Вернуться назад Распечатать

Що приготувати з свинини на вечерю?

Що приготувати з свинини на вечерю?
Страви зі свинини на вечерю відрізняються своїм різноманіттям і в теж час більшість з них досить легкі у приготуванні. Головне це придбання м'яса хорошої якості. А вже варіантів приготування у вас завжди буде настільки багато, що можна і заплутатися. Тому ми пропонуємо вам два абсолютно різних способу приготування свинини.

Що приготувати на вечерю з відвареної свинини швидко і смачно?


Цей рецепт підійде для тих, хто на дієті і їм зовсім не можна смаженого, але дозволена нежирна свинина.
Інгредієнти:

  • м'якоть свиняча – 07 кг;

  • цибуля – 1 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • корінь селери – 50 г;

  • суміш перців – 5 г;

  • лаврушка – 1 аркуш;

  • часник – 2 зубки;

  • сушені овочі – 1 ст. ложка;

  • сіль.


  • Приготування
    М'ясо і овочі добре вимийте, щоб свинина вийшло дійсно смачною її краще зварити в овочевому бульйоні. Цибулю розрізати на дві частини, а моркву краще на три і з іншими корінням киньте в киплячу воду, почекавши близько півгодини покладіть туди і м'ясо. Так як вам потрібен не м'ясний бульйон, а смачно зварене м'ясо то класти його треба тільки в киплячу воду, це стосується всіх видів м'яса. Після того як вода ще раз закипить і на поверхні з'явиться піна, необхідно зменшити нагрів і обережно прибрати всю піну, після чого всипте всі спеції крім лаврушки і продовжуйте варити свинину не менше години. А за чверть години до готовності посоліть і покладіть лаврушку. Одержаний не крутий, але досить смачний бульйон можна використовувати для приготування соусу або ж відварити в ньому локшину на гарнір до відвареної свинини. Локшина відварена в бульйоні, завжди відрізняється особливим смаком і обов'язково вас порадує.

    Смачна вечеря з свинини


    Інгредієнти:

  • м'якоть свиняча – 700 г;

  • цибуля – 3 цибулини;

  • печериці – 300 г;

  • сметана (жирна) – 250 мл;

  • масло рослинне – 60 г;

  • гірчиця – 1 ч. ложка;

  • горіх мускатний;

  • перець;

  • сіль.


  • Приготування
    Перед тим як приготувати свинину на вечерю її краще замаринувати, тоді вона дійсно здивує вас і близьких. Вимийте її, порізати не великими, але і не сильно дрібними порційними шматками, покладіть в каструльку. Тепер подрібніть одну цибулину в пюре, використовуючи блендер або будь-яку іншу кухонну техніку. Для того, щоб в блендері це зробити простіше, просто налийте 50 грам води в чашу подрібнювача і пюре у вас вийде відмінний. Після цього покладіть до м'яса гірчицю, перець і добре вимісіть руками, як би вдавлюючи приправи в свинину, потім всипте цибульне пюре, добре вимішайте і не соліть. Таке маринування зробить свинину дуже ніжною і краще підготувати її вранці.
    Перед приготуванням м'ясо вимийте і обсушіть, цибулю наріжте кільцями або в половину кільця і відправте смажитися на олії. Не чекаючи, коли він стане коричневим, додавайте до нього свинину, соліть і продовжуйте обсмажувати. Цибуля обсмажується першим, тому що сік, який вона виділяє, закупорює пори м'яса і з нього не
    Що приготувати з свинини на вечерю?
    виходить рідина, дозволяючи таким чином смаженої м'яса залишатися соковитим. Гриби подрібніть пластинками і висипте в сковорідку до м'яса з цибулею, дайте їм трохи обсмажитися, не більше 10 хвилин і додайте сметану і спеції, не забувши добре вимішати. Якщо сковорода не з товстим дном, то перекладіть все в будь-яку іншу посуд, призначену для гасіння, так як в процесі приготування нічого не повинно пригорати.
    Прикрасити готову страву ви можете крупно порізаної петрушкою і кропом. Як гарнір відмінно підійде варена картопля або спагетті, звичайно ж з овочевим салатом.