Яйця пашот - це ще один винахід французької кухні. По суті, дане блюдо не що інше, як варені яйця, тільки вони готуються в киплячій воді відразу ж без шкаралупи, що надає страві якусь оригінальність і своєрідну родзинку.
На сьогоднішній день вже з'явилися спеціальні формочки для приготування яєць пашот, які просто поміщається продукт без шкаралупи та відварюється в киплячій воді до бажаної густини від трьох до семи хвилин. Але якщо у вас ще немає, то спеціально для вас ми розповімо, як правильно варити яйця пашот в каструлі, або в формочках для кексів, а також розкриємо всі тонкощі приготування страви в мікрохвильовій печі и в пакеті.
Як зварити яйце пашот в домашніх умовах в каструлі?
Інгредієнти: свіже куряче яйце – 1 шт.; оцет столовий білий – 20 мл; вода очищена – 650 мл; сіль велика – за смаком. Приготування Яйця для приготування даного страви повинні бути дуже свіжими. Тільки в цьому випадку блюдо вийде таким, яким воно має бути, і придбає бажану форму. Білок яйця не першої свіжості не буде належним чином обволікати жовток під час варіння і просто розлетиться у воді.
Якщо свіжість яєць сумніву не викликає, то приступаємо безпосередньо до варіння продукту. Прогріваємо в невеликій каструльці очищену воду до кипіння, підсолюємо її за смаком, додаємо оцет столовий і розмішуємо ложкою до утворення виру з видимим центром. Яйце вбиваємо в пиалочку невеликого розміру і дуже акуратно відразу ж виливаємо його, намагаючись потрапити в центр воронки, яку ми викликали перемішуванням киплячої води. Варимо яйця пашот протягом трьох хвилин для рідкого центру і протягом п'яти-семи хвилин для щільного його жовтка. Вода при цьому не повинна вирувати, а тільки подавати ледь видимі ознаки кипіння.
По готовності виймаємо яйце пашот за допомогою шумівки на тарілку і подаємо до столу, доповнивши його тостом , смаженим беконом, шинкою або свіжими овочами.
Як зварити яйце пашот в пароварці?
Інгредієнти: свіжі курячі яйця – 4 шт.; масло вершкове – 20 г; сіль – за смаком. Приготування Маючи в своєму арсеналі пароварку або мультиварку і силіконові формочки для кексів, можна приготувати яйця пашот з їх допомогою. Розбиваємо і виливаємо яєчну шкаралупу яйця в промазані вершковим маслом силіконові формочки для кексів. Підсолюємо їх за смаком і поміщаємо в пароварку або на решітку для приготування на пару в мультиварочное пристрій. Через три-п'ять хвилин апетитні і смачні яйця пашот можна подавати до столу. В даному випадку в формочку з яйцями можна додати відразу ж шинку, бекон або скибочки свіжих овочів.
Як зварити яйце пашот в мікрохвильовці?
Інгредієнти: свіже куряче яйце – 1 шт.; оцет столовий білий – 20 мл; вода очищена – 650 мл; сіль велика – за смаком. Приготування У скляну миску для приготування в мікрохвильовій печі наливаємо воду, підсолюємо її, доливаємо оцет і перемішуємо. Вбиваємо прямо у воду свіже куряче яйце, ставимо ємність з ним в мікрохвильову піч, і виставляємо таймер спочатку на одну хвилину. У середині циклу перевіряємо ступінь готовності білка і при необхідності продовжуємо приготування. В залежності від можливостей вашої печі для отримання
бажаного результату в середньому може знадобитися від однієї до трьох хвилин.
Як зварити яйце пашот в пакеті?
Інгредієнти: свіже куряче яйце – 1 шт.; рослинна олія – 5 мл; сіль велика – за смаком. Приготування Дуже просто приготувати яйце пашот з допомогою пакета або звичайної харчової плівки. Для цього прогріваємо до кипіння воду, яйце звільняємо від шкаралупи і поміщаємо в промаслений рослинним маслом пакет або мішечок, оформлений з відрізу харчової плівки. Опускаємо конструкцію у ємність з киплячою водою, витримуємо протягом трьох-п'яти хвилин і можемо подавати, виклавши на тарілку.