Ірландський вершковий лікер Бейліз складається в основному з віскі і вершків. Крім цього у складі цього напою присутній цукор, рослинна олія, какао, а також ванільна і карамельна нотка, від якої просто без розуму жіноча аудиторія шанувальників.
Далі ми розповімо, як правильно і з чим можна пити вершковий лікер Бейліз. Підібравши правильне супровід до напою, можна максимально підкреслити його смак і отримати від дегустації справжню насолоду.
Як правильно пити лікер Бейліз?
Як і будь-який інший лікер, Бейліз подають після вечері в якості дижестива. Для цього знадобляться спеціальні лікерні чарки конусоподібної форми на ніжці, що нагадують бокали для мартіні , але значно менші за розміром.
З чим п'ють лікер Бейліз?
Як правило, Бейліз подають разом із десертом або ж просто присипавши поверхню напою тертим шоколадом, порошком какао або доповнивши його шматочками льоду. Прекрасним доповненням до вершкового лікеру Бейліз буде полуниця з вершками, а також банани, які можна очистити, нарізати і подати зі шпажками. Як варіант до даного напою можна подати морозиво, доповнене вершками, горіхами та фруктами, зефір, тістечко Тірамісу або будь-який інший десерт або печиво з вершковим або шоколадним кремом.
В якості солодкої закуски до лікеру Бейліз можна зміркувати фруктовий салат, заправлений солодким натуральним йогуртом і цукровою пудрою, а також будь-який інший ніжний десерт. Наприклад, прекрасно доповнять смак лікеру бананові човники з вершковим сиром. Далі рецепт їх приготування.
Бананові човники до лікеру Бейліз Інгредієнти: стиглі банани – 2 шт.; сир вершковий – 80 г; цукрова пудра – за смаком; подрібнені горішки – 2 ст. ложки; тертий або розтоплений шоколад – 1 ст. ложка. Приготування Стиглі бананові плоди очищаємо, ріжемо вздовж на дві половини і у кожної акуратно выскабливаем ложечкою середину, щоб вийшли подобу човників. Бананову м'якоть змішати з вершковим сиром, подрібненими горіхами і цукровою пудрою і наповнюємо отриманою масою порожнечі човників. На закінчення присипаємо десерт тертим шоколадом і горішками. Як варіант можна розтопити шоколад, полити їм човники зверху і присипати горіхами.
Десерт з морозива з печивом і фруктами до лікеру Бейліз Інгредієнти: морозиво вершкове – 4 кульки; печиво пісочне – 85 м; свіжа полуниця або банани – 100 г; подрібнені горішки – 2 ст. ложки; тертий шоколад – 1 ст. ложка. Приготування Для приготування двох порцій десерту до лікеру Бейліз розламуємо пісочне печиво і змішуємо його з розм'якшеним морозивом і нарізаними на шматочки бананами або полуницею. Накладаємо ласощі в креманки, посипаємо подрібненими горіхами і тертим шоколадом і подаємо до лікеру.