Упаковка такого тесту врятує вас від витрати часу і сил під час приготування улюбленої солодкою або солоною випічки. Про те, що можна приготувати з листкового бездріжджового тіста ми детально поговоримо в наступних рецептах.
Пиріг з листкового бездріжджового тіста
Якщо ви не вирішили, що спекти з листкового бездріжджового тіста, зупиніться на пирогах, а точніше – тарту. Начинкою для таких відкритих пирогів може стати практично все, що завгодно. Ми вирішили зупинитися на французької класики з сиром і пореєм в основі.
Інгредієнти: лист листкового тіста; сир грюйер – 115 г; порей – 2 шт.; чебрець – 1 ч. ложка; яйця – 2 шт.; молоко – 45 мл Приготування Попередньо розморозивши пласт листкового тіста, візьміться за підготовку начинки. Першим ділом припустіть кільця порею з листочками чебрецю, поки вони не розм'якшаться. Отриману засмажку охолодіть і змішайте зі збитими з молоком яйцями. Доповніть суміш тертим сиром і спеціями.
Підверніть краї тіста так, щоб отримати бортик. Для більшої зручності можете використовувати форму для тарта. Наколіть основу і випікайте при 210 градусах 15 хвилин, потім влийте начинку для листкового бездріжджового тіста і продовжуйте приготування, поки вона не схопиться.
«Язички» з листкового бездріжджового тіста – рецепт
Одними з самих простих виробів з листкового бездріжджового тіста є «язички» - прямокутні шматочки тіста, обсипані цукром або його сумішшю з прянощами. Ідеальне доповнення до чаю на швидку руку.
Інгредієнти: лист листкового тіста; цукор – 85 м; кориця – 5 г; яйце – 1 шт. Приготування Розділіть пласт розмороженого тесту на прямокутники і змастіть кожен з них яйцем. Корицю з'єднайте з цукром і посипте кожен з «язичків» отриманою сумішшю. Випікайте «язички» при 220 градусах 20-23 хвилини.
Булочки з листкового бездріжджового тіста
Ці булочки з начинкою з білого соусу і прошутто стануть простим, але вишуканим доповненням до асортименту гарячих закусок на вашому столі.
Інгредієнти: листкове тісто – 2 аркуша; молоко – 235 мл; гірчиця діжонська – 10 г; борошно – 15 г; прошутто – 6 скибочок; сир тертий – 135 г; яйце – 1 шт. Приготування Приготуйте бешамель, підрум'янивши борошно і розвівши її молоком. Коли соус загусне, змішайте його з тертим сиром і гірчицею.
Розкатане тісто розділіть на прямокутні шматочки, викладіть порцію соусу поверх кожного з них і накрийте скибочкою прошутто. З'єднайте краї тіста разом і змастіть поверхню яйцем. Випікайте при 200 градусах 20-25 хвилин.