Вернуться назад Распечатать

Соус для шаурми в домашніх умовах

Соус для шаурми в домашніх умовах
Соус для шаурми асоціюється у багатьох з кетчупом і майонезом. Винні в цьому недобросовісні продавці фаст-фуду, які економлять на продуктах. Традиційний рецепт шаурми передбачає використання різних інгредієнтів, які перетворюють блюдо в даний твір кулінарії. Давайте разом розберемося, як приготувати смачний і оригінальний соус для шаурми в домашніх умовах.

Часниковий соус для шаурми


Інгредієнти:

  • сметана 15% – 45 мл;

  • кефір 25% – 45 мл;

  • часник – 15 г;

  • майонез оливковий – 45 мл;

  • каррі, сушені трави, спеції, коріандр – за бажанням.


  • Приготування
    Часник обробляємо від лушпиння, подрібнюємо на терочке або видавлюємо через прес. Далі кидаємо до нього будь-які сушені трави, спеції, додаємо майонез, нежирну сметану і вливаємо поступово кефір. Всі злегка збиваємо і наполягаємо 30 хвилин. Подаємо соус до шаурмі, переклавши в пиалку.

    Червоний соус для шаурми


    Інгредієнти:

  • цибулина – 45 г;

  • оливкова олія – 25 мл;

  • домашня паста томатна – 10 мл;

  • помідор – 30 г;

  • спеції – за смаком;

  • коріандр – щіпка;

  • зелень кінзи – за бажанням;

  • лимонний сік – на смак;

  • солодкий болгарський перець – 85 р.


  • Приготування
    Всі овочі промиваємо, обробляємо і дрібненько рубаємо ножем. Викладаємо до них домашню томатну пасту, вливаємо оливкове масло, лимонний сік і добре перемішуємо ложкою. Далі збиваємо все блендером, приправляємо зеленню, спеціями і подаємо цей соус для домашньої шаурми до столу.

    Сметанний соус для шаурми


    Інгредієнти:

  • майонез – 205 мл;

  • ряжанка – 210 мл;

  • лимон – 15 р.;

  • сметана – 205 мл;

  • часник – 15 г;

  • спеції – за смаком.


  • Приготування
    Виливаємо В миску ряжанку, викладаємо майонез, сметану і злегка все збиваємо міксером до отримання однорідної консистенції. Слідом додаємо спеції за смаком і вичавлюємо сік з половинки лимона. Зубчики часнику очистити і подрібнюємо ножем. Кладемо всі приправи, перемішуємо і наполягаємо соус близько 3 годин, а потім подаємо до домашньої шаурму.

    Білий соус для шаурми


    Інгредієнти:

  • огірок свіжий – 45 г;

  • сметана нежирна – 205 мл;
  • Соус для шаурми в домашніх умовах

  • часник – 15 г;

  • свіжа зелень;

  • спеції – за смаком.


  • Приготування
    Отже, для приготування пікантного соусу для шаурми, беремо свіжий огірок, промиваємо його і шаткуємо на тертці. Потім змішуємо отриману масу зі сметаною, додаємо спеції і видавлюємо часник. Отриману суміш трохи збиваємо віночком, посипаємо подрібненою свіжою зеленню і подаємо до домашньої шаурму.