Щавлевий суп – перше гаряче блюдо, яке здивує ваших домочадців незвичайним смаком і красивим зовнішнім виглядом. Головний плюс цього супу, полягає в простоті і швидкості його приготування. Давайте розглянемо з вами деякі способи, як приготувати наваристі щі з щавлю з куркою.
Рецепт щей з щавлю з куркою
Інгредієнти: курячий окорочок – 215 г; вода питна – 2 л; картопля – 315 г; морква – 105 г; цибулина – 85 м; яйця курячі – 3 шт.; щавель свіжий кріп – 1 пучок; спеції. Приготування У каструлю з водою викладаємо промитий курячий окорочок і варимо бульйон. Чистимо цибулину, шаткуємо кубиками, а моркву нарізаємо тонкою соломкою. Картопля обробляємо, рубаємо скибочками і кидаємо всі овочі в каструлю з м'ясом. Яйця відварюємо заздалегідь, а потім знімаємо шкаралупу і подрібнюємо кубиками. Щавель і кріп ретельно промиваємо і дрібно кришимо ножем. Приблизно через 50 хвилин, акуратно дістаємо курячу ніжку, відокремлюємо м'ясо від кісток і кидаємо його назад в суп. Підсолюємо страву за смаком, засипаємо зелень і проварюємо 5 хвилин. Після цього наполягаємо борщ з щавлю з куркою під кришкою. Далі розливаємо страву по тарілках і кожну порцію прикрашаємо рубаними вареними яйцями .
Борщ з щавлю з куркою та яйцем
Інгредієнти: гомілки курячі – 415 г; вода питна – 3 л; молодий щавель – 515 м; перепелині яйця – 3-5 шт.; зелені пір'я цибулі – 1 пучок; картопля – 265 г; цукор – 1 ч. ложка; спеції; сметана для подачі; сухарики – для подачі; топлене масло – для обсмажування. Приготування Перед тим, як почати готувати борщ з щавлю, варимо курячий бульйон: гомілки обробляємо, обполіскуємо і поміщаємо в каструлю з водою. Відправляємо посуд на вогонь, чекаємо, коли бульйон закипить, знімаємо шумівкою піну, яка утворилася. Накриваємо каструлю кришкою
і тушкуємо вміст близько години. Далі гарячий бульйон акуратно проціджуємо в чисту каструлю і додаємо очищену картоплю, нарізану кубиками. М'ясо відокремлюємо від кісток і відправляємо в суп. Яйця відварюємо круто, чистимо і розрізаємо ножем на половинки.
Щавель і пір'я зеленого лука перебираємо, обполіскуємо і тонко рубаємо. Кидаємо підготовлену зелень бульйон, підсолюємо суп по смаку і додаємо ложку цукру. Проварюємо блюдо хвилин 15 а потім розливаємо зелений борщ зі щавлем і куркою по тарілках, додаємо в кожну порцію половинку перепелиного яйця, кладемо нежирну сметану і посипаємо сухарями.