Вернуться назад Распечатать

Що приготувати без м'яса?

Що приготувати без м'яса?
З популяризацією вегетаріанства, варіантів того, що приготувати без м'яса стало в рази більше. При цьому більшість з представлених у мережі страв легко готуються власноруч і не потребують чудернацьких інгредієнтах. Саме про таких стравах ми і маємо намір розповісти далі.
Картопляні котлети без м'яса
Швидким перекусом зручним для транспортування можуть стати ці картопляні котлетки. Їх також можна покласти в бургер чи самостійно подавати в компанії порції кетчупу або пісного майонезу.
Інгредієнти:

  • картопляні бульби - 530 г;

  • мелений льон - 1 ст. ложка;

  • вода - 55 мл;

  • лимонний сік - 5 мл;

  • борошно - 55 г;

  • паприка - 1/2 ч. ложки;

  • розпушувач - 5 р.


  • Приготування
    Одну з картоплин відваріть, а другу натріть, полийте цитрусовим соком і відіжміть всю зайву вологу. Відварну картоплю пюрируйте і пюре змішайте з тертою бульбою. Залийте мелені насіння льону теплою водою і залиште їх розбухнути. Через 5 хвилин додайте в'язку суміш до картоплі, всипте паприку з дрібкою солі, а також борошно разом з розпушувачем. Сформуйте з маси котлетки і приступайте до обжарке.

    Овочевий суп без м'яса


    Якщо ви не знаєте, що приготувати з овочів без м'яса на перше, то цей яскравий і поживний суп стане ідеальним відповіддю.
    Інгредієнти:

  • солодкий перець - 210 г;

  • відварений нут - 430 г;

  • ріпчаста цибуля - 55 г;

  • морква - 95 г;

  • овочевий бульйон - 230 мл;

  • жменя зелені петрушки;

  • сік 1/2 лимона;

  • паприка - 1 ч. ложка;

  • мелена зіра - 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Перець без серцевини, а також нарізану кубиками цибулю та моркву запечіть, приправивши їх паприкою, сіллю і зірою (250 градусів). Коду овочі стануть м'якими, пюрируйте їх разом з нутом і гарячим овочевим бульйоном. Доповніть блюдо лимонним соком і зеленню перед сервіруванням.

    Як приготувати підливу до макаронів без м'яса?


    Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля - 135 г;

  • часник - 4 зубки;

  • томатна паста - 35 г;

  • сухе біле вино - 430 мл;

  • жменя зелені базиліка;
  • Що приготувати без м'яса?

  • вершки - 65 мл;

  • томати консервовані - 930 г;

  • цукор - 5 р.


  • Приготування
    Спасеруйте шматочки цибулі з пюрированным часником, а потім додайте до одержаної засмажки томатну пасту і розведіть все білим вином. Коли більша половина вина випарується, додайте консервовані томати і цукровий пісок. Після, залиште все нудитися на півгодини, а в самому кінці приправте підливу, влийте вершки і додайте трави.