В період з весни до осені всі намагаються встигнути насититися різноманітністю вітамінів, вживаючи фрукти і овочі. Тому сьогодні ми пропонуємо вам зайнятися приготуванням дуже корисного супу з щавлю, та до того ж розповімо, як зварити його з не менш корисним для нас м'ясом.
Суп зі щавлем – рецепт з м'ясом і яйцем
Інгредієнти: яловича вирізка – 300-350 м; питна вода – 25-3 л; молода картопля – 4-5 шт.; свіжий щавель – 130-150 г; морква (середня) – 1 шт.; ріпчаста цибуля (великий) – 1 шт.; морс (томатний) – 2/3 ст.; рослинне масло – 25 ст. ложки; часник – 2 зубки; пір'я зеленої цибулі – 05 пучка; курячі яйця – 2 шт.; кухонна сіль – за смаком. Приготування Бульйон з яловичиною варимо протягом 15 годин, підсолюємо його за смаком. При його закипанні не забувайте знімати утворюється пінку.
Нарізаємо середнім кубиком очищену цибулину, а морква подрібнюємо через маленьку тертку. Два ці овоча викладаємо в розпечене рослинна олія на тефлоновій сковороді і, постійно перемішуючи підсмажуємо їх. Заливаємо все томатним морсом і тушкуємо піджарку 7-8 хвилин.
Відварену яловичину дістаємо, порційно нарізаємо її і знову відправляємо в каструлю разом нарізаними шматочками картоплі. Слідом, прямо в киплячий бульйон пропускаємо через прес часник. Коли картопля буде майже готовий, викладаємо піджарку в суп і довільно нарізані листя щавлю. Через 3 хвилини відставляємо суп з корисного щавлю з м'ясом, який після подаємо в піалах з половинкою окремо відвареного яйця, посипаючи зверху нарубаним, зеленою, соковитою цибулею.
Суп з щавлю та кропиви з м'ясом
Інгредієнти: свіжа свинина – 400 г; цибуля – 1 шт.; морква – 1 шт.; картопля – 5 шт.; кропива – 05 пучка; щавель – 05 пучка; питна вода – 25 л; вершкове масло – 45 г; велика сіль – за смаком. Приготування Варимо за принципом першого рецепту бульйон, але вже не з яловичиною, а зі свининою.
Коли м'ясо стане м'яким додаємо в каструлю великі кубики очищеного картоплі, нарізати довгою соломкою моркву і півкільця свіжого лука. Варимо суп до м'якості овочів. Потім кладемо сюди шматочок гарного вершкового масла, щавель та кропиву. Для того щоб порізати пекучу руки кропиву, для початку гарненько промиваємо її окропом, а вже після поріжемо разом з листям щавлю у вигляді широких смужок. Через 4 максимум 6 хвилин відставляємо супчик і вже через пару хвилин можна буде його розливати, а потім подавати!