Страви зі свинини на вечерю відрізняються своїм різноманіттям і в теж час більшість з них досить легкі у приготуванні. Головне це придбання м'яса хорошої якості. А вже варіантів приготування у вас завжди буде настільки багато, що можна і заплутатися. Тому ми пропонуємо вам два абсолютно різних способу приготування свинини.
Що приготувати на вечерю з відвареної свинини швидко і смачно?
Цей рецепт підійде для тих, хто на дієті і їм зовсім не можна смаженого, але дозволена нежирна свинина.
Інгредієнти: м'якоть свиняча – 07 кг; цибуля – 1 шт.; морква – 1 шт.; корінь селери – 50 г; суміш перців – 5 г; лаврушка – 1 аркуш; часник – 2 зубки; сушені овочі – 1 ст. ложка; сіль. Приготування М'ясо і овочі добре вимийте, щоб свинина вийшло дійсно смачною її краще зварити в овочевому бульйоні. Цибулю розрізати на дві частини, а моркву краще на три і з іншими корінням киньте в киплячу воду, почекавши близько півгодини покладіть туди і м'ясо. Так як вам потрібен не м'ясний бульйон, а смачно зварене м'ясо то класти його треба тільки в киплячу воду, це стосується всіх видів м'яса. Після того як вода ще раз закипить і на поверхні з'явиться піна, необхідно зменшити нагрів і обережно прибрати всю піну, після чого всипте всі спеції крім лаврушки і продовжуйте варити свинину не менше години. А за чверть години до готовності посоліть і покладіть лаврушку. Одержаний не крутий, але досить смачний бульйон можна використовувати для приготування соусу або ж відварити в ньому локшину на гарнір до відвареної свинини. Локшина відварена в бульйоні, завжди відрізняється особливим смаком і обов'язково вас порадує.
Смачна вечеря з свинини
Інгредієнти: м'якоть свиняча – 700 г; цибуля – 3 цибулини; печериці – 300 г; сметана (жирна) – 250 мл; масло рослинне – 60 г; гірчиця – 1 ч. ложка; горіх мускатний; перець; сіль. Приготування Перед тим як приготувати свинину на вечерю її краще замаринувати, тоді вона дійсно здивує вас і близьких. Вимийте її, порізати не великими, але і не сильно дрібними порційними шматками, покладіть в каструльку. Тепер подрібніть одну цибулину в пюре, використовуючи блендер або будь-яку іншу кухонну техніку. Для того, щоб в блендері це зробити простіше, просто налийте 50 грам води в чашу подрібнювача і пюре у вас вийде відмінний. Після цього покладіть до м'яса гірчицю, перець і добре вимісіть руками, як би вдавлюючи приправи в свинину, потім всипте цибульне пюре, добре вимішайте і не соліть. Таке маринування зробить свинину дуже ніжною і краще підготувати її вранці.
Перед приготуванням м'ясо вимийте і обсушіть, цибулю наріжте кільцями або в половину кільця і відправте смажитися на олії. Не чекаючи, коли він стане коричневим, додавайте до нього свинину, соліть і продовжуйте обсмажувати. Цибуля обсмажується першим, тому що сік, який вона виділяє, закупорює пори м'яса і з нього не
виходить рідина, дозволяючи таким чином смаженої м'яса залишатися соковитим. Гриби подрібніть пластинками і висипте в сковорідку до м'яса з цибулею, дайте їм трохи обсмажитися, не більше 10 хвилин і додайте сметану і спеції, не забувши добре вимішати. Якщо сковорода не з товстим дном, то перекладіть все в будь-яку іншу посуд, призначену для гасіння, так як в процесі приготування нічого не повинно пригорати.
Прикрасити готову страву ви можете крупно порізаної петрушкою і кропом. Як гарнір відмінно підійде варена картопля або спагетті, звичайно ж з овочевим салатом.