Будь-яка господиня повинна вміти варити смачний борщ. І якщо вам ще не доводилося його готувати або не зовсім радує підсумковий результат, то скористайтеся запропонованим нижче рецептом. Слідуючи простим рекомендаціям, у вас неодмінно вийде ароматний, насичений і шалено смачний борщ всім домочадцям на радість.
Як зварити смачну класичний борщ з буряком і свининою - рецепт
Інгредієнти: свинячі ребра або інше м'ясо на кістці – 495 г; капуста білокачанна – 495 г; буряк – 75 г; томатна паста – 40 г; помідори свіжі – 220 г; картопля – 390 г; морква – 75 г; перець чилі (за бажанням) – 05-1 стручок; ріпчасті цибулини – 125 г; очищена вода – 26 л; олія соняшникова рафінована – 45 мл; горошини духмяного перцю – 3 шт.; листи лавра – 2 шт.; велика йодована сіль; цукор; зубці часникові – 2 шт.; петрушка і кріп (зелень) – 05 невеликого пучка. Приготування Найсмачніший борщ виходить зі свинячими ребрами, але, якщо таких немає, можна взяти й іншу частина свинячої туші, але з кісточкою. М'ясо перед приготуванням страви споліскуємо, розрізаємо на порційні шматочки і викладаємо в каструлю з очищеною водою. Ставимо каструльку на вогонь, даємо вмісту закипіти, час від часу знімаючи піну, після чого зменшуємо вогонь до мінімуму, прикриваємо каструлю кришкою і варимо свинину протягом години.
За цей час готуємо як слід овочі. Моркву і буряк очищаємо і нарізаємо невеликою соломкою, капусту дрібно шаткуємо, а картоплини звільняємо від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками або брусочками. Подрібнюємо також дрібно очищені ріпчасті цибулини і за бажанням перчик чилі без насіння. Відразу ж підготуємо належним чином помідори свіжі. Промиваємо їх, робимо біля основи кожного плоду хрестоподібні надрізи і розміщуємо їх на хвилину в окріп. Тепер звільняємо томати від шкірки і дрібненько нарізаємо або перетираємо на тертці.
По готовності м'яса робимо з овочів заправку для борщу . Для цього прогріваємо в сковороді олію без аромату масло, викладаємо в нього цибуля, а через хвилину додаємо моркву і буряк. Припускаємо овочі разом протягом трьох хвилин, після чого додаємо томати, перець чилі і томатну пасту, вливаємо ополоник бульйону з каструлі і протушиваем овочеву суміш ще три хвилинки.
У киплячий бульйон кидаємо картоплю, а через хвилин п'ять викладаємо туди ж вміст сковороди. Ще через пару хвилин, додаємо в каструлю капусту, кидаємо листи лавра, горошини перцю і сіль і варимо вміст каструлі до бажаного ступеня готовності капусти. Тепер закладаємо в борщ перетерті на тертці часникові зубці
і дрібненько порізану зелень, через хвилину вимикаємо вогонь, даємо страві настоятися під кришкою хвилин десять, після чого можемо подавати, доповнивши кожну тарілку ложечкою сметани і переконавшись, що у неї потрапило свиняче реберце або шматок м'яса.
Борщ зі свининою можна приготувати і в мультиварці. Для цього спочатку готуємо в режимі «Смаження» або «Випічка» заправку з овочів і томату, після чого викладаємо її в тарілку, а в мультикастрюлю закладаємо м'ясо, заливаємо його водою і продовжуємо приготування страви за описаним вище рецептом в режимі «Суп» або «Варка».