В кінці літа кавуни й дині стають головними пунктами в меню, як на свята, так і в будні. І якщо в повсякденному меню плоди можна просто розділити на часточки, то з нагоди вечірки можна проявити креативність і скористатися деякими ідеями для нарізки кавуна і дині на святковий стіл, яким ми вирішили присвятити цей матеріал.
Як красиво порізати кавун і диню?
Почнемо з самого простого прийому – фігурної нарізки. Для втілення цієї ідеї в життя не обов'язково користуватися складними техніками карвінгу , достатньо просто запастися вирубками будь-яких форм і розмірів, які продаються в кондитерських магазинах.
Для красивої нарізки кавуна та дині можна скористатися стандартними сталевими вирубками у формі зірок, сердець або квітів, а можна купити вирубки у формі букв алфавіту та викласти з вирізаних шматочків імена гостей, нанизавши кожну з фруктових букв на шпажку.
Додати фруктової м'якоті красиву форму можна і без участі спеціальних фігурних вирубок, а лише орудуючи невеликий ложечкою для морозива. З її допомогою можна вирізати невеликі кульки динної і кавунової м'якоті, а потім скласти їх порційно, розмістити в загальному блюді, заправивши медом , соком лимона і м'ятою, або використавши в якості доповнення коктейлів, затока кульки улюбленими напоями.
Нарізка кавуна і дині буде виглядати ефектно, якщо подати її в підлогою кавуні. Обережно отlелив м'якоть і розділивши її на шматочки будь-якої бажаної форми і розміру, змішайте її з скибочками дині і викладіть назад в кавунову кірку, красиво обрізавши її краю ножем. Зріз кавунової кірки можна зробити хвилястим, зубчатим або косим, а потім додатково злегка зрізати дно отриманої чаші для того, щоб вона зберегла стійкість.
Якщо плануєте подавати фрукти на дитячому святі, то надайте кавунової чаші форму будь-якого тваринного або виріжте смайлик.
Один з найбільш сучасних способів подачі фруктової нарізки з кавуном і динею – приготування торта. Абсолютно вірно, з шматочків свіжих плодів можна легко сконструювати простий фруктовий торт. Розділіть очищену динну і кавунову м'якоть на пласти рівної товщини, а потім складіть їх стопкою, чергуючи і промазуючи кожним збитими вершками. Декорувати такий незвичайний фруктовий десерт можна додатковою кількістю вершків, ягодами, цукрових присипкою або ароматною зеленню, наприклад, м'ятою.