Даний матеріал в першу чергу буде цікавий тим, хто дотримується посту. Запропоновані пісні страви готуються швидко і виходять смачно, а рецепти не містить компонентів тваринного походження.
Смачні пісні булочки в духовці
Інгредієнти: борошно пшеничне – 320 г; білокачанна капуста – 220 г; вода тепла – 175 мл; оливкова олія – 35 мл; часникові зубці – 1-2 шт.; дріжджі сухі – 5 г; цукровий пісок – 10 г; кухонна сіль – 5 р; кукурудзяне борошно – 75 р. Приготування Для приготування пісних капустяних булочок дрібненько шаткуємо капусту або просто натираємо її на крупній тертці. Очищаємо і подрібнюємо зубчик часнику. Прогріваємо на сковороді оливкове масло і підрум'янюємо в ньому часник і капусту протягом десяти хвилин або до м'якості на помірному вогні.
Поки капуста смажиться і остигає, розпускаємо в теплій воді дріжджі, цукровий пісок і залишаємо хвилин на десять-п'ятнадцять в теплі. Після цього додаємо в суміш борошно і сіль і виробляємо заміс м'якого тіста, вимішуючи його руками не менше п'ятнадцяти хвилин. Після цього додаємо остигнула до трохи теплого стану капусту і ще раз ретельно вимішуємо. Поміщаємо капустяне тісто в підходящу ємність, прикриваємо зволоженим тканинним відрізу і поміщаємо в тепло на півтори години.
Після цього на припыленной кукурудзяним борошном поверхні формуємо з тіста свого роду ковбаску, ріжемо її на порційні фрагменти і оформляємо з них булочки бажаної форми. Маємо вироби на деко, застеливши його попередньо пергаментным листом і промазав оливковою олією або присипавши кукурудзяним борошном. Необхідний температурний режим для таких булочок 220 градусів, а необхідний час випікання - 25 хвилин.
При бажанні можна дещо трансформувати цей рецепт. Капустяну начинку при цьому розподіляємо на тісті вже подійшло і покладеним шаром на деко і випікаємо до готовності. Швидко і смачно отримуємо пісний пиріг з капустою.
Рецепти швидких і смачних пісних салатів
Квасолевий теплий салат Інгредієнти: біла консервована квасоля – 220 г; заморожена стручкова квасоля – 180 г морква – 220 г; ріпчаста цибулина – 160 г; кухонна сіль – 5 р; свежесмолотая суміш перців – 5 г; оливкова або соняшникова рафінована олія – 35 мл; свіжа зелень. Приготування Для приготування теплого салату пасеруємо на рослинній олії натерту моркву і нашаткований півкільцями цибулю до м'якості. Після цього додаємо попередньо відварену до готовності стручкову квасолю, додаємо квасолю консервовану, присмачую масу сіллю, перцем, зеленню і перемішуємо.
Салат картопляний з грибами і маринованою цибулею Інгредієнти: нарізані мариновані гриби – 320 г; картопля в мундирі середнього розміру – 360 г; солоні огірки – 180 г; ріпчаста цибулина – 180 г; кухонна сіль – 5 р; свежесмолотая суміш перців – 5 г; оливкова або соняшникова рафінована олія – 35 мл; свіжа зелень; Для маринаду:
вода очищена – 245 мл; цукровий пісок – 30 г; кухонна сіль – 10 г; оцет столовий – 70 мл Приготування Для початку замаринуем цибулька. Для цього просто очистимо його, наріжемо півкільцями і заправимо компонентами зі списку інгредієнтів. Через двадцять хвилин його необхідно відкинути на друшляк і дати добре стекти.
Поки маринується цибулю подрібнюємо мариновані грибочки і очищений картопля в мундирі, дрібненько рубаємо свіжу зелень. Підготовлені компоненти змішуємо в салатнику, заправляємо за смаком сіллю, перцем і олією і перемішуємо.
Рецепт пісних млинців - швидко і смачно
Інгредієнти: борошно пшеничне – 320 г; газована мінеральна вода – 625 мл; рослинна олія без аромату – 125 мл; цукровий пісок – 55 г; сіль поварена – 5 р. Приготування В теплій газованій воді розчиняємо цукровий пісок і сіль, вливаємо суміш в ємність з просіяним борошном і виробляємо заміс тіста необхідної консистенції без домішки грудок. Даємо тісту настоятися протягом півгодини, а потім прогріваємо хорошенечко в сковороді рослинну рафіновану олію і виливаємо тісто. Гарненько перемішуємо його і приступаємо до випікання млинців, використовуючи ту ж прогріту сковороду, в якій розігрівалося масло, більше її не промасливая.