Якщо немає можливості відправитися в магазин за свіжою рибою, але є бажання поласувати смачним супом, рекомендуємо приготувати його з рибної консерви «Сардини», мінімальний запас якої завжди є у кожної гарної господині. Рецепти цього швидкого, простого, але разом з тим смачного і апетитного страви пропонуємо нижче.
Як зварити суп з рибної консерви «Сардини в олії» з рисом?
Інгредієнти: консерви «Сардини в олії» – 1 стандартна банку; картопля – 390 г; рис – 65 г; морква – 95 г; цибуля – 95 г; вода фільтрована – 22 л; горошини запашного і чорного перцю – 5 і 7 шт. відповідно; лаврові листи – 1-2 шт.; морська сіль – 10 г або по смаку; будь-яка зелень – за смаком. Приготування У каструлю з фільтрованою, підігрітої до кипіння водичкою закладаємо очищену і нарізану кубиками моркву і нашатковану дрібненько цибулю. При бажанні овочі можна додатково спасерувати на рафінованій олії. Картоплини також очищаємо і додаємо в суп. Туди ж відправляємо промитий рис, горошини чорного і запашного перчика і лаврові листи. По готовності овочів і м'якості рисинок викладаємо в каструлю сардини разом з маслом, підсолюємо страву, проварюємо ще хвилини дві і знімаємо з плити. При подачі доповнюємо рибний суп дрібненько нашаткованої зеленню.
Суп з рибної консерви «Сардини в олії» з пшоном
Інгредієнти: консерви «Сардини в олії» – 1 стандартна банку; картопля – 390 г; пшоно – 65 г; морква – 115 г; цибуля – 115 г; олія рафінована соняшникова – 25 мл; вода фільтрована – 22 л; горошини запашного і чорного перцю – 5 і 7 шт. відповідно; лаврові листи – 2 шт.; морська сіль – 10 г або по смаку; молода свіжа зелень петрушки – за смаком. Приготування Рибний суп з консервами і пшоном готується за тим же принципом, що і з рисом. У каструлю з киплячою фільтрованої водою закладаємо очищені і подрібнені кубиками картоплини. Пшоно ретельно промиваємо, заливаємо на хвилину окропом, після чого знову промиваємо і закладаємо до картоплі. Варимо вміст посудини протягом десяти хвилин. За цей час готуємо і шаткуємо кубиками моркву і цибулину і пасеруємо овочі на рафінованій соняшниковій олії до м'якості. Викладаємо піджарку в суп, додаємо горошини двох видів перців, лаврові листи, проварюємо супчик ще десять хвилин, після чого додаємо сардини в маслі, підсолюємо блюдо і даємо прокипіти ще пару хвилин. Нарубану зелень петрушки можна покласти в суп за хвилину до кінця варіння або ж доповнити нею страву в тарілці при подачі.