Вернуться назад Распечатать

Борщ з щавлю з куркою та яйцем

Борщ з щавлю з куркою та яйцем
Щавлевий суп – перше гаряче блюдо, яке здивує ваших домочадців незвичайним смаком і красивим зовнішнім виглядом. Головний плюс цього супу, полягає в простоті і швидкості його приготування. Давайте розглянемо з вами деякі способи, як приготувати наваристі щі з щавлю з куркою.

Рецепт щей з щавлю з куркою


Інгредієнти:

  • курячий окорочок – 215 г;

  • вода питна – 2 л;

  • картопля – 315 г;

  • морква – 105 г;

  • цибулина – 85 м;

  • яйця курячі – 3 шт.;

  • щавель свіжий кріп – 1 пучок;

  • спеції.


  • Приготування
    У каструлю з водою викладаємо промитий курячий окорочок і варимо бульйон. Чистимо цибулину, шаткуємо кубиками, а моркву нарізаємо тонкою соломкою. Картопля обробляємо, рубаємо скибочками і кидаємо всі овочі в каструлю з м'ясом. Яйця відварюємо заздалегідь, а потім знімаємо шкаралупу і подрібнюємо кубиками. Щавель і кріп ретельно промиваємо і дрібно кришимо ножем. Приблизно через 50 хвилин, акуратно дістаємо курячу ніжку, відокремлюємо м'ясо від кісток і кидаємо його назад в суп. Підсолюємо страву за смаком, засипаємо зелень і проварюємо 5 хвилин. Після цього наполягаємо борщ з щавлю з куркою під кришкою. Далі розливаємо страву по тарілках і кожну порцію прикрашаємо рубаними вареними яйцями .

    Борщ з щавлю з куркою та яйцем


    Інгредієнти:

  • гомілки курячі – 415 г;

  • вода питна – 3 л;

  • молодий щавель – 515 м;

  • перепелині яйця – 3-5 шт.;

  • зелені пір'я цибулі – 1 пучок;

  • картопля – 265 г;

  • цукор – 1 ч. ложка;

  • спеції;

  • сметана для подачі;

  • сухарики – для подачі;

  • топлене масло – для обсмажування.


  • Приготування
    Перед тим, як почати готувати борщ з щавлю, варимо курячий бульйон: гомілки обробляємо, обполіскуємо і поміщаємо в каструлю з водою. Відправляємо посуд на вогонь, чекаємо, коли бульйон закипить, знімаємо шумівкою піну, яка утворилася. Накриваємо каструлю кришкою
    Борщ з щавлю з куркою та яйцем
    і тушкуємо вміст близько години. Далі гарячий бульйон акуратно проціджуємо в чисту каструлю і додаємо очищену картоплю, нарізану кубиками. М'ясо відокремлюємо від кісток і відправляємо в суп. Яйця відварюємо круто, чистимо і розрізаємо ножем на половинки.
    Щавель і пір'я зеленого лука перебираємо, обполіскуємо і тонко рубаємо. Кидаємо підготовлену зелень бульйон, підсолюємо суп по смаку і додаємо ложку цукру. Проварюємо блюдо хвилин 15 а потім розливаємо зелений борщ зі щавлем і куркою по тарілках, додаємо в кожну порцію половинку перепелиного яйця, кладемо нежирну сметану і посипаємо сухарями.