Вироби з листкового бездріжджового тіста виходять ніжними, мягенькими і дуже смачними.
Що приготувати з листкового бездріжджового тіста дізнаєтеся з цієї статті.
Круасани з листкового бездрожжвого тесту
Інгредієнти: готове листкове бездріжджове тісто – 450 г; сирий жовток – 1 шт.; пісок цукровий – 50 р. Приготування Тісто розморожуємо, заздалегідь вийнявши його з морозильної камери, і злегка розкачуємо. Потім гострим ножем нарізаємо його довгими трикутниками. А щоб з тестом було легше працювати, притрушиваем стіл борошном. З широкої сторони трикутника робимо невеликий розріз, розкриваємо його і загортаємо в різні сторони. Якщо круасани з начинкою, то кладемо її на цей широкий край. Акуратно згортаємо трикутник від більшого до меншого краю, намотуючи тісто. Деко застеляємо пергаментом, викладаємо готові круасани, підгинаючи краї всередину. У невеликій ємності збиваємо жовтки з цукром. Змащуємо цією сумішшю круасани і відправляємо в добре прогріту духовку і запікаємо близько 20 хвилин.
Слойки з бездріжджового листкового тіста - рецепт
Інгредієнти: яблука кисло-солодкі – 4 шт.; готове тісто листкове бездріжджове – 05 кг; масло натуральне вершкове – 40 г; кориця мелена; пісок цукровий – 50 р. Приготування Вимиті яблука очищаємо від шкірки і подрібнюємо кубиками. Розтоплюємо шматочок масла на сковороді, додаємо подрібнені яблука, притрушиваем меленою корицею і цукром. Тушкуємо все разом до м'якості яблук. Тепер готуємо тісто: розморожуємо його, попередньо вийнявши з морозилки, і зовсім небагато розкачуємо. Нарізаємо тісто прямокутниками, робимо надрізи з одного краю. Із зворотного від надрізів боку поміщаємо яблучну начинку. Краї защипуємо. Поміщаємо слойки на деко, змащуємо верх збитим жовтком. Випікаємо При 220 градусах до рум'яності.
Пиріжки з листкового бездріжджового тіста
Інгредієнти: яйця курячі великого розміру – 2 шт.; сир сулугуні – 800 г; листкове бездріжджове тісто – 500 р. Приготування Заздалегідь виймаємо листкове тісто з морозилки і розморожуємо. Сулугуні подрібнюємо за допомогою терки, додаємо яйце і ретельно вимішуємо. Розкачуємо тісто і ділимо на 6 частин. На одну сторону кладемо начинку, прикриваємо другою стороною і скріплюємо краю. В окремій мисочці збиваємо яйце, промазуємо кожен пиріжок. У добре нагрітій духовці випікаємо близько 20 хвилин.
Пиріг з листкового бездріжджового тіста
Інгредієнти: листкове бездріжджове тісто – 450 г; сир м'який – 05 кг; кінза – 1 пучок; зелень кропу – 40 г; сир – 120 г; часник – 1-2 зубчики; цибуля зелена – 1 пучок. Приготування Листкове тісто природним шляхом розморожуємо. Духовку відразу прогріваємо до 180 градусів. Відокремлюємо приблизно чверть тіста і обидві частини розкачуємо за розміром форми. Часник і зелень дрібненько рубаємо. Подрібнюємо сир. Розминаємо сир, додаємо зелень, часник і сир. Рівномірно викладаємо начинку на розкачану більшу частину тесту таким чином, щоб краю на 2 см можна було підвернути до центру. Накриваємо меншою частиною і акуратно скріплюємо краю. Випікаємо до рум'яності близько чверті години.
Печиво з листкового бездріжджового тіста
Інгредієнти: мед натуральний рідкий – 2 ст. ложки; тісто листкове бездріжджове – 450 г; пісок цукровий – 75 р. Приготування Прогріваємо Духовку до 200 градусів. Тісто розморожуємо і трохи розкачуємо. Змащуємо зверху тоненьким шаром меду. З одного та іншого боку, у напрямку до центру скачуємо тісто трубочками. Місце стику злегка змащуємо медом і притискаємо один до одного. Ріжемо трубочки скибочками шириною до 7 мм. Поміщаємо заготовки на деко, притрушиваем цукром і випікаємо до легкої рум'яності.