Відмовляючись від продуктів тваринного походження під час посту, не забувайте про те, що існує широке розмаїття альтернативних рецептів улюблених ласощів. Серед останніх для даного матеріалу ми вибрали варіанти випічки без яєць і молока, які стануть вашими фаворитами навіть після закінчення посту.
Печиво без яєць і молока
Навіть улюблене печиво з шоколадною крихтою можна приготувати з рослинних продуктів. Як маслянистої основи, зазвичай вимагається для будь-якого рецепту, ми вибрали суміш арахісового масла і рослинного маргарину.
Інгредієнти: борошно - 145 г; розпушувач - 1 ч. ложка; сода - 1/2 ч. ложки; цукор - 230 г; маргарин - 65 г; арахісове масло - 45 г; вода - 55 мл; насіння льону (мелені) - 1 ст. ложка; гіркий шоколад - 85 р. Приготування Мелені лляні насіння в даному випадку виступають замінником яйця, які попередньо заливають водою і залишають розбухнути на півгодини. Змішайте сухі компоненти разом, а окремо збийте маслянисту основу у вигляді маргарину і арахісового масла. Додайте до масла суміш меленого льняного насіння, а потім всипте сухі інгредієнти. Коли отримаєте однорідне тісто без яєць і молока, всипте до нього розкришений гіркою шоколад і розділіть всі на 10 порцій. Кожну злегка сплюсните, покладіть на деко і залиште запікатися на 10 хвилин при 180 градусах.
Випічка булочок без яєць і молока – рецепт
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 465 м; тростинний цукор - 35 г; дріжджі - 10 г; вода - 290 мл Для начинки:
рослинне масло - 35 мл; цукор - 55 г; кориця - 5 р. Приготування Розведіть трохи цукру в ледь теплій воді і всипте дріжджі в підсолоджений розчин. Через 5 хвилин перелийте дріжджі до борошна з цукром і замісіть всі разом. Тісто залиште підійти в теплі на півгодини, потім розкачайте змастіть маслом і посипте сумішшю цукру з корицею. Поверніть все в рулет і розрізати на 12 порцій. Викладіть булочки з пергаментом форму і залиште ще на півгодини, після чого випікайте 20 хвилин при 180.
Кекс без яєць і молока
Інгредієнти: борошно - 175 г; цукор - 135 г; какао - 45 г; сода - 1 ч. ложка; рослинне масло - 85 мл; оцет - 5 мл; вода - 240 мл Приготування В рамках цього рецепта можна абсолютно не турбуючись відправити всі інгредієнти одразу в один посуд і замісити до зникнення грудок. Готове гладке тісто розкласти в промасленим прямокутної форми і відправте запікати 40 хвилин при 180. Охолодивши кекс, ви можете покрити його шоколадним ганашем або глазур'ю.