Вернуться назад Распечатать

Маринад для курячих крилець в духовці

Маринад для курячих крилець в духовці
Курячі крила – просте, але одночасно з цим смачне і ошатне блюдо, яке стане повноцінним вечерею або незамінною закускою до пива. Смак страви залежить, насамперед, від маринаду і ми підібрали для вас деякі варіанти його приготування.

Гострий маринад для курячих крилець


Інгредієнти:

  • курячі крила – 650 г;

  • перець чилі – 1 стручок;

  • гостра аджика – 1 ст. ложка;

  • приправа каррі – 5 г;

  • кунжут – 30 г;

  • спеції .


  • Приготування
    Крильця промиваємо, розрізаємо на частини і кидаємо в каструлю. Додаємо аджику, подрібнений гострий перець, каррі і спеції. Ретельно перемішуємо і посипаємо м'ясо насінням кунжуту. Відправляємо посуд в холодильник і засікаємо приблизно 15 години. Після цього випікаємо курячі крила у смачному маринаді в розігрітій духовці близько 25 хвилин.

    Винний маринад для курячих крилець в духовці


    Інгредієнти:

  • курячі крила – 550 г;

  • червоне сухе вино – 55 мл;

  • італійські сухі трави – за смаком;

  • часник – 15 г;

  • темний соєвий соус – 45 мл;

  • олія оливкова – 55 мл;

  • мед – 20 мл


  • Приготування
    Часник чистимо, дрібненько шаткуємо ножем і заливаємо оливковою олією. Додаємо італійські трави, перемішуємо і залишаємо суміш на 5 хвилин. Соєвий соус з'єднайте з медом, вливаємо червоне вино і додаємо ароматне масло. Курячі крила обробляємо, викладаємо в приготований медово-винний маринад і прибираємо на 3 години в холодильник.

    Маринад для курячих крилець з соєвим соусом


    Інгредієнти:

  • курячі крила – 940 м;

  • темний соєвий соус – 55 мл;

  • каррі – пучку;

  • олія рослинна (без запаху) – 25 мл


  • Приготування
    У мисці з'єднуємо соус, масло і каррі. Поливаємо цією сумішшю крильця і прибираємо їх на 55 хвилин у холодильник. Потім розкладаємо м'ясо на деко і запікаємо 45 хвилин до готовності.

    Рецепт фруктового маринаду для курячих крилець


    Інгредієнти:

  • курячі крила – 840 г;

  • темний соєвий соус – 25 мл;

  • цукор – 25 г;

  • гірчиця – 20 р;
  • Маринад для курячих крилець в духовці

  • апельсин – 1 шт.


  • Приготування
    Апельсин нарізаємо кружечками і викладаємо в широку миску. Вливаємо соєвий соус, кладемо гірчицю, цукор і ретельно перемішуємо, придавлюючи фрукти ложкою і вичавлюючи з них сік. Курячі крила обробляємо, викладаємо в маринад, добре обвалюємо в соусі і залишаємо хвилин на 20. Перекладаємо м'ясо у форму і зверху розкладаємо кілька апельсинових скибочок. Відправляємо блюдо в духовку і випікаємо при 195 градусів, до утворення апетитною скоринки.