Вернуться назад Распечатать

Що можна приготувати з листкового бездріжджового тіста?

Що можна приготувати з листкового бездріжджового тіста?
Упаковка такого тесту врятує вас від витрати часу і сил під час приготування улюбленої солодкою або солоною випічки. Про те, що можна приготувати з листкового бездріжджового тіста ми детально поговоримо в наступних рецептах.

Пиріг з листкового бездріжджового тіста


Якщо ви не вирішили, що спекти з листкового бездріжджового тіста, зупиніться на пирогах, а точніше – тарту. Начинкою для таких відкритих пирогів може стати практично все, що завгодно. Ми вирішили зупинитися на французької класики з сиром і пореєм в основі.
Інгредієнти:

  • лист листкового тіста;

  • сир грюйер – 115 г;

  • порей – 2 шт.;

  • чебрець – 1 ч. ложка;

  • яйця – 2 шт.;

  • молоко – 45 мл


  • Приготування
    Попередньо розморозивши пласт листкового тіста, візьміться за підготовку начинки. Першим ділом припустіть кільця порею з листочками чебрецю, поки вони не розм'якшаться. Отриману засмажку охолодіть і змішайте зі збитими з молоком яйцями. Доповніть суміш тертим сиром і спеціями.
    Підверніть краї тіста так, щоб отримати бортик. Для більшої зручності можете використовувати форму для тарта. Наколіть основу і випікайте при 210 градусах 15 хвилин, потім влийте начинку для листкового бездріжджового тіста і продовжуйте приготування, поки вона не схопиться.

    «Язички» з листкового бездріжджового тіста – рецепт


    Одними з самих простих виробів з листкового бездріжджового тіста є «язички» - прямокутні шматочки тіста, обсипані цукром або його сумішшю з прянощами. Ідеальне доповнення до чаю на швидку руку.
    Інгредієнти:

  • лист листкового тіста;

  • цукор – 85 м;

  • кориця – 5 г;

  • яйце – 1 шт.


  • Приготування
    Розділіть пласт розмороженого тесту на прямокутники і змастіть кожен з них яйцем. Корицю з'єднайте з цукром і посипте кожен з «язичків» отриманою сумішшю. Випікайте «язички» при 220 градусах 20-23 хвилини.

    Булочки з листкового бездріжджового тіста


    Ці булочки з начинкою з білого соусу і прошутто стануть простим, але вишуканим доповненням до асортименту гарячих закусок на вашому столі.
    Інгредієнти:
    Що можна приготувати з листкового бездріжджового тіста?

  • листкове тісто – 2 аркуша;

  • молоко – 235 мл;

  • гірчиця діжонська – 10 г;

  • борошно – 15 г;

  • прошутто – 6 скибочок;

  • сир тертий – 135 г;

  • яйце – 1 шт.


  • Приготування
    Приготуйте бешамель, підрум'янивши борошно і розвівши її молоком. Коли соус загусне, змішайте його з тертим сиром і гірчицею.
    Розкатане тісто розділіть на прямокутні шматочки, викладіть порцію соусу поверх кожного з них і накрийте скибочкою прошутто. З'єднайте краї тіста разом і змастіть поверхню яйцем. Випікайте при 200 градусах 20-25 хвилин.