Мало просто спекти смачна паска , його необхідне ще і красиво подати. Прикраса пасок справа нехитра, якщо ви вирішили зупинитися на простому покритті глазур'ю , але декор можна також урізноманітнити за допомогою доступних кондитерських матеріалів, начебто мастики. Детальніше про можливі способи декору в цьому матеріалі.
Прикраса пасок на Великдень мастикою
Найпростішим способом декору мастикою є той, для втілення якого використовуються прості фігурні вирубки. За допомогою останніх ви можете формувати з пласта мастики найрізноманітніші контури. Ми вирішили зупинитися на простому квітковому дизайні.
Спершу покрийте паска щільним шаром густого цукрової глазурі.
Розгорнувши мастику бажаного кольору виріжте з неї квіти за допомогою вирубки.
Розподіліть квіти на глазурі, поки та не встигла застигнути, а потім залиште все до засихання.
href="/sites/default/files/39/2016-05-04_0953/ukrashenie_kulichey_na_pashu_mastikoy_3.jpg" title="Прикрашання великодніх пасок">
Прикрасивши паска квітами, можна додатково розписати його кольоровою глазур'ю або спеціальними солодкими олівцями, які в період великодніх свят можна знайти в будь-якому маркеті.
Прикраса пасок своїми руками
Оригінальні прикраси для пасок з мастики можуть бути і більш об'ємними, як фігурки цих курчат, які будуть кумедно виглядатиме на вкритих глазур'ю верхівках.
Взявши шматок жовтої мастики, надайте їй яйцеобразную форму.
Інший шматочок мастики скачайте в невелику сосиску, розріжте її навпіл і розплющите, сильніше натискаючи на один з кінців. У вас вийшли крила, які можна прикріпити до тіла пташеня з допомогою краплі води.
Зліпіть шматочок помаранчевої мастики в конус і прикріпіть його до голови пташеня. За допомогою зубочистки відмітьте рот.
Залишилося прикріпити пару очей, у вигляді кульок чорної мастики і готово.
Варіанти прикраси пасхальних пасок глазур'ю
Стандартний декор глазур'ю теж може виглядати цікаво. Наприклад, покривши верхівку глазур'ю, можна посипати її цукатами, а не цукрових присипкою.
В глазур можна додати розтоплений шоколад або какао, щоб додати шоколадний смак і колір. Крім шоколаду в глазур можна додавати фруктове або ягідне пюре, або звичайний харчовий барвник. Зверху глазур можна посипати цукровими намистинами, цукатами, сухофруктами або подрібненими горіхами.
Ще одна ідея прикраси пасхальних пасок – меренга. Висушіть невеликі домашні меренги і прикріпіть їх до змащеній глазур'ю верхівці паски.
Використовуючи різні нехитрі технології прикраси пасок, можна створювати чудові композиції, які неодмінно привернуть увагу і напевно порадують, особливо малюків, з якими ці прикраси можна зробити спільно.