Сьогодні в нашому матеріалі експрес-методи маринування свинини для шашлику. Скориставшись простими рекомендаціями, ви зможете навіть незапланований пікнік забезпечити неймовірно смачним і м'яким м'ясних ласощами.
Самий швидкий і смачний маринад для шашлику з свинини - рецепт
Інгредієнти: Розрахунок на 13 кг свинячого ошийка:
ріпчасті цибулини – 250 г; паприка червона солодка мелена – 25 г; суміш ароматних прянощів для шашлику – 25 г або по смаку; мінеральна газована вода – 135 мл; свіжозмелену перець чорний – 2 щіпки; велика сіль – 25 р. Приготування Охолоджений свинячий ошийок ретельно промиваємо та нарізаємо впоперек волокон на шматочки розміром приблизно 4-5 сантиметрів. Укладаємо м'ясо в широку емальовану миску, туди ж закладаємо нарізану кільцями і розім'ятим до відділення соку ріпчасту цибулю. Присмачую вміст посуду сіллю, меленої солодкої червоною паприкою і чорним перчиком, додаємо ароматні спеції, спеціально підібрані для шашлику, поливаємо все мінеральною газованою водичкою і перемішуємо ретельно, втираючи компоненти маринаду в скибочки свинини. Залишаємо посудину з шашликом при кімнатних умовах хвилин на тридцять, прикривши плівкою, після чого можемо приступати до приготування улюбленого всіма ласощі на багатті.
Швидкий маринад для шашлику з свинини з ківі
Інгредієнти: Розрахунок на 13 кг свинини:
ріпчасті цибулини – 480 м; стиглий великий ківі – 1 шт.; суміш ароматних прянощів для шашлику – 25 г або по смаку; велика сіль – 25 г або по смаку; перець свіжозмелену чорний – за смаком. Приготування Якщо є необхідність замаринувати свинину для шашлику в короткий термін і зробити її м'якою, то краще маринаду, ніж той, що приготований за участю ківі, не знайти. Ферменти, що містяться в соку даного плоду, неймовірним чином сприяють пом'якшенню жорстких м'ясних волокон і надають готовому блюду оригінальну кислинку. Особливо гарний такий маринад, якщо у вас не виявилося свинячого ошийка і ви готуєте шашлик з іншої частини туші. Але звертаємо вашу увагу на суворе дотримання вимог щодо часу маринування. Категорично не рекомендується його перевищувати щоб уникнути псування продукту.
Свинину ріжемо на шматочки, присмачую їх сіллю, свежесмолотым чорним перчиком і спеції для шашлику, додаємо також цибулька, попередньо нарізавши його тонкими кільцями, закладаємо подрібнений, попередньо очищений плід ківі і перемішуємо. Маринуємо м'ясо в такому маринаді тридцять-сорок хвилин і відразу ж приступаємо до смаження. Дуже зручний такий спосіб підготовки м'яса для шашлику відразу ж на природі. Поки ви будете встановлювати і розпалювати мангал, свинина просочиться ароматами і стане завдяки ківі м'якою і соковитою.
Маринад для шашлику з свинини швидкого приготування з вином
Інгредієнти: Розрахунок на 13 кг свинячого ошийка:
ріпчасті цибулини – 480 м; червоне сухе вино – 290 мл; суміш ароматних прянощів для шашлику – 25 г або по смаку; велика сіль – 25 г або по смаку; перець свіжозмелену чорний – за смаком. Приготування Для маринування свинини з вином потрібно трохи більше часу, ніж з мінеральною водою і ківі, але такий спосіб додасть м'ясу своєрідну легку кислинку і зробить смак готового шашлику неповторним і
вишуканим.
Підготовлений належним чином свинячий ошийок нарізаємо впоперек волокон невеликими скибочками, які приправляємо крупною сіллю і свежесмолотым перчиком і укладаємо в миску. Ріпчасті цибулини очищаємо від лушпиння, нарізаємо великими кільцями, розминаємо їх трохи руками і додаємо до м'яса. Туди ж додаємо ароматні спеції для шашлику, вливаємо також червоне вино і перемішуємо вміст посудини руками для рівномірного розподілу маринаду за скибочкам свинини. Залишаємо м'ясо маринуватися при кімнатних умовах години на три, після чого можемо приступати до смаження шашлику.