Вернуться назад Распечатать

Борщ зі свининою

Борщ зі свининою
Будь-яка господиня повинна вміти варити смачний борщ. І якщо вам ще не доводилося його готувати або не зовсім радує підсумковий результат, то скористайтеся запропонованим нижче рецептом. Слідуючи простим рекомендаціям, у вас неодмінно вийде ароматний, насичений і шалено смачний борщ всім домочадцям на радість.

Як зварити смачну класичний борщ з буряком і свининою - рецепт


Інгредієнти:

  • свинячі ребра або інше м'ясо на кістці – 495 г;

  • капуста білокачанна – 495 г;

  • буряк – 75 г;

  • томатна паста – 40 г;

  • помідори свіжі – 220 г;

  • картопля – 390 г;

  • морква – 75 г;

  • перець чилі (за бажанням) – 05-1 стручок;

  • ріпчасті цибулини – 125 г;

  • очищена вода – 26 л;

  • олія соняшникова рафінована – 45 мл;

  • горошини духмяного перцю – 3 шт.;

  • листи лавра – 2 шт.;

  • велика йодована сіль;

  • цукор;

  • зубці часникові – 2 шт.;

  • петрушка і кріп (зелень) – 05 невеликого пучка.


  • Приготування
    Найсмачніший борщ виходить зі свинячими ребрами, але, якщо таких немає, можна взяти й іншу частина свинячої туші, але з кісточкою. М'ясо перед приготуванням страви споліскуємо, розрізаємо на порційні шматочки і викладаємо в каструлю з очищеною водою. Ставимо каструльку на вогонь, даємо вмісту закипіти, час від часу знімаючи піну, після чого зменшуємо вогонь до мінімуму, прикриваємо каструлю кришкою і варимо свинину протягом години.
    За цей час готуємо як слід овочі. Моркву і буряк очищаємо і нарізаємо невеликою соломкою, капусту дрібно шаткуємо, а картоплини звільняємо від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками або брусочками. Подрібнюємо також дрібно очищені ріпчасті цибулини і за бажанням перчик чилі без насіння. Відразу ж підготуємо належним чином помідори свіжі. Промиваємо їх, робимо біля основи кожного плоду хрестоподібні надрізи і розміщуємо їх на хвилину в окріп. Тепер звільняємо томати від шкірки і дрібненько нарізаємо або перетираємо на тертці.
    По готовності м'яса робимо з овочів заправку для борщу . Для цього прогріваємо в сковороді олію без аромату масло, викладаємо в нього цибуля, а через хвилину додаємо моркву і буряк. Припускаємо овочі разом протягом трьох хвилин, після чого додаємо томати, перець чилі і томатну пасту, вливаємо ополоник бульйону з каструлі і протушиваем овочеву суміш ще три хвилинки.
    У киплячий бульйон кидаємо картоплю, а через хвилин п'ять викладаємо туди ж вміст сковороди. Ще через пару хвилин, додаємо в каструлю капусту, кидаємо листи лавра, горошини перцю і сіль і варимо вміст каструлі до бажаного ступеня готовності капусти. Тепер закладаємо в борщ перетерті на тертці часникові зубці
    Борщ зі свининою
    і дрібненько порізану зелень, через хвилину вимикаємо вогонь, даємо страві настоятися під кришкою хвилин десять, після чого можемо подавати, доповнивши кожну тарілку ложечкою сметани і переконавшись, що у неї потрапило свиняче реберце або шматок м'яса.
    Борщ зі свининою можна приготувати і в мультиварці. Для цього спочатку готуємо в режимі «Смаження» або «Випічка» заправку з овочів і томату, після чого викладаємо її в тарілку, а в мультикастрюлю закладаємо м'ясо, заливаємо його водою і продовжуємо приготування страви за описаним вище рецептом в режимі «Суп» або «Варка».