Вернуться назад Распечатать

Великодній рулет з маком

Великодній рулет з маком
Пропонуємо вам пригостити своїх рідних і гостей на велике християнське свято не тільки традиційними смачними пасками, але і великодніх рулетом з маковою начинкою. Всі неодмінно оцінять цю випічку по достоїнству і попросять вас поділитися рецептом.

Рецепт великоднього рулети з маком


Інгредієнти:
Для тіста:

  • молоко – 205 мл;

  • борошно пшеничне – 495 г;

  • сухі розчинні дріжджі – 10 г;

  • цукор – 45 г;

  • масло вершкове – 105 г;

  • яйце відбірне – 2 шт.;

  • яєчний жовток для змазування;

  • ванілін – за смаком;


  • Для начинки:

  • молоко – 105 мл;

  • цукор – 75 г;

  • масло вершкове – 105 г;

  • мак сухий – 405 г;

  • волоські горіхи – 195 р.


  • Для глазурі:

  • цукрова дрібна пудра – 105 г;

  • яєчний білок – 1 шт.


  • Приготування
    Для приготування великоднього рулети з маком, сухі дріжджі висипаємо в невелику миску, заливаємо половиною порції теплого молока і додаємо чайну ложечку цукру. Гарненько все перемішуємо вінчиком і залишаємо підходити в теплі на деякий час. Борошно кілька разів просіваємо, а решту підігріваємо молоко з вершковим маслом, а потім додаємо цукор і розчиняємо його. Опару акуратно вливаємо в борошно, поступово вводимо тепле солодке молоко, додаємо ванілін і вбиваємо курячі яйця. Добре вимішуємо тісто, викладаємо його в широку миску, накриваємо чистим рушником і залишаємо на 45 хвилин в теплому місці.
    А тим часом готуємо начинку: мак промиваємо, ошпарюємо окропом, а через 15 хвилин воду обережно зливаємо і перемішуємо з цукром і подрібненими волоськими горіхами. Перекручуємо масу через м'ясорубку, додаємо вершкове масло і вливаємо кип'ячене молоко. Перемішуємо і уварюємо кашку на слабкому вогні до загусання, а потім охолоджуємо.
    Тісто викладаємо на стіл, посипаний борошном, і гарненько обминаємо чистими руками. Поділяємо
    Великодній рулет з маком
    його на 2 частини і кожну розкочуємо качалкою в прямокутний тоненький пласт. Змащуємо рівномірно маковою начинкою і туго скачуємо тісто в рулет. Викладаємо заготовки швом вниз на промаслений лист, промазуємо зверху жовтком і запікаємо в розігрітій духовці 15 хвилин при 180 градусах. Потім знижуємо нагрівання до 140 і підрум'янюємо ласощі до готовності.
    Після цього акуратно виймаємо великодні рулети з маком і горіхами, перекладаємо на тарілку, остуджуємо і покриваємо глазур'ю . Для її приготування збиваємо міксером яєчний білок з цукровою пудрою . За бажанням посипаємо випічку різнокольоровою присипкою і подаємо до столу.