Що може бути ароматніше і смачніше гарячого відвареної картоплі з шматочком вершкового масла? Смак цього простого блюда відправляє нас в саме дитинство! Він є прекрасним гарніром для багатьох страв і чудово поєднується з соусами. Сьогодні ми розповімо вам, як правильно зварити картоплю, щоб вона вийшла ніжною і просто танула в роті.
Як швидко зварити картоплю «в мундирі»?
Інгредієнти: картопля – 215 г; вода – 2 л; сіль. Приготування Коренеплоди ретельно промиваємо під проточною водою щіткою, викладаємо бульби в казан з чистою водою, солимо за смаком і відправляємо посуд на вогонь. Після закипання зменшуємо полум'я і варимо картоплю 20 хвилин. Потім обережно зливаємо воду і заливаємо картоплю холодною чистою водою. Через 5 хвилин зливаємо її, очищаємо овочі і подаємо з вершковим маслом і рубаною зеленню. До картоплі в мундирі чудово підійде консервований горошок, чорний хліб і мариновані гриби .
Як смачно зварити картоплю в мультиварці?
Інгредієнти: картопля молода – 985 г; вода; масло вершкове – 55 г; спеції; свіжа зелень кропу – за бажанням. Приготування Отже, картоплю ретельно промиваємо, очищаємо і акуратно вирізаємо всі вічка. Підготовлені бульби викладаємо в посуд мультиварки і заливаємо гарячою водою. Закриваємо прилад, вибираємо програму «Тушкування» на 35 хвилин. Після звукового сигналу, обережно зливаємо відвар, що залишився, викладаємо розсипчастий картоплю в миску, поливаємо розтопленим маслом і посипаємо дрібно рубаним кропом. До такої страви чудово підійдуть різні соління, а також свіжі овочі та зелень.
Що можна зварити з картоплі?
Інгредієнти: картопля – 980 р; вода; молоко – 485 мл; масло вершкове – 45 г; спеції. Приготування А зараз ми розповімо вам, як зварити картопляне пюре. Коренеплоди очищаємо, нарізаємо кубиками й викладаємо в каструлю з водою. Ставимо посуд на вогонь і після закипання, підсолюємо і варимо 25 хвилин. Тим часом розігріваємо в мікрохвильовці молоко. З готового картоплі зливаємо рідину, розминаємо його толкушкой і повільно вливаємо молоко. Збиваємо картопля міксером до однорідної маси і додаємо шматочок вершкового масла.
Як зварити картоплю, щоб вона не розварилася?
Якщо ви вирішили зварити картоплю в каструлі, то необхідно дотримуватися деяких правил.
По-перше, викладаємо сирі коренеплоди відразу у воду, а потім ставимо посуд на вогонь. Солити картоплю краще всього лише наприкінці варіння. Після того, як картопля звариться, обережно зливаємо воду, що залишилася, і залишаємо бульби на кілька хвилин без кришки.