Вернуться назад Распечатать

Листкове дріжджове тісто швидкого приготування - рецепт

Листкове дріжджове тісто швидкого приготування - рецепт
Всі ми любимо поласувати такою чудовою випічкою, як круасани , слойки, самса і багатьма іншими смаколиками з листкового тіста. І якщо вже ви вирішили порадувати своїх домашніх чимось подібним, то для самостійного приготування такої випічки вам звичайно ж знадобиться тісто. Настійно рекомендуємо не купувати його в магазині, бо нижче описані рецепти не просто швидко, а миттєвого приготування смачного листкового дріжджового тіста.

Найпростіший рецепт листкового дріжджового тіста в домашніх умовах


Інгредієнти:

  • пшеничне борошно – 700 г;

  • питна вода – 90 мл;

  • молоко – 120 мл;

  • сухі дріжджі – 6 г;

  • вершкове масло – 340 г;

  • цукровий пісок – 1 десертна ложка;

  • дрібна сіль – 1 ч. ложка;

  • куряче яйце – 1 шт.


  • Приготування
    Розбавляємо тепле молоко підігрітою водою і додаємо в нього свіжі сухі дріжджі разом з цукровим піском. Трохи все розмішуємо і ставимо в тепленьке місце хвилин на п'ятнадцять. З додаванням солі разбалтываем куряче яйце і вводимо його в ємність з растворившимися дріжджами.
    З морозильної камери дістаємо вершкове масло, поділяємо навпіл і одну з половин присипаємо борошном разом з теркою, через яку згодом його протираємо, а після перемішуємо з пшеничним борошном. Борошно, з рівномірним розподілом по ній масла ми поступово втручається у миску з рідкими інгредієнтами, поки не отримаємо плотноватое тісто. Тепер залишився шматочок масла кладемо в щільний пакет і молоточком розбиваємо його на плоску пластину. Розкачуємо тісто в десяти міліметрову товщину, на один край цього тіста кладемо пластину з олії, закриваємо його другим краєм тіста розкачуємо тісто в той же діаметр, яким воно було до додавання олії. Збираємо тісто, як ніби ми складаємо рушник і, помістивши його в харчовій пакет відправляємо в морозилку хоча б на півгодини.

    Рецепт вдалого дріжджового листкового тіста швидкого приготування


    Інгредієнти:

  • борошно (вищий сорт) – 550 г;

  • тепла вода – 180 мл;

  • дріжджі – 35 г;

  • яйце куряче – 1 шт.;

  • кухонна сіль – 1 щіпка;

  • дрібний цукор – 2 ч. ложки;

  • вершкове масло – 140 г;

  • вершковий маргарин – 140 р.


  • Приготування
    У теплій воді розчиняємо цукор і кладемо в цю солодкувату воду дріжджі, які розмішуємо до повного
    Листкове дріжджове тісто швидкого приготування - рецепт
    розчинення всього шматочка. На водяній бані ми розтоплюємо потрібну кількість масла, додаємо в нього окремо розбите яйце і кухонну сіль. Підготовлену борошно вищого сорту поміщаємо в глибоку миску і вводимо в неї спочатку суміш з маслом, а після з дріжджами рівномірно і ретельно перемішуємо все і у нас виходить чудове листкове тісто. Викладаємо його на стіл і починаємо його максимально тонко розкачати. Розкотивши, розтираємо по всій його площі м'який шматок маргарину. Складаємо його навпіл, а потім ще на три частини (книжкою) і перед використанням даємо полежати йому в камері морозилки 30-40 хвилин.