Соус для шаурми асоціюється у багатьох з кетчупом і майонезом. Винні в цьому недобросовісні продавці фаст-фуду, які економлять на продуктах. Традиційний рецепт шаурми передбачає використання різних інгредієнтів, які перетворюють блюдо в даний твір кулінарії. Давайте разом розберемося, як приготувати смачний і оригінальний соус для шаурми в домашніх умовах.
Часниковий соус для шаурми
Інгредієнти: сметана 15% – 45 мл; кефір 25% – 45 мл; часник – 15 г; майонез оливковий – 45 мл; каррі, сушені трави, спеції, коріандр – за бажанням. Приготування Часник обробляємо від лушпиння, подрібнюємо на терочке або видавлюємо через прес. Далі кидаємо до нього будь-які сушені трави, спеції, додаємо майонез, нежирну сметану і вливаємо поступово кефір. Всі злегка збиваємо і наполягаємо 30 хвилин. Подаємо соус до шаурмі, переклавши в пиалку.
Червоний соус для шаурми
Інгредієнти: цибулина – 45 г; оливкова олія – 25 мл; домашня паста томатна – 10 мл; помідор – 30 г; спеції – за смаком; коріандр – щіпка; зелень кінзи – за бажанням; лимонний сік – на смак; солодкий болгарський перець – 85 р. Приготування Всі овочі промиваємо, обробляємо і дрібненько рубаємо ножем. Викладаємо до них домашню томатну пасту, вливаємо оливкове масло, лимонний сік і добре перемішуємо ложкою. Далі збиваємо все блендером, приправляємо зеленню, спеціями і подаємо цей соус для домашньої шаурми до столу.
Сметанний соус для шаурми
Інгредієнти: майонез – 205 мл; ряжанка – 210 мл; лимон – 15 р.; сметана – 205 мл; часник – 15 г; спеції – за смаком. Приготування Виливаємо В миску ряжанку, викладаємо майонез, сметану і злегка все збиваємо міксером до отримання однорідної консистенції. Слідом додаємо спеції за смаком і вичавлюємо сік з половинки лимона. Зубчики часнику очистити і подрібнюємо ножем. Кладемо всі приправи, перемішуємо і наполягаємо соус близько 3 годин, а потім подаємо до домашньої шаурму.
Білий соус для шаурми
Інгредієнти: огірок свіжий – 45 г; сметана нежирна – 205 мл; часник – 15 г; свіжа зелень; спеції – за смаком. Приготування
Отже, для приготування пікантного соусу для шаурми, беремо свіжий огірок, промиваємо його і шаткуємо на тертці. Потім змішуємо отриману масу зі сметаною, додаємо спеції і видавлюємо часник. Отриману суміш трохи збиваємо віночком, посипаємо подрібненою свіжою зеленню і подаємо до домашньої шаурму.