластинами гриби. Борошно змішуємо з сіллю, посипаємо нирки і перемішуємо. Викладаємо їх на блюдо, а зверху прикрашаємо грибочками і гілочкою свіжої петрушки.
Як варити свинячі нирки без запаху?
Інгредієнти: свинячі нирки – 985 г; часник – 3 зубки; цибулина – 45 г; морква – 40 г; сметана – 45 мл; соєвий соус – 25 мл; вода; масло вершкове – 55 г; спеції; молоко – 245 мл Приготування Нирки промиваємо, заливаємо холодною водою і залишаємо на 6 годин. Потім ретельно промиваємо, знову заливаємо водою і доводимо до закипання. Повторюємо процедуру кип'ятіння кілька разів, а потім продукт остуджуємо, обсушуємо і нарізаємо будь-яким чином. Овочі чистимо і нарізаємо: цибулю – півкільцями, моркву – кружечками, а часник подрібнюємо. Обсмажуємо їх разом в олії до м'якості. Далі викладаємо варені свинячі нирки і підрум'янюємо до готовності. З сметани, соєвого соусу і приправ готуємо соус і заливаємо їм приготоване блюдо. Тушкуємо страва 15 хвилин і подаємо до столу з гречаною кашею або картоплею.
Як посмажити свинячі нирки без запаху?
Інгредієнти: свинячі нирки – 495 г; молоко – 1 л; масло топлене – 55 г; лимон – 35 г; спеції; зелень. Приготування Нирки добре промиваємо, заливаємо молоком і залишаємо на 3 години. Потім розрізаємо свинячий продукт на шматочки, присипаємо спеціями і швиденько обсмажуємо на розігрітій маслечко з обох сторін. При подачі викладаємо нирки на блюдо, скроплюємо соком лимона і прикрашаємо рубаною зеленню.