Всі ми любимо поласувати такою чудовою випічкою, як круасани , слойки, самса і багатьма іншими смаколиками з листкового тіста. І якщо вже ви вирішили порадувати своїх домашніх чимось подібним, то для самостійного приготування такої випічки вам звичайно ж знадобиться тісто. Настійно рекомендуємо не купувати його в магазині, бо нижче описані рецепти не просто швидко, а миттєвого приготування смачного листкового дріжджового тіста.
Найпростіший рецепт листкового дріжджового тіста в домашніх умовах
Інгредієнти: пшеничне борошно – 700 г; питна вода – 90 мл; молоко – 120 мл; сухі дріжджі – 6 г; вершкове масло – 340 г; цукровий пісок – 1 десертна ложка; дрібна сіль – 1 ч. ложка; куряче яйце – 1 шт. Приготування Розбавляємо тепле молоко підігрітою водою і додаємо в нього свіжі сухі дріжджі разом з цукровим піском. Трохи все розмішуємо і ставимо в тепленьке місце хвилин на п'ятнадцять. З додаванням солі разбалтываем куряче яйце і вводимо його в ємність з растворившимися дріжджами.
З морозильної камери дістаємо вершкове масло, поділяємо навпіл і одну з половин присипаємо борошном разом з теркою, через яку згодом його протираємо, а після перемішуємо з пшеничним борошном. Борошно, з рівномірним розподілом по ній масла ми поступово втручається у миску з рідкими інгредієнтами, поки не отримаємо плотноватое тісто. Тепер залишився шматочок масла кладемо в щільний пакет і молоточком розбиваємо його на плоску пластину. Розкачуємо тісто в десяти міліметрову товщину, на один край цього тіста кладемо пластину з олії, закриваємо його другим краєм тіста розкачуємо тісто в той же діаметр, яким воно було до додавання олії. Збираємо тісто, як ніби ми складаємо рушник і, помістивши його в харчовій пакет відправляємо в морозилку хоча б на півгодини.
Рецепт вдалого дріжджового листкового тіста швидкого приготування
Інгредієнти: борошно (вищий сорт) – 550 г; тепла вода – 180 мл; дріжджі – 35 г; яйце куряче – 1 шт.; кухонна сіль – 1 щіпка; дрібний цукор – 2 ч. ложки; вершкове масло – 140 г; вершковий маргарин – 140 р. Приготування У теплій воді розчиняємо цукор і кладемо в цю солодкувату воду дріжджі, які розмішуємо до повного
розчинення всього шматочка. На водяній бані ми розтоплюємо потрібну кількість масла, додаємо в нього окремо розбите яйце і кухонну сіль. Підготовлену борошно вищого сорту поміщаємо в глибоку миску і вводимо в неї спочатку суміш з маслом, а після з дріжджами рівномірно і ретельно перемішуємо все і у нас виходить чудове листкове тісто. Викладаємо його на стіл і починаємо його максимально тонко розкачати. Розкотивши, розтираємо по всій його площі м'який шматок маргарину. Складаємо його навпіл, а потім ще на три частини (книжкою) і перед використанням даємо полежати йому в камері морозилки 30-40 хвилин.