Про корисні властивості телятини всім давно відомо. Таке м'ясо порівняно з яловичиною більш ніжне і м'яке, так як відмітною його особливістю є приналежність молодому тварині. Але, як і будь-який інший продукт, телятина вимагає правильного підходу до приготування. Сьогодні у нашому матеріалі ми розповімо про те, як телятину правильно варити, щоб вона була м'якою і скільки часу для цього потрібно.
Скільки варити філе телятини для дитини?
Телятина є саме тим продуктом, яким поряд з кроликом та індичкою віддають перевагу батьки при виборі м'яса для харчування своїх дітей. Тому сприяють не тільки дієтичні та поживні властивості телятини, але і її прекрасний насичений смак. Але як же зварити таке м'ясо дитині , щоб отримати ідеальний результат і зберегти всі корисності?
Для дитячого меню вибирають, як правило, телячу вирізку, яка вариться набагато швидше, ніж м'ясо з іншої частини туші. Продукт слід нарізати невеликими шматочками упоперек волокон, опустити в киплячу воду і після повторного закипання варити при помірному кипінні протягом сорока-п'ятдесяти хвилин. Окремо зазначимо, що вода повинна покривати тільки трохи шматочки, але плавати м'ясо в ній точно не має. Таким чином всі властивості продукту зберігатися по максимуму.
При варінні телячої лопатки або іншої частини туші, для того щоб м'ясо стало м'яким, потрібно близько години.
Скільки варити молоду телятину для супу?
Для приготування супу, як правило, використовують яловичину на кістці. З такого м'яса виходить максимально наваристий бульйон і відповідно відмінний смак готової страви. Для ідеального результату в даному випадку м'ясо краще залишити цілісним шматком, а розділяти на порції і подрібнювати його слід вже після того, як воно досягне необхідного ступеня м'якості.
В залежності від того, наскільки молодим було тварина на момент забою, для варіння його м'яса на кістці потрібно близько півтора годин. Якщо вибраний кусень містить багато сухожиль, то час приготування краще продовжити до двох годин.
Звертаємо вашу увагу також на те, що при варінні телятини як для супу, так і для салату або дитячого меню солити її треба тільки хвилин за десять-п'ятнадцять до закінчення процесу. У будь-якому випадку м'ясо слід опускати у вже киплячу воду і до повторного закипання кришкою не накривати. Прикривати посудину слід тільки після того, як буде зібрана вся піна і вогонь налаштований на підтримання слабкого томління м'яса в бульйоні.