Макова начинка додасть чудовий і неповторний смак домашньої випічки. А щоб вона вийшла ніжною і соковитою, необхідно правильно випарити насіння, замочити і подрібнити їх.Давайте разом розберемося, як правильно підготувати мак для випічки.
Як запарити мак для випічки?
Інгредієнти: насіння маку – 1 ст.; вода; молоко – 1 ст.; цукор – на смак. Приготування Отже, перш за все, висипаємо макові насіння в тканинний мішечок і занурюємо в каструлю з водою. Ретельно промиваємо, даємо маку стекти і викладаємо в каструлю. Заливаємо окропом, накриваємо щільно кришкою і настоюють 10 хвилин. Далі воду обережно зливаємо, повторно заливаємо насіння окропом і тушкуємо ще хвилин 10. Цю процедуру повторюємо кілька разів, а потім рідину зливаємо і заливаємо мак киплячим молоком. Проварюємо суміш на слабенькому вогні 5 хвилин, і відкидаємо насіння на сито. Подрібнюємо мак, можна за допомогою кавомолки і змішуємо з цукровим піском.
Як замочити мак для випічки?
Існує ще один спосіб запарювання маку. Насіння точно також промиваємо, викладаємо в глиняний посуд, заливаємо гарячою водою, накриваємо кришкою і настоюють 45 хвилин. Після цього мак перекручуємо через м'ясорубку і змішати з цукровим піском.
Начинка з маку для випічки
Інгредієнти: насіння сухого маку – 455 г; молоко – 265 мл; масло вершкове – 115 г; цукор білий – 175 г; яйце – 65 г; сіль. Приготування Мак промиваємо, запарюємо і подрібнюємо в кавомолці. Масло викладаємо в ковшичек, розтоплюємо на слабенькому вогні, всипаємо цукор і вливаємо молоко. Все ретельно перемішуємо до однорідності і повного розчинення кристалів. Далі, повільно вводимо яйця, помішуючи, і масу уварюють до загусання. Слідом викладаємо макову кашку, ретельно перемішуємо і знімаємо посуд з плити. Готову начинку використовуємо для приготування домашньої випічки або перекладаємо в скляну баночку, закриваємо щільно кришкою і
зберігаємо не більше тижня в холодильнику.
Як використовувати мак у випічці?
Після того як макова начинка повністю приготовлена її можна використовувати прямо за призначенням: солодку густу кашку викладаємо на розкачане тісто, рівномірно розмазуємо по пласту, а потім туго загортаємо і формуємо рулет. Нарізаємо його на шматочки і випікаємо отримані заготовки в духовці. В результаті отримуємо смачні, ароматні, домашні булочки .