Овочі на грилі, як і шашлики, влітку дуже популярні. Як приготувати маринад для овочів на грилі, читайте нижче.
Овочі гриль – рецепт маринаду
Інгредієнти: печериці – 1 кг; оливкова олія – 250 мл; баклажани – 1 кг; оцет яблучний– 190 мл; перець солодкий – 1 кг; часник – 4-5 зубчиків; бальзамічний оцет – 50 мл; чорний мелений перець; сіль; соєвий соус – 55 мл; солодка паприка. Приготування Олія оливкова з'єднуємо з бальзамічним і яблучним оцтом. Гриби і овочі шаткуємо пластинками. Овочі і маринад покласти в щільний поліетиленовий пакет, додаємо туди подрібнений часник, паприку, спеції. Добре пакет зав'язуємо і добре струшуємо близько 3 хвилин. Потім овочі кладемо на грати і доводимо до готовності над вугіллям.
Овочі гриль на мангалі – маринад
Інгредієнти: соєвий соус – 40 мл; натуральний йогурт – 40 мл; цвітна капуста – 400 г; цибуля – 150 г; діжонська гірчиця – 10 г; часник – 2 зубчики; зелень; мелена паприка – 10 р. Приготування Шаткуємо півкільцями очищений цибулю, перемішуємо його з цвітною капустою, розділену на суцвіття. В натуральний йогурт додаємо подрібнений часник, кладемо паприку, гірчицю з зернами і додаємо соєвий соус. Маринад для овочів гриль з соєвим соусом добре розмішуємо. Заливаємо їм цвітну капусту, перемішуємо і на півгодинки залишаємо. Далі беремо шматочок фольги, покласти в неї капусту в маринаді, гарно запаковуємо і смажимо овочі над вугіллям.
Овочі на грилі в маринаді з бальзамічним оцтом
Інгредієнти: баклажан – 2 шт.; перчик солодкий – 3 шт.; олія оливкова – 100 мл; часник – 4 зубчики; сіль; перець; чорний перець мелений; оцет бальзамічний – 60 мл; цукор; лимон – 1 шт.; спеції. Приготування Всі овочі миємо та очищаємо. Перчик розрізаємо на 5 частин, а баклажани – вздовж тоненько. Овочі підсолюємо, збризкуємо половиною оливкової олії. Тепер робимо маринад: часник подрібнюємо скибочками і пасеруємо на оливковій олії. Потім перчимо, кладемо спеції, підсолюємо, вливаємо сік лимона, бальзамічний оцет. Даємо суміші закипіти і поливаємо цим маринадом овочі. Добре розмішуємо і залишаємо на 2 годинки маринуватися. Після цього викладаємо їх на фольгу і смажимо над вугіллям.
Овочі на грилі на мангалі – рецепт маринаду з медом
Інгредієнти: будь-які овочі (баклажани, кабачки, перець) – 1 кг; оцет бальзамічний – 40 мл; сушений базилік – щіпка; оливкова олія – 45 мл; мед – 15 г; сіль; часник сушений – щіпка; білий мелений перець – щіпка. Приготування Нарізаємо болгарський перець, баклажани, цукіні. Також можна використовувати й інші овочі. Окремо змішуємо інгредієнти для маринаду. Поливаємо овочі і при кімнатній температурі і чверть години даємо постояти. Потім обсмажуємо на грилі, полив маринадом.