Вернуться назад Распечатать

Маринад для оселедця домашнього приготування

Маринад для оселедця домашнього приготування
Деякі вважають за краще солити оселедець тільки за допомогою використання солі, отримуючи в результаті класичний смак риби без усіляких добавок. Але навіть любителі класики не проти іноді побалувати себе закускою з більш цікавими пікантними смаковими нотками. Для цього достатньо підібрати гармонійний рецепт маринаду і реалізувати його в домашніх умовах.

Маринад для оселедці з оцтом


Інгредієнти:
Розрахунок на дві великих оселедця:

  • вода – 990 мл;

  • порошок гірчичний – 15 г;

  • оцет столовий 9% – 20 мл;

  • цукровий пісок – 75 г;

  • кам'яна не йодована сіль – 120 г;

  • горошини запашного і чорного перцю – за смаком;

  • лаврові листи середнього розміру – 3 шт.;

  • бутони гвоздики – 1-2 шт.


  • Приготування
    Перевага маринаду з оцтом в його швидкодії та антигельмінтних властивості. Вважається, що оцет сприяє знищення личинок глистів у філе риби при їх наявності і вбиває різні шкідливі бактерії, які можуть завдати шкоди нашому організму.
    Приготувати такий маринад надзвичайно просто. Достатньо закип'ятити воду з цукром, сіллю і спеціями і після охолодження змішати розсіл з оцтом. Якщо оселедець попередньо очистити, звільнити від нутрощів, видалити кістки і розрізати на скибочки філе, то для її маринування у запропонованому маринаді буде досить декількох годин. Оселедець в гірчичному маринаді з оцтом виходить неймовірно пікантною і смачною.

    Як зробити маринад для оселедця пряного посолу - рецепт з лимонною кислотою


    Інгредієнти:
    Розрахунок на дві великих оселедця:

  • вода – 990 мл;

  • кислота лимонна – 1 щіпка;

  • цукровий пісок – 55 г;

  • кам'яна не йодована сіль – 120 г;

  • горошини запашного і чорного перцю – 5 і 10 шт. відповідно;

  • горошини коріандру – 1/2 ч. ложки;

  • зерна кардамону – 3 шт.;

  • лаврові листки середнього розміру – 5-6 шт.;

  • бутони гвоздики – 2 шт.

  • Маринад для оселедця домашнього приготування

    Приготування
    Особливо пряної оселедець виходить в маринаді, приготованому за цим рецептом. В даному випадку замість оцту ми будемо використовувати лимонну кислоту. Спочатку, як і в попередньому рецепті, закип'ятимо воду, додамо в неї сіль, цукровий пісок і лимонну кислоту, приправимо розсіл лавровими листками, горошинами чорного і запашного перцю, коріандром, кардамоном і гвоздикою, дамо прокипіти хвилинку і повністю охладим. Тепер необхідно залити очищену оселедець отриманим маринадом і залишити на два-три дні маринуватися. Додатково необхідно придавити рибини тарілкою і поставити невеликий вантаж.