Сотні або навіть тисячі різних маринадів для шашлику можуть загнати в глухий кут будь-якого шукає. Тому ми пропонуємо вам всього три рецепти маринадів, але абсолютно різні, як за змістом, так і по застосуванню.
Рецепт маринаду з оцтом для шашлику з баранини
Цей маринад більше підходить для жорсткої і не дуже молодої баранини, його не варто застосовувати для свіжого м'яса ягняти.
Інгредієнти: цибуля – 3 цибулини; рослинна рафінована олія – 60 г; оцет винний (світлий) – 30 г; лимон – 1 шт.; цукор – 20 г; чебрець; чабер; материнка; майоран; перець; сіль. Приготування Цибулю очистіть і дві цибулини просто поріжте досить великими кільцями, для того, щоб згодом його можна було підсмажити на вугіллі окремо або ж з м'ясом. А третю цибулину подрібніть в пюре, дрібної теркою або простим блендером. Так цибульний сік точно потрапить на всі м'ясо і дасть потрібний результат. В отримане пюре налийте масло, вичавити лимон, намагаючись щоб кісточки в маринад не потрапили. Потім додайте сіль, спеції і цукор, він потрібен, щоб збалансувати кислоту від оцту і соку лимона. Після всипте цибульні кільця і ретельно, але обережно вимішайте, щоб не поламати кільця. Тепер цей маринад можна змішувати з м'ясом, а додайте оцет і перемішати з м'ясом тільки за 3-4 години до приготування. Так як після цього часу він вже не розм'якшує, а дубит м'ясо, фактично створюючи зворотний процес.
Найкращий і найсмачніший маринад на вині для шашлику з баранини
Такий маринад ще називають абхазьким, він для любителів гостренького. М'ясо виходить з невеликою приємною кислинкою.
Інгредієнти: вино біле сухе – 250 г; гостра абхазька аджика – 4 ст. ложки; цибуля – 3 цибулини; сіль – 10 г; часник – 1 зубок; материнка; чебрець; кінза. Приготування В окрему каструльку налийте вино і змішайте з аджикою, гарненько вымешав цю суміш. Цибулю з часником довільно, але дуже дрібно наріжте і пересипте до вина з аджикою. При бажанні, часник можна просто пропустити через прес. Якщо вам потрібен цибулю для смаження на мангалі, то візьміть додатково цибулину і поріжте її кільцями, після відправивши їх до вина. Кінзу дрібно порубаєте і висипте в тугіше каструльку. Потім додайте в маринад сіль і спеції, перемішайте, не пошкодивши цибульні кільця і залийте цією сумішшю м'ясо.
Маринад з майонезом для шашлику з баранини
Пікантний і жирний маринад стане в нагоді в тому випадку, якщо вам дісталася зовсім вже пісна баранина.
Інгредієнти: цибуля – 3 цибулини; майонез – 120 г; гірчиця – 80 г; петрушка – 1/2 пучка; лимон – 1 шт.; кінза – 1/2 пучка; цукор – 20 г; тархун; чабер; майоран; перець; сіль. Приготування Змішайте звичайну російську готову гірчицю з майонезом і видавіть до них сік з досить великого лимона. Спеції краще розім'яти в ступці безпосередньо перед приготуванням маринаду, після додавши їх до майонезу. Зелень порубаєте дрібніших, щоб вона краще віддала в маринад свої смаки і приєднайте до вже готової суміші. Після додайте цукор, дрібно подрібнену цибулю і звичайно сіль. За ніч цей маринад зробить з пісної баранини приголомшливе пряне і соковите м'ясо.