З популяризацією вегетаріанства, варіантів того, що приготувати без м'яса стало в рази більше. При цьому більшість з представлених у мережі страв легко готуються власноруч і не потребують чудернацьких інгредієнтах. Саме про таких стравах ми і маємо намір розповісти далі.
Картопляні котлети без м'яса Швидким перекусом зручним для транспортування можуть стати ці картопляні котлетки. Їх також можна покласти в бургер чи самостійно подавати в компанії порції кетчупу або пісного майонезу.
Інгредієнти: картопляні бульби - 530 г; мелений льон - 1 ст. ложка; вода - 55 мл; лимонний сік - 5 мл; борошно - 55 г; паприка - 1/2 ч. ложки; розпушувач - 5 р. Приготування Одну з картоплин відваріть, а другу натріть, полийте цитрусовим соком і відіжміть всю зайву вологу. Відварну картоплю пюрируйте і пюре змішайте з тертою бульбою. Залийте мелені насіння льону теплою водою і залиште їх розбухнути. Через 5 хвилин додайте в'язку суміш до картоплі, всипте паприку з дрібкою солі, а також борошно разом з розпушувачем. Сформуйте з маси котлетки і приступайте до обжарке.
Овочевий суп без м'яса
Якщо ви не знаєте, що приготувати з овочів без м'яса на перше, то цей яскравий і поживний суп стане ідеальним відповіддю.
Інгредієнти: солодкий перець - 210 г; відварений нут - 430 г; ріпчаста цибуля - 55 г; морква - 95 г; овочевий бульйон - 230 мл; жменя зелені петрушки; сік 1/2 лимона; паприка - 1 ч. ложка; мелена зіра - 1/2 ч. ложки. Приготування Перець без серцевини, а також нарізану кубиками цибулю та моркву запечіть, приправивши їх паприкою, сіллю і зірою (250 градусів). Коду овочі стануть м'якими, пюрируйте їх разом з нутом і гарячим овочевим бульйоном. Доповніть блюдо лимонним соком і зеленню перед сервіруванням.
Як приготувати підливу до макаронів без м'яса?
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 135 г; часник - 4 зубки; томатна паста - 35 г; сухе біле вино - 430 мл; жменя зелені базиліка; вершки - 65 мл; томати консервовані - 930 г; цукор - 5 р. Приготування Спасеруйте шматочки цибулі з пюрированным часником, а потім додайте до одержаної засмажки томатну пасту і розведіть все білим вином. Коли більша половина вина випарується, додайте консервовані томати і цукровий пісок. Після, залиште все нудитися на півгодини, а в самому кінці приправте підливу, влийте вершки і додайте трави.