Пропонуємо варіанти приготування сирного супу з плавленим сиром. Таку страву не залишить байдужим навіть самого вибагливого гурмана, адже воно виходить неймовірно насиченим і ароматним.
Курячий суп з плавленим сиром і печерицями
Інгредієнти: м'ясо курки – 340 г; свіжі печериці – 240 г; сир плавлений – 120 г; цибулина ріпчаста – 80 г; морква – 80 г; картопля – 340 г; борошно – 10 г; соняшникова без аромату масло – 55 мл; свіжа зелень – 05 пучка; велика сіль і чорний перець мелений; вершки (за бажанням); очищена вода. Приготування Спочатку підготуємо і подрібнити належним чином всі необхідні компоненти для супу. Куряче м'ясо промиваємо, обсушуємо і при необхідності розрізаємо на порції. Шаткуємо кубиками очищену цибулину і морквину, а печериці свіжі споліскуємо і нарізаємо пластинами. Звільняємо від шкурок картоплини і розрізаємо їх на невеликі кубики.
Тепер у глибокій товстостінній сковороді пасеруємо на соняшниковій олії до м'якості цибулю і моркву, після чого закладаємо курку, обсмажуємо її трохи разом з овочами і додаємо гриби. Приправляємо компоненти сіллю, перцем, при бажанні кидаємо додатково улюблені спеції, прикриваємо посудину кришкою і припускаємо на помірному вогні протягом двадцяти п'яти хвилин. По закінченні часу закладаємо плавлений сир, розділивши його на шматочки і, помішуючи, даємо йому повністю розпуститися.
Далі вміст сковороди перекладаємо в каструлю, заливаємо підігрітою до кипіння водою до отримання бажаної густоти, а також закладаємо картопляні кубики. Доводимо страву до смаку сіллю і спеціями і варимо при ледь помітному кипінні до м'якості картоплі.
По готовності вливаємо вершки, додаємо свіжу нарубану зелень, перемішуємо, ще трохи прогріваємо, але не даємо закипіти, і вимикаємо плиту.
Як зварити сирний суп з креветками і плавленим сиром - рецепт
Інгредієнти: креветки очищені – 420 г; плавлений сир – 420 г; картопля – 420 г; морква – 180 г; масло селянське вершкове – 60 г; фільтрована вода – 19 л; зелень на вибір свіжа або сушена; мелений чорний перець і велика сіль; крутони для подачі. Приготування Готувати сирний суп з даного рецептом неймовірно просто і швидко. Спочатку розпускаємо в підігрітій до кипіння в каструлі водичці плавлений сир, після чого закладаємо попередньо очищені і дрібно нарізані картоплини і варимо до м'якості овочів. За цей час очищаємо і обробляємо на маленькій тертці моркву і пасеруємо її на сковороді на вершковому маслі до м'якості.
По готовності картоплі додаємо в суп підготовлену обсмажену моркву, викладаємо креветки, підсолюємо страву за смаком і перчимо і даємо закипіти. Тепер присмачую блюдо дрібненько нарубаної свіжої або сушеної зеленню, вимикаємо плиту і даємо сирного супчику з креветками хвилин двадцять настоятися.
Сирний суп з плавленим сиром і ковбасою - рецепт
Інгредієнти: варена або варено-копчена ковбаса – 320 г; плавлений сир – 220 г; картопля – 320 г; цибулина ріпчаста – 110 г; морква – 110 г; олія соняшникова без аромату – 60 мл; фільтрована вода – 12-15 л; зелень свіжа; мелений чорний перець і велика сіль; крутони для подачі. Приготування Ставимо каструлю з водою на плиту, прогріваємо до кипіння і закладаємо подрібнений плавлений сир. Даємо шматочках повністю розпуститися, помішуючи, після чого викладаємо заздалегідь
очищені і дрібно нарізані картоплини і варимо до м'якості овочевих скибочок. За цей час очищаємо і нарізаємо кубиками цибулину і моркву пасеруємо овочеву масу на соняшниковій без аромату олії до м'якості і кидаємо нарізану варену ковбасу. Ще трохи обсмажуємо компоненти разом, після чого перекладаємо їх у каструлю з супом, присмачую страву сіллю і перцем за смаком, кидаємо в каструлю дрібненько нашатковану свіжу зелень і вимикаємо плиту. Хвилин через двадцять, коли супчик настоїться, можемо подавати його, доповнивши за бажанням грінками .