Вернуться назад Распечатать

Маринад для овочів на грилі

Маринад для овочів на грилі
Овочі на грилі, як і шашлики, влітку дуже популярні. Як приготувати маринад для овочів на грилі, читайте нижче.

Овочі гриль – рецепт маринаду


Інгредієнти:

  • печериці – 1 кг;

  • оливкова олія – 250 мл;

  • баклажани – 1 кг;

  • оцет яблучний– 190 мл;

  • перець солодкий – 1 кг;

  • часник – 4-5 зубчиків;

  • бальзамічний оцет – 50 мл;

  • чорний мелений перець;

  • сіль;

  • соєвий соус – 55 мл;

  • солодка паприка.


  • Приготування
    Олія оливкова з'єднуємо з бальзамічним і яблучним оцтом. Гриби і овочі шаткуємо пластинками. Овочі і маринад покласти в щільний поліетиленовий пакет, додаємо туди подрібнений часник, паприку, спеції. Добре пакет зав'язуємо і добре струшуємо близько 3 хвилин. Потім овочі кладемо на грати і доводимо до готовності над вугіллям.

    Овочі гриль на мангалі – маринад


    Інгредієнти:

  • соєвий соус – 40 мл;

  • натуральний йогурт – 40 мл;

  • цвітна капуста – 400 г;

  • цибуля – 150 г;

  • діжонська гірчиця – 10 г;

  • часник – 2 зубчики;

  • зелень;

  • мелена паприка – 10 р.


  • Приготування
    Шаткуємо півкільцями очищений цибулю, перемішуємо його з цвітною капустою, розділену на суцвіття. В натуральний йогурт додаємо подрібнений часник, кладемо паприку, гірчицю з зернами і додаємо соєвий соус. Маринад для овочів гриль з соєвим соусом добре розмішуємо. Заливаємо їм цвітну капусту, перемішуємо і на півгодинки залишаємо. Далі беремо шматочок фольги, покласти в неї капусту в маринаді, гарно запаковуємо і смажимо овочі над вугіллям.

    Овочі на грилі в маринаді з бальзамічним оцтом


    Інгредієнти:

  • баклажан – 2 шт.;

  • перчик солодкий – 3 шт.;

  • олія оливкова – 100 мл;

  • часник – 4 зубчики;

  • сіль;

  • перець;

  • чорний перець мелений;

  • оцет бальзамічний – 60 мл;

  • цукор;

  • лимон – 1 шт.;

  • спеції.


  • Приготування
    Всі овочі миємо та очищаємо. Перчик розрізаємо на 5 частин, а баклажани – вздовж тоненько. Овочі підсолюємо, збризкуємо половиною оливкової олії. Тепер робимо маринад: часник подрібнюємо скибочками і пасеруємо на оливковій олії. Потім перчимо, кладемо спеції, підсолюємо, вливаємо сік лимона, бальзамічний оцет. Даємо суміші закипіти і поливаємо цим маринадом овочі. Добре розмішуємо і залишаємо на 2 годинки маринуватися. Після цього викладаємо їх на фольгу і смажимо над вугіллям.

    Овочі на грилі на мангалі – рецепт маринаду з медом


    Інгредієнти:

  • будь-які овочі (баклажани, кабачки, перець) – 1 кг;

  • оцет бальзамічний – 40 мл;

  • сушений базилік – щіпка;
  • Маринад для овочів на грилі

  • оливкова олія – 45 мл;

  • мед – 15 г;

  • сіль;

  • часник сушений – щіпка;

  • білий мелений перець – щіпка.


  • Приготування
    Нарізаємо болгарський перець, баклажани, цукіні. Також можна використовувати й інші овочі. Окремо змішуємо інгредієнти для маринаду. Поливаємо овочі і при кімнатній температурі і чверть години даємо постояти. Потім обсмажуємо на грилі, полив маринадом.