Пропонуємо рецепти страви, в якому нейтральний смак кабачків, прекрасно гармонує з кислинкою в томаті.
Гострі кабачки, тушковані кубиками в томаті
Інгредієнти: кабачки – 25 кг; червоний болгарський перець – 3 шт.; червоний гострий перець (мелений) – 05 ч. ложки; помідори (великі) – 5 шт.; паста томатна – 2 ст. ложки; соняшникова олія – 120 мл; молодий часник – 3-4 зубки; сіль, цукор – по 1 ч. ложці; зелень кропу – 05 пучка. Приготування Кабачки ретельно вимиваємо і відрізаємо краю, а всю іншу частину овоча нарізаємо досить великими (не менше 2 см) кубиками. Присипаємо їх кухонною сіллю, добре перемішуємо і перекладаємо у вже греющийся з маслом сотейник на плиті.
Через дрібне сито м'ясорубки прокручуємо вимитий і відокремлений від насіння болгарський перець і нарізані часточками томати. У цю суміш додаємо томатну пасту, олію і додаємо червоний перець. Гарненько все перемішуємо до тих пір, поки паста не розчиниться в загальній масі. Переливаємо це все в сотейник, як тільки кабачки стануть м'якими при проколі їх виделкою. Коли наша страва закипить ми присипаємо його цукром, перемішуємо і ставимо його гасити під прикритою кришкою, збавивши до мінімуму полум'я вогню. Остаточно готовими гострі кабачки будуть через 25 хвилин, тому за 5 хвилин до цього ми додаємо до них дрібно подрібнений молодий часник і свіжу зелень кропу.
Смажені кабачки з часником в томаті
Інгредієнти: кабачки (цукіні) – 2 кг; пшеничне борошно – 100 г; соняшникова олія – 100-120 мл; часник – 4 зубки; ріпчаста цибуля (великий) – 1 шт.; помідори (великі) – 5 шт.; перець і сіль – за смаком. Приготування Кабачки вимиваємо, просушуємо серветкою і нарізаємо на кружечки так, щоб їх товщина була не більше 8 міліметрів. Поміщаємо їх у велику чашку, рівномірно присипаємо дрібною сіллю і чистими руками перемішуємо їх.
Кожен кружечок кабачка мачає в мисочці з пшеничним борошном. Потім обсмажуємо їх на прогрітій сковороді в достатній кількості соняшникової олії до придбання на обох сторонах шматочків красивого рум'яного кольору. Зняті зі сковороди обсмажені кабачки ми по колу розкладаємо в каструльку і кожен такий заповнений коло присипаємо подрібненим через спеціальний прес часником.
Томати, через соковижималку переробляємо на сік, додаємо в нього пропущений через м'ясорубку цибулю, індивідуально за смаком додаємо кухонну сіль, чорний перець, все це перемішуємо і ставимо на конфорку включеної плити. Варимо чудовий томатний соус протягом 12 хвилин, а після повністю перемішаємо його в ємність з смаженими кабачками. Тепер цю каструлю ставимо на плиту і після того як кабачки в томаті прокипят 6-7 хвилин, ми їх відставляємо.
Ікра з кабачків з томатом і майонезом
Інгредієнти: кабачки – 28 кг; томатний сік – 800 мл; жирний майонез – 220 мл; соняшникова олія – 120 мл; ріпчаста цибуля – 700 г; цукровий пісок – 2 ст. ложки; кухонна сіль – 1 ч. ложка; перець – 05. Приготування Належним чином готуємо кабачки, зрізаємо з них тонким шаром шкірку, а решту всього овоча подрібнюємо через велике сито м'ясорубки. Таким же чином подрібнюємо цибулю, доливаємо в суміш соняшникова олія, присипаємо всі перцем, кухонною сіллю і цукровим піском. Після ретельного перемішування, перекладаємо отриману масу в широку миску з нержавійки і виставляємо її на конфорку, включену на режим середнього вогню. Коли овочі в чашці прокипят близько 15 хвилин, тоді ми вливаємо сюди свіжий томатний сік і все перемішуємо. Зводимо вогонь до мінімуму і нехай ікра тліє на ньому не менше 3 годин. Десь за півгодини до завершення приготування, вводимо в ікру хороший, жирний майонез.
Кожне з приготованих страв за цим чудовим рецептом, стане чудовим доповненням будь-якого вашого гарніру!