Курячі крила – просте, але одночасно з цим смачне і ошатне блюдо, яке стане повноцінним вечерею або незамінною закускою до пива. Смак страви залежить, насамперед, від маринаду і ми підібрали для вас деякі варіанти його приготування.
Гострий маринад для курячих крилець
Інгредієнти: курячі крила – 650 г; перець чилі – 1 стручок; гостра аджика – 1 ст. ложка; приправа каррі – 5 г; кунжут – 30 г; спеції . Приготування Крильця промиваємо, розрізаємо на частини і кидаємо в каструлю. Додаємо аджику, подрібнений гострий перець, каррі і спеції. Ретельно перемішуємо і посипаємо м'ясо насінням кунжуту. Відправляємо посуд в холодильник і засікаємо приблизно 15 години. Після цього випікаємо курячі крила у смачному маринаді в розігрітій духовці близько 25 хвилин.
Винний маринад для курячих крилець в духовці
Інгредієнти: курячі крила – 550 г; червоне сухе вино – 55 мл; італійські сухі трави – за смаком; часник – 15 г; темний соєвий соус – 45 мл; олія оливкова – 55 мл; мед – 20 мл Приготування Часник чистимо, дрібненько шаткуємо ножем і заливаємо оливковою олією. Додаємо італійські трави, перемішуємо і залишаємо суміш на 5 хвилин. Соєвий соус з'єднайте з медом, вливаємо червоне вино і додаємо ароматне масло. Курячі крила обробляємо, викладаємо в приготований медово-винний маринад і прибираємо на 3 години в холодильник.
Маринад для курячих крилець з соєвим соусом
Інгредієнти: курячі крила – 940 м; темний соєвий соус – 55 мл; каррі – пучку; олія рослинна (без запаху) – 25 мл Приготування У мисці з'єднуємо соус, масло і каррі. Поливаємо цією сумішшю крильця і прибираємо їх на 55 хвилин у холодильник. Потім розкладаємо м'ясо на деко і запікаємо 45 хвилин до готовності.
Рецепт фруктового маринаду для курячих крилець
Інгредієнти: курячі крила – 840 г; темний соєвий соус – 25 мл; цукор – 25 г; гірчиця – 20 р; апельсин – 1 шт. Приготування Апельсин нарізаємо кружечками і викладаємо в широку миску. Вливаємо соєвий соус, кладемо гірчицю, цукор і ретельно перемішуємо, придавлюючи фрукти ложкою і вичавлюючи з них сік. Курячі крила обробляємо, викладаємо в маринад, добре обвалюємо в соусі і залишаємо хвилин на 20. Перекладаємо м'ясо у форму і зверху розкладаємо кілька апельсинових скибочок. Відправляємо блюдо в духовку і випікаємо при 195 градусів, до утворення апетитною скоринки.