Пропонуємо вам пригостити своїх рідних і гостей на велике християнське свято не тільки традиційними смачними пасками, але і великодніх рулетом з маковою начинкою. Всі неодмінно оцінять цю випічку по достоїнству і попросять вас поділитися рецептом.
Рецепт великоднього рулети з маком
Інгредієнти: Для тіста:
молоко – 205 мл; борошно пшеничне – 495 г; сухі розчинні дріжджі – 10 г; цукор – 45 г; масло вершкове – 105 г; яйце відбірне – 2 шт.; яєчний жовток для змазування; ванілін – за смаком; Для начинки:
молоко – 105 мл; цукор – 75 г; масло вершкове – 105 г; мак сухий – 405 г; волоські горіхи – 195 р. Для глазурі: цукрова дрібна пудра – 105 г; яєчний білок – 1 шт. Приготування Для приготування великоднього рулети з маком, сухі дріжджі висипаємо в невелику миску, заливаємо половиною порції теплого молока і додаємо чайну ложечку цукру. Гарненько все перемішуємо вінчиком і залишаємо підходити в теплі на деякий час. Борошно кілька разів просіваємо, а решту підігріваємо молоко з вершковим маслом, а потім додаємо цукор і розчиняємо його. Опару акуратно вливаємо в борошно, поступово вводимо тепле солодке молоко, додаємо ванілін і вбиваємо курячі яйця. Добре вимішуємо тісто, викладаємо його в широку миску, накриваємо чистим рушником і залишаємо на 45 хвилин в теплому місці.
А тим часом готуємо начинку: мак промиваємо, ошпарюємо окропом, а через 15 хвилин воду обережно зливаємо і перемішуємо з цукром і подрібненими волоськими горіхами. Перекручуємо масу через м'ясорубку, додаємо вершкове масло і вливаємо кип'ячене молоко. Перемішуємо і уварюємо кашку на слабкому вогні до загусання, а потім охолоджуємо.
Тісто викладаємо на стіл, посипаний борошном, і гарненько обминаємо чистими руками. Поділяємо
його на 2 частини і кожну розкочуємо качалкою в прямокутний тоненький пласт. Змащуємо рівномірно маковою начинкою і туго скачуємо тісто в рулет. Викладаємо заготовки швом вниз на промаслений лист, промазуємо зверху жовтком і запікаємо в розігрітій духовці 15 хвилин при 180 градусах. Потім знижуємо нагрівання до 140 і підрум'янюємо ласощі до готовності.
Після цього акуратно виймаємо великодні рулети з маком і горіхами, перекладаємо на тарілку, остуджуємо і покриваємо глазур'ю . Для її приготування збиваємо міксером яєчний білок з цукровою пудрою . За бажанням посипаємо випічку різнокольоровою присипкою і подаємо до столу.