Не знаєте, що можна приготувати з листкового бездріжджового тіста, та які вироби з нього зробити? Скористайтеся нашими рецептами, і дуже апетитна випічка, випромінюючи запашні аромати, порадує вас своєю божественною ніжним смаком і підніме настрій.
Круасани з листкового бездріжджового тіста
Інгредієнти: бездріжджове тісто листкове – 490 г; борошно – 40 г; пісок цукровий – 75 г; яйце відбірне велике – 1 шт.; начинка будь – яка- за смаком; цукрова пудра. Приготування Приготувати круасани не просто, а дуже просто. Причому їх можна зробити як з начинкою, так і без, в будь-якому разі смачно. Даємо тісту відтанути, розкачуємо його трохи на припыленной борошном поверхні і розрізаємо на вузенькі трикутники з гострим кутом. Тепер у підстави кожного робимо надріз і відводимо небагато в сторони кути. На даному етапі можна додати трохи джему, повидла, крему або іншої начинки. Звертаємо виріб рулетиком, надаючи йому форму круасана, укладаємо на деко і змащуємо збитим з цукром яйцем. Залишилося тільки спекти вироби в духовці при температурі 195 градусів протягом двадцяти хвилин і притрусити їх після остигання цукровою пудрою.
Не менш просто приготувати булочки з листкового бездріжджового тіста. Для цього розкатане тісто посипаємо цукровим піском, згортаємо рулетом і розрізаємо на фрагменти, які, як і круасани, укладаємо на деко, змащуємо яйцем і відправляємо в духовку для випікання.
Пиріг з листкового бездріжджового тіста
Інгредієнти: бездріжджове тісто листкове – 260 г; борошно – 40 г; пісок цукровий – 85 м; жовток яєчний – 1 шт.; ванілін – щіпка; яблука – 420 г; масло селянське вершкове – 60 г; джем (яблучний або абрикосовий) – 60 р. Приготування Пиріг з готового листкового тіста приготувати ще швидше і простіше. В даному випадку ми розповімо, як спекти виріб з яблуками, але можна використовувати і будь-яку іншу начинку на свій смак і за наявності продуктів.
Розкачуємо розмерзається тісто на припыленном борошном столі і укладаємо на деко або у форму, після чого відправляємо в морозилку.
Яблучка споліскуємо прохолодною водою, позбавляє від серцевини і насіння і нарізаємо невеликими і нетовстими часточками. Охолоджене тісто змащуємо по периметру жовтком, змішаним з ваніліном. При цьому відступаємо від краю приблизно по півтора сантиметра і робимо по всьому периметру невеликої не наскрізний надріз, відокремлюючи бортики від середини, на яку згодом викладаємо яблучка. Відправляємо виріб запікатися в гарячу духовку. Через тридцять хвилин готовий пиріг змащуємо зверху розтопленим в мікрохвильовій печі або на плиті і змішаним з водою джемом і даємо охолонути.