Філе оселедця є однією з традиційних і широко улюблених холодних закусок на нашому столі. Маринована риба ідеально підходить до широкого асортименту гарнірів , може стати базовими інгредієнтом багатьох салатів та інших холодних закусок. По-справжньому смачною вважається ціла засолена оселедець, яку необхідно чистити самостійно. Процес очищення може зайняти багато часу через те, що оселедець сповнена дрібних кісток, але в цьому матеріалі ми детально розповімо вам про те, як почистити оселедець швидко і без кісток.
Як правильно почистити оселедець від кісток?
Почнемо з найпоширенішого способу оброблення риби, завдяки якому ви в результаті зможете зберегти ідеальний вид рибних філе для подачі в рибній нарізці.
Перед тим, як почистити солону оселедець, зріжте риб'ячу голову, вспорите черевце і видаліть нутрощі разом з плівкою, що покриває стінки порожнини.
Лезом ножа пройдіться вздовж риб'ячого хребта, прорізаючи лише м'якоть, але не зачіпаючи кістки.
Вістрям підніміть краєчок шкіри з однією із сторін і обережно зніміть її з обох половинок філе.
Тепер обережно відокремлюючи м'якоть зі спинної сторони кінчиками пальців, зніміть філе з хребта. Обережно зніміть хребет з другого шматочка філе, намагаючись отримати якомога більше кісток.
Пройдіться по філе кінчиками пальців, видаляючи стирчать кісточки з допомогою пінцета.
Як швидко почистити оселедець від кісток?
Існує і набагато більш швидкий спосіб очищення рибних філе, щоправда, у його рамках зберегти цілісність шматочків філе не можна, а тому такий метод підходить у випадку, якщо ви подаєте оселедець у складі холодної закуски, де зовнішній вигляд риби не важливий.
Рибу потрошать, беруть за краї хвоста з обох сторін і просто розривають. Черевну частину відкладають, а спинну, з рештою хребтом, обережно «розкривають» і дістають хребет, підчепивши його кінчиками пальців.
Як почистити оселедець від кісток?
Як і будь-яку іншу рибу, оселедець можна розділити на кілька філе по класичній техніці. Попатравши рибу, пройдіться вздовж хребта кінчиком гострого ножа, попередньо зробивши надріз біля самої голови. Дійшовши до хвоста, просто зріжте філе.
Обережно підніміть залишився на другій половинці філе хребет і видаліть його, просто потягнувши. Для більшої впевненості, пройдіться по м'якоті кінчиками пальців, щоб переконатися, що філе не залишилося кісток.