Часникові стрілки – продукт, незаслужено обділений увагою. Застосувань у нього маса: часникові стрілки готують і самі по собі, обсмажування на азіатський манер або припускаючи зі сметаною, додають до консервації і консервують окремо, або готують з них пасту. Паста з часникових стрілок може заготовляти на зиму і додавати в різні страви в якості приправи.
Паста з часникових стрілок – рецепт на зиму
Це базовий рецепт, який можна використовувати в якості основи, для різноманітності додаючи будь-які овочі, прянощі і трави.
Інгредієнти: часникові стрілки – 640 г; сіль – 1 ч. ложка; рослинне масло – 45 мл Приготування Огрубілу частина часникових стрілок повідрубує, а більш ніжну наріжте на шматочки, з якими зможе впоратися ваш блендер. Киньте промиті і обсушені стрілки в чашу блендера, слідом всипте сіль і влийте масло. Порубаєте інгредієнти до отримання пасти. Консистенція останньої залишається на ваш розсуд: можна не дрібнити, а залишити пасту неоднорідною, або ретельніше опрацювати всі до отримання соусу на подобу Песто.
Готову зелену пасту з часникових стрілок досить розкласти по чистим сухим банкам і закрити. Ніякої стерилізації не потрібно оскільки масло, та й сам часник, прекрасні консерванти. Зберігайте заготовку в холоді.
Рецепт часниковою пасти зі стрілок часнику
У цьому рецепті ми з'єднаємо стрілки часнику з зеленню кропу. Готова паста з часникових стрілок з кропом – ідеально додаток до борщу в компанії чорного хліба, а також маринад для вашого улюбленого м'яса.
Інгредієнти: молоді часникові стрілки – 570 г; пучку солі; рослинне масло – 35 мл; жменя зелені кропу. Приготування Технологія приготування залишається колишньою. Більш ніжну частину стрілок кладуть прямо в комбайн, доповнюють маслом, сіллю і кропом. Після того, як всі інгредієнти опиняться в чаші, збийте їх до досягнення бажаної консистенції, а потім розкладіть по підготовленій для зберігання тарі. Готову пасту можна залишити на зберігання в холодильнику або розкласти по невеликих контейнерах/формочках для льоду, і відправити в морозилку. Заморожену версію зручно класти в соуси і супи.
Заготівля пасти з часникових стрілок на зиму
Вище ми вже говорили, що готова часникова паста нагадує італійський соус Песто за своєю консистенції. Так от для того, щоб посилити цю схожість, перебити часникові стрілки можна зі свіжим базиліком. Така паста може стати відмінним доповненням для ваших улюблених італійських страв: лазаньї, відварених макаронів, піци або легких салатів. Додайте пасту до шматочків м'яса в якості маринаду або змішуйте з іншими соусами, вершковим маслом і сиром для приготування холодних закусок.
Інгредієнти: молоді часникові стрілки – 540 г; винний оцет – 10 мл; оливкова олія – 35 мл; пучок зеленого базиліка. Приготування Перед тим, як приготувати пасту з часникових стрілок, повідрубує огрубілу частина стрілок, а більш делікатні відростки помістіть в чашу бледнера, попередньо промивши. Ми позбавляємося від грубої частини стрілок для того, щоб вийшла паста більш однорідною, менш волокнистої, і мала м'який смак.
Слідом за стрілками в блендер влийте олію, винний оцет, покладіть листя базиліка і приправте все пучкою солі. Збийте все до досягнення бажаної консистенції і розкладіть по чистим банках для зберігання.